Umelá inteligencia už aj na Modrej streche ???

Zobraz úvodný príspevok
Dovolím si (s veľkým prekvapením) všetkých na MS upovedomiť, že zrejme už aj tu nasadili AI. Napísal som novú tému/príspevok a dal jej svoj názov. No, po pridaní príspevku je zverejnený iný názov. Síce súhlasím s ním, ale je iný,... a "niečo - niekto" ho automaticky upravil... (?)... Žeby už až taká kontrola myslenia, názorov ľudí, že človek si už nemôže dať ani vlastný názov, vlastného príspevku ???? Slobode názorov a mysleniu zdar !
Zjavne aj tu maju niektori licenciu na "rozum" ... a este sa tym chvalia.

Odpoveď na príspevok od foox:

@dexter89 Analýza mRNA vakcín proti covid-19 , kt…
@foox skor nez zakonspirujes poznas presne zadania oboch zakazok? A ta analyza nemusela stat nic keby jeden ortoped nedostal statnu funkciu a nesiril bludy lebo on si kupil mikroskop (moznoze z lidla) a mysli si ze tym sa z neho stal odbornik na danu oblast.

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@foox skor nez zakonspirujes poznas presne zadani…
@sousedekovci89 este raz. Ortoped nezobral mikroskop, len precital spravu sudneho znalca z akreditovaneho labaku.

@sousedekovci89 ja píšem fakty, takto sa to stalo, ale ty si ma už zaradil, konšpiračne si mi dal nálepku a teraz doňho! 😂

@dexter89 Analýza mRNA vakcín proti covid-19 , kt…
@foox Napr. CERTIFIKOVANÉ (!) pracovisko Dr. Pekovej našlo vysoké rizikové faktory v skúmanych materiáloch.... a zrazu obyčajné nešpecializované pracovisko, ktoré nemá technické možnosti a nemohlo vyšetriť ani len sputnika ide teraz robiť "prevratné" mediálne vyhlásenia. Veď také niečo je prehľadné pre každého normálneho človeka. A potom sa niekto ide čudovať, že vznikajú konšpirácie, hoaxy...? Ale nie! To radšej zriadime Ministerstvo pravdy, vytvoríme platenú komisiu, ktorá bude určovať, čo je - nie je konšpiráciou, bude zatvárať nepohodlné weby.... budú sa vyhadzovať z prace ľudia, nezdieľajúci jedinečnú pravdu. (viď napr. Dr. Bukovský)

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@sousedekovci89 este raz. Ortoped nezobral mikros…
@rapidek este raz. Aj osobna integrita znalca moze byt spochybnena a posudok ti je v tom momente natrt. Nepouzitelny. Tak to je aj v tomto pripade osobna integrita je vzhladom na to co siri vo verejnom priestore viac nez polutovaniahodna. To ze ta raz zapisu do zoznamu znalcov neznamena ze si tam navzdy. Tak ako ta dnes zapisali, zajtra mozu vyskrtnut. Dokonca sud moze vzhladom ma osobnost znalca posudok vylucit skor nez prebehne akekolvek konanie voci znalcovi zo strany prislusnych organov (u nas MS SR).

@sousedekovci89 ja píšem fakty, takto sa to stalo…
@foox spytal som sa ta na zadania lebo si spravil zavery bez kontextu. Lebo to je ako povedat isiel som 250 km/h. Ale je rozdiel ist takto na Slovensku a na nemeckej dialnici.
Profilova fotka
Dr. Bukovský sa žiaľ kompletne zdiskreditoval jeho fanatickými postojmi a odporúčaniami v oblasti stravovania.. Inak čo hovoríte na novú hymnu?? Zaujímalo by ma, či sa to tu tiež rozdelí na dva tábory..

@rapidek este raz. Aj osobna integrita znalca moz…
@sousedekovci89 MUDr. Peter Kotlár už vopred pri zadávaní analýzy avizoval, že výsledok SAV bude neakceptovateľný. Po zverejnení výsledku Slovenskou akadémiou vied objasnil: „V jednom momente budú 2 strany sedieť pred prokurátorom: súdny znalec z certifikovaného pracoviska a vedci bez znaleckej pečiatky z necertifikovaného pracoviska SAV.“ Zjavne chce, aby vo veci rozhodla kompetentná súdna moc: „Ja sa vyjadrovať nebudem, intuitívne vnímam prácu polícia-prokuratúra-súdy zo svojho pohľadu. Pravda je svojbytná, netreba jej pomáhať. Čas ukáže,“ vyhlásil vládny splnomocnenec.

@sousedekovci89 Prepáč, ale ako Ty, "obyčajný murár" zo stavebného fóra si dovolíš o nejakom lekárovi povedať, že šíri bludy? To až tak si priamo zainteresovaný v ich odbornom a politickom probléme, až tak dobre sa v tej medicínskej kaze vyznáš ?? Ľudia, veď buďte kus sebakritickí...

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 Prepáč, ale ako Ty, "obyčajný mur…
@petersd sory ale akekolvek dristy o reptilianstve o kukuriciach a nevien co du bludy co zo seba nevypusti jano v krcme v ubli nieto este lekar. To je jak keby stavbar hlasal ze cely dom ide vymurovat herkulesom.

@rapidek este raz. Aj osobna integrita znalca moz…
@sousedekovci89 jej osobna integrita sa dala spochybnit aj pred publikovanim spravy, alebo je to ziaduce az po nej?
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Zjavne aj tu maju niektori licenciu na "rozum" .…
@starysomar hej a všetci ,,odborníci,, tu nevedia ani rozdiel medzi DNA a RNA 🤣 ale dožadujú sa nejakej odbornej správy SAV ktorému ani nadpisu by nerozumeli A ani nevedia že analýza Sputnika mala suplovať komplikované postupy EMA na ktoré naozaj nemá vybavenie , ale v prípade vakcíny od kotlara len zisťovali prítomnosť DNA Ale vidis konšpirátori nemajú problém zliepat hrušky s jablkami a komáre so slonmi Celý svet je očkovany miliardy ľudí , celé krajiny tisíce inštitúcií na svete na nič neprišli ale náš ortopéd a mikroskopom odhalil praudu a naše ovce po ňom opakujú ako po spasiteľovi taká tragikomédia nemá nikde vo svete snáď ani obdoby 🤣
Profilova fotka

@sousedekovci89 MUDr. Peter Kotlár už vopred pri …
@foox ,,čas ukáže ,, tento konštrukt dezolatov a konšpiratorov milujem ... Vieš prečo ? Lebo keď čas ukáže že trepali nezmysly , nikdy nedošlo k sebareflexii ale ostanu zalezení ako voš pod chrastou , Resp. už dávno splietajú ďalšiu konšpiráciu ... Viď napríklad štátny prevrat ktorý mal organizovať Mamuka , gruzínsky vojak o ktorom všetci dezolati na čele s birmovaným komunistom trepali ako o teroristov čo chystá štátny prevrat ... Výsledok ? Pred pár dňami bol tento strojca štátneho prevratu pred úradom vlády a ani po tejto konšpirácii pes neštekne ... Nikto sa verejne neospravedlnil aj keď obvinenie zo zosnovania štátneho prevratu je veľký zločin ... Teraz už riešite kotlara a vakcíny a vieš ako to dopadne ? Ukáže sa že to bol blud ale kotlar už bude dávno na smetisku dejín a konšpirátori budú riešiť ďalšie nové ,,zaručene praudy,, a tak stále dookola dookola 🙂

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@foox ,,čas ukáže ,, tento konštrukt dezolatov a …
@dexter89 ja len recnicku otazku: ty si ako sposobily posudit danu spravu a riesit DNA a RNA?

@dexter89 ja len recnicku otazku: ty si ako sposo…
@rapidek ako každý iný s dierou v zadku
Článok sa načítava...

@sousedekovci89 jej osobna integrita sa dala spoc…
@rapidek davno pred nou, momentom ked sa sama stala vygrciavacom bludov.
Profilova fotka

@dexter89 ja len recnicku otazku: ty si ako sposo…
@rapidek a ja niekde mám potrebu posudzovať vysokoodbornu správu SAV ? Veď to vy odborníci na všetko z vysokej školy života máte túto infantilnú potrebu ... Ale pre tvoju informáciu mám aspoň maturitu z biológie a genetiky tak nejaké základy čo je DNA A RNA na rozdiel možno od 99% vás tu internetových odborníkov na všetko, mám

@sousedekovci89 MUDr. Peter Kotlár už vopred pri …
@foox uz len to ze to odmietli seriozne vedecke casopisy zverejnit, ze vedci dokazu po jednom precitani poukazat na zasadne chyby vo vedeckych postupoch "esotria" (fleming,pekova,kotlar) svedci o vedeckej urovni danej prace. Mudr. Kotlar nech sa vyjadruje k problemom pohyboveho aparatu a nemontuje sa do oblasti mediciny ktorym nerozumie. Ako som to tu uz inde pisal, ze to ako keby ocny isiel zubara poucat ako osetrovat zuby. Alebo ako keby si chcel od ornitologa, aby ti pomohol s problemovym medvedom ktory navstevuje tvoju zahradu.
Profilova fotka

@foox spytal som sa ta na zadania lebo si spravil…
@sousedekovci89 Ale veď ten ortopéd dostal zadanie : Pozbierať hlasy pre smer od zakonšpirovanych ... V inej krajine v takom Portugalsku by bol taký človek v kazajke na uzavretom oddelení ... Ale na drbnutom slovenku dostal vládne auto nejakú funkciu a trepe blbosti aby vládna sebrsnka mohla nerušene vladnut a zadávat zákazky ... Medzitým čo sa tu hádame o bludoch , prebieha výstavba presovskej nemocnice za stámilióny , prebiehajú zákazky na obrane za stámilióny , pripravuje sa tunel na reaktor za miliardy , pripravuje sa dialnicny 20+ km tunel popod malé Karpaty za miliardy ... Všade sa nerušene riešia milióny Ale plebs sa tu hada o vakcinach a kukurici ,o troch záchodoch , o Tom kto je muž a žena a o to presne ide ! Len jednoduchší v našom národe to ťažko pochopia im stačí mikroskop ortopéda kotlara a sú šťastní 🙂 sú šťastní že dakto ich poklepal po pleci a zavrnkal im na ich dezole strunu

@bigjamajko - nepravda. Všetci vozia minimálne zá…
@starysomar OMV má vlastnú logistiku a dodávateľský reťazec, pričom palivá dováža z vlastných rafinérií – najmä z rafinérie OMV v Schwechate pri Viedni (Rakúsko). Na Slovensku ich potom distribuuje do svojej siete čerpacích staníc vrátane tých, ktoré získala po prevzatí siete Benzinol. Výnimkou môžu byť lokálne alebo dočasné situácie – napríklad pri výpadkoch dodávok zo Schwechatu (napr. pri havárii rafinérie v roku 2022) mohlo OMV nakupovať menšie množstvá paliva aj z iných zdrojov, teoreticky aj od Slovnaftu, ale to nie je bežná prax. A teraz akože čo?

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@sousedekovci89 Ale veď ten ortopéd dostal zadan…
@dexter89 Ty a tvoja super ultra kvalifikovaná bublina na všetko sem na MS furt pcháte politiku. Však si založte stranu a nech sa páči,zmeň ty aj s bublinou Slovensko na najsvetlejšie zajtrajšky...Nedovzdelaných aktivistov,diletantov s fejkovým vzdelaním máš medzi tzv.progresívnou bublinou na mraky. Na tvoje pindanie a " politické " analýzy nie je nikto zvedavý🤮🤮🤮. Pekný víkend.

Odpoveď na príspevok od bigjamajko:

@starysomar OMV má vlastnú logistiku a dodávateľs…
@bigjamajko vozia premiovky Maxmotion. Ci aj obycajne je otazne.

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 Prepáč, ale ako Ty, "obyčajný mur…
@petersd - veru by si mohol... Bukovský je výživár no magor a Kotlár na prvý pohľad vyšinutý. Peková? Zblbnutá vyšinutá pani, ona aj Kolár by mali mať "papiere na hlavu".

@petersd - veru by si mohol... Bukovský je výživá…
@starysomar kazdeho treba brat s rezervou.
Soňa Peková je jedným z lokálnych príkladov fenoménu takzvaných falošných autorít, ktoré majú dôveru časti verejnosti, hoci pre danú problematiku sú relevantnejšie vyjadrenia expertov zo iných, pre danú tému špecifických odborov. Bukovský ďalším. A pre "múdrych" - treba pochopiť čo znamená certifikované a čo akreditované :)
Kremíkový mozog vrátil: Ako to, že Soňa Peková ma certifikované laborátorium, ak sa zaoberá dezinformáciámi a nevedeckými poznatkami? To, že má niekto certifikované laboratórium, ešte neznamená, že všetky jeho verejné vyjadrenia alebo názory spĺňajú vedecké štandardy. V prípade Soni Pekovej ide o situáciu, kde sa miešajú odborné kvalifikácie, podnikateľská činnosť a verejné vystupovanie s kontroverznými názormi. Tu sú hlavné body: ⸻ 1. Certifikácia laboratória a odborná kvalifikácia • Soňa Peková je vyštudovaná molekulárna biologička a genetická odborníčka. • Viedla laboratórium, ktoré bolo certifikované na diagnostiku infekčných ochorení (napr. PCR testy na COVID-19). • Certifikácia laboratória (napr. podľa normy ISO 15189) sa týka procesov kvality, presnosti testovania a technickej spôsobilosti — nie názorov vedúcej laboratória. ⸻ 2. Dezinformácie vs. odborné pôsobenie • Počas pandémie COVID-19 Soňa Peková viackrát vystúpila s tvrdeniami, ktoré sa nezakladali na overených vedeckých dôkazoch — napríklad že „koronavírus zmizne do Vianoc“ alebo že „vírus bol umelo vytvorený“. • Jej tvrdenia boli viacerými odbornými inštitúciami a vedeckou komunitou spochybnené ako nevedecké alebo zavádzajúce. • Aj keď má odborné vzdelanie, jej verejné vyjadrenia nepodliehajú recenznému procesu ako vedecké publikácie — a tak môžu byť aj chybným výkladom alebo vlastným názorom, ktorý nie je v súlade s konsenzom odborníkov. ⸻ 3. Ako je to možné? • V demokracii môže každý, aj odborník, vyjadrovať osobné názory – aj mylné. • Vedecké kvalifikácie nezaručujú automaticky, že človek nebude šíriť nepravdy – história pozná viacerých vedcov, ktorí neskôr obhajovali pseudovedu či konšpiračné teórie. • Certifikácia sa týka praxe (napr. kvalita testovania), nie mediálnych výstupov. ⸻ Záver Soňa Peková má vedecké vzdelanie a prevádzkovala certifikované laboratórium. Avšak jej verejné vystupovanie – najmä počas pandémie – bolo často v rozpore s vedeckým konsenzom. To, že má kvalifikáciu, neznamená, že nemôže šíriť dezinformácie. Podobné prípady ukazujú, že treba posudzovať obsah tvrdení, nie len titul alebo pozíciu ich autora.

Soňa Peková je jedným z lokálnych príkladov fenom…
@starysomar a sudny znalec v nejakej oblasti musi byt akreditovany, alebo certifikovany, alebo ani jedno alebo vsetko? neviem, pytam sa mudrejsieho. kopernik bol/nebol v rozpore s vtedajsim vseobecnym konsenzom?
Profilova fotka
Kde vypnem notifikácie? (zvonček napravo hore) Začali mi chodiť upozornenia, kto kde pridal správu (zrejme nová featurka)..
MOžno len z vlákien, v ktorých si reagoval. Skús smerovať otázku na admina.

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?