Infrapanel na sms

Zdravím. Mám malú chatku 3x6 z obytného kontajnera, čiže sendvičové panele 4 cm, izolácia purpena. Aká teplota je vonku, je aj vo vnútri. Takže cez zimu aj -4. Síce kúrime liatinovou pieckou a drevom, za 2 hod.máme krásnych 18-20 stupňov. Ale rada by som dala na stenu infrapanel, ktorý zapnem z domu cez sms, skôr než na chatu dorazím. Nech prídem aspoň do 13 stupňov, kým zakúrim. Podmienka je zapnutie cez sms, nakoľko tam nemáme wi-fi. Googlim ale nič som nenašla. Viete mi niekto poradiť a dať link? Ďakujem 😊
Odpovedať
Napriklad: https://www.elektrobock.sk/univerzaln... Hladajte "gsm modul"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od qwen:

Zdravím. Mám malú chatku 3x6 z obytného kontajner…
@qwen jedna z možností je využiť na toto alarm (so sim kartou), napríklad Jablotron má toto dobre urobené, cez jeho apku ovládam napríklad aj čerpadlo a el.bránu.
Odpovedať
https://m.alza.sk/gsm-zasuvky/1887862...
Odpovedať
Profilova fotka

Zdravím. Mám malú chatku 3x6 z obytného kontajner…
@qwen presne tu solight čo sem pripol @kejsix mám aj ja na bojler. Pošlem sms zásuvka zopne stykač a ten zásuvku obyčajnú kde mám zapojený bojler. Som v Orange a kúpil som Prima kartu, kamarát mi to poriešil tak že mi spravil skupinu medzi mojim paušálom a prima kartou čiže posielam aj zásuvka mne smsky zadara 😉
Odpovedať
Stále googlim, nedá mi to. Kedysi mi niekto povedal, pošleš sms z domu a zapne sa ti kúrenie na chate. A toto mám niekde v hlave uložené a od toho som sa odrazila 😊 Ale nakoľko doba pokročila aj vo vývoji, našla som nejaký takýto infrapanel so zabudovaným, vysúvacím tyždenným programovaním. Čo na to hovoríte? Nastavila by som si len piatok 12:00 , kým prídem je 16:30 a začínam kúriť celý víkend v piecke s drevom 😊 mal by slúžiť na ten štart, keď tam prídem aby tam bolo aspoň 13-15 stupňov. https://www.klarstein.sk/Wonderbeam-4...
Odpovedať

Stále googlim, nedá mi to. Kedysi mi niekto pove…
@qwen Radšej si kúp nejakú GSM zásuvku. Ideálne Takú, kde sa dá zároveň nastaviť aj týždenný plán, nie len ručné spustenie. Budeš to mať univerzálnejšie. Na čisto týždenný plán by som sa nespoliehal. Čo ak tam náhodou nepôjdeš. Bude to zbytočne kúriť a míňať elektriku. Alebo opačná siutácia - pôjdeš iný deň, o skoršej hodine... Inak a prečo zrovna infrapanel a nie bežný konvektor alebo elektrický olejový radiátor? Infrapanely som našiel bežne tak 700-900W, to je celkom slabé.
Odpovedať
Profilova fotka

@qwen takto to vypadá v tej solight zásuvke
Odpovedať

@qwen šiel by som do nejakého výkonnejšieho ohrievača. Ten čo máš v odkaze má výkon 450W a neverím, že ti nahreje interiér pri povedzme -5° vonku na požadovaných 13°.
Odpovedať
kupil by som normalne router, kludne aj taky malinky prenosny na sim a urobil wifi ... potom uz si clovek podla potreby pozapaja na wifi co chce ... ta simka by tam musela byt aj tak, stalo by to asi aj viac priamo taka zasuvka alebo zariadenie a malo by to len 1 vyuzitie ...
Odpovedať
akurát na chate musí byť dostupný internet, potom môžeš ovládať všetko čo vôbec ide @toky1 v dome v suteréne mám 600W ohrievač pre 35 m2, je len pod polkou domu ktorý je vo svahu a vyhreje bežne i na 22 ak je vonku i -15, ukurát je takmer celá časť v zemi, akurát z južnej strany sú okná i dvere zároveň s terénom, takže to záleží od straty objektu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

akurát na chate musí byť dostupný internet, potom…
@duzu a prečítal si si v úvodnom príspevku o aký objekt sa jedná? Obytný kontajner 3x6m so stenami zo sendvičových panelov s 4cm izoláciou z pur peny. Myslíš si, že na takto zaizolovaný objekt bude stačiť 450W sálavý panel?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@duzu a prečítal si si v úvodnom príspevku o aký …
@toky1 pri takých teplotách ako teraz aj veľa, za január do teraz boli u mňa len 3 dni pod -10 aj to nie v kuse a ostatok väčšinou plusové teploty , ak to pôjde takto dalej budeme i v zime chladiť, včera spievali vtáčiky bude jar,to som tu v januári nikdy doteraz nepočul, celý deň jasno a teplo, od 10-tej mi kúrilo len slnko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?