Wifi Klimatizacia s LAN pristupom/riadenim

Ahojte, stretol sa niekto s takou klimou, ktora je teda pripojitelna do WIFI - ale co ak ju nechcem riadit apkou z Cloudu - cize na klimu by som cez nejaku linku/API chodil priamo v lokalnej sieti v dome. Pytam sa kvoli moznostiam regulacie vo vztahu k fotovoltaickej elektrarni co mam na streche - vsetky data uz mam stahovane a viem s tymi datami pracovat. Avsak, neviem o klime, ktoru by som vedel takymto sposobom riadit (nesvieti slnko -> nie je vykon zo strechy, nekurim/nechladim). Vdaka za kazdy tip.
Odpovedať
@kenny123 Treba skusit HomeAssistant, nasiem som tam minimalne Daikin a Gree, ale nemam doma klimu, tak vyskusat to neviem...
Odpovedať
0-10V?
Odpovedať
Presne tak ja mam v Home assistante 2klimy, Mitshubishi AP VGK ale ta je prepojena cez api melcloudu, a Mideu oasis plus, ktora ma v HA aj LAN integraciu, takze ide iba po LANke.. mimo cloud, HA je asi riesenie co hladas kedze si tam vies nastavit takmer cokolvek a prepojit zariadenia x znaciek, napriklad: TV LG mi rano zapne klimu na kurenie, ked sa decko zobudí skor... a podobne automatizacie sa daju s cimkolvek nastavit v tvojom pripade so solarom..
Odpovedať
Ja mam Samsung ovládaná cez SmartThings a ta by mala fungovať s Google Home. Sam to rozchodene nemam. V com to chces nakodit?
Odpovedať
@goldway super vdaka za tip, to vyzera ako presne to co hladam.
Odpovedať
@supiiik vdaka za tip
Odpovedať
@panak no akekolvek smartthings a google home a alexy musia liezt mimo domu aby fungovali.. automatiku v dome mam nastavenu cez Node red beziaci na raspberry pi. Polievanie, zaluzie, ventilacia, svetla.. jednoduche veci, ktore mi ulahcia zivot.
Odpovedať
@kenny123 napríklad pri Loxone existuje možnosť ovládať to normálne cez IR. Loxone vyrába vysielač ktorý sa dokáže naučiť povely vášho ovládača. Takíto IR modul existuje napríklad aj pre systém FIBARO. Ďalej je možnosť kúpiť klímu ktorá má modbus modul a tu následne viete pripojiť v podstate do ktoréhokoľvek systému. Toto je reálne lokálne ovládanie aj bez internetu. Riešenia ktoré sú popísané vyššie internet potrebujú lebo pracujú s cloudom ktorý nechcete.
Odpovedať
Aká je cena Loxone?
Odpovedať
@frantisekca akože len pre ovládanie klími stačí Miniserver Go a IR modul čo je do 500€, ale to sa mi zasa zdá zbytočnosť, lebo kúrenie musí byť riadené celkovo od vonkajšej teploty, vnútornej teploty atď.
Odpovedať
@neutrino IR blaster som mal ako poslednu moznost 🙂 toto uz mam odskusane z minulosti, doma som cez Raspberry PI a IR blaster pripojeny k nemu vedel na dialku zapinat mobilnu klimu - vedel som nasimulovat zapinaci / vypinaci prikaz, ale je to take tazkopadne. Skor asi pojdem cestou toho modbus modulu. Vdaka za info.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?