Výmena vložiek radiátora

Profilova fotka
Zdravím vás, skúsenejších, potrebujem radu. Potrebujem vymeniť ventilové vložky v radiátoroch kvôli novým termostatickym hlaviciam. Nemám demoblock, tak uvažujem odstaviť prívod vody do výmenníku tepla, odtlakovat systém cez odvzdušnovaci ventil a zároveň vypustiť cez neho vodu do jeho výšky. Potom už len vymeniť vložku. Ale otázka je, ako potom dotlakujem systém na požadovaný tlak? Nevidím tu ani barometer, alebo sa výmenníky dotlakuju samé? Ide o bytový dom kde je centrálny kotol a v bytoch výmenníky. V starom byte som mal kotol, s výmenníkom nemám žiadne skúsenosti. Vopred vďaka za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniel_roth bud si zavolaj kurenara, co demontblok má, alebo to písomne prejednaj so správcom budovy/vykurovania. Tieto práce treba robiť mimo vykurovacieho obdobia a ak už teda v období, treba súčinnosť. Niektore vykurovacie systémy majú automatické dopúštanie vody a nastavovanie tlaku ale nemusia mať a bude treba dotlakovať/doregulovať. Ušetrené peniaze za demoblok nahradí poplatok za servis, ktorý ti naúčtujú. Merač tepla im presne povie, kto to bol....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daniel_roth:

Zdravím vás, skúsenejších, potrebujem radu. Potre…
@daniel_roth Potrebuješ vymeniť vložky priamo vo VK radiátoroch? Na to demoblok netreba, tam stačí zavrieť H-kus pod radiátorom. Tú trochu vody chytíš aj do handry...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@daniel_roth Potrebuješ vymeniť vložky priamo vo …
@dedo758 áno ide o VK radiátory (okrem kúpeľne). Takže stačí zavrieť prívod vody tu na H-kuse a vymeniť? A čo s tlakom, ten neklesne keď vymením 5 vložiek?
Odpovedať
O tlak sa stará dodávateľ tepla. Ty len zatvor H-kus, vymeň a nazad otvor... 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dedo758:

O tlak sa stará dodávateľ tepla. Ty len zatvor H-…
@dedo758 nevedel som či kúrenie nieje uzavretý okruh v ktorom sa voda ohrieva len prechodom cez výmenník tepla, preto som si nebol istý tým či klesne ten tlak alebo nie. Každopádne vďaka za odpovede, pustím sa do toho 👌
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?