Výmena kotla Rotex GCU 500

Prosím ako úplný amatér o pomoc. V dome bývame 7 rokov. Od začiatku máme plynový kondenzačný kotol Rotex GCU 500. Montovala nám ho firma ako jediným zákazníkom. Firma zanikla. Kotol nemá ešte ani jednu revíziu. Niet toho, kto by sa doňho na Slovensku vyznal. Aj chlapci z Daikinu nad ním zlomili palicu. Totálne rozhasený, nefunguje dlhodobo ako má. Nevieme ho nastaviť. Kúri ako chce, ohrieva vodu ako chce. Máme k nemu zapojené aj soláry. Moje 2 otázky: 1. dajú sa soláry zapojiť z jedného druhu kotla na iný? 2. ak áno, do akého kotla by ste mi odporučili investovať? Dom 160 m2, teplovodné podlahové kúrenie, zónová regulácia. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
1) daju. zavisi od pripojenia, ak mate solar pripojeny do AN/zasobnika, je to bezproblemove 2) chybaju informacie, mate podlahovku vsade, ci kombinaciu podlahovka/radiatory. Konkretny navrh riesi projekt TZB
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

1) daju. zavisi od pripojenia, ak mate solar prip…
@mgx Podlahovku mam vsade okrem garaze (je sucastou domu, cca 25 m2). Radiator rebrina v kupelke, inak vsetko podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
@1samson1 Ak mate vsade podlahovku, je to jednoducha situacia. Potrebujete v zasade kotol s co najnizsim spodnym vykonom (okolo 2kw) a hornym vykonom niekde okolo 20kw. AN/zasobnik pripojeny 3cestnym ventilom a regulaciu, co zvlada 2 zony a ohrievanie solaru v AN/zasobniku. Ja zony nepouzivam (v beznom dome ich netreba) a ak, tak musi byt zabezpecenie riadenie zon tak, aby nemohlo dojst k ich uplnemu uzavretia a zaroven cinnosti kotla. To vacsina "zon" ktore na slovensku montuju miestni DIY majstri z ali-komponentov nema. Z hornej schemy miesace ventily prec a teoreticky nemusia byt ani cerpacie skupiny (len potom kotlove cerpadlo musi byt silne a je nutne aktivne riadenie zon).Druha moznost je 2cs bez zon. AK chcete presny rozpis, chce to obhliadku aktualnej kotolne (co mate, co sa da pouzit) a navrh. Cenovo ratajte 100e obhliadka a 200-300e navrh podla zlozitosti (vy ste na tej dolnej hranici). Pri podobnych situaciach napr. ja pouzivam kotle s Siemens LMS15 (albatros2). S riadnymi znackami (Viessmann, Vaillant) to tiez imho nie je problem. Len treba ratat s 2z regulaciou a solarom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@1samson1 Ak mate vsade podlahovku, je to jednodu…
@mgx Ďakujem veľmi pekne. Pouvažujem, zatiaľ sa chytám ešte jednéh riešenia, ktoré keď nevyjde, budem musieť dať na vaše rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?