Výber mobilnej klimatizácie

Ahojte, do menších kancelárskych priestorov vyberám na leto mobilnú klimatizáciu. Akú by ste mi poradili ? Som ochotná do nej investovať max. 600 €. Zatiaľ ma najviacej oslovili mobilné klimatizácie Remko a Olimpia Splendid, ktorého výrobcu doporučujete a prečo? Prípadne doporučte konkrétnu klimatizáciu z konkrétneho eshopu :) Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@johanka44 najprv musíte vedieť akú výkonnú klimatizáciu potrebujete čiže treba zadať rozmery priestoru, či je objekt zateplený alebo nezateplený poprípade uviesť či sú tam veľké presklenné okná. Ohľadne značky by som radšej odporučil produkty značiek ktoré sa zaoberá hlavne klimatizáciami AIRWELL, SINCLAIR, GREE. Ale musíte sa zmestiť aj do 450e. 600 je už veľa. Pekný deň ;-)
Odpovedať
@predajcaeco máme 3 kancelárie, každá má ine rozmery, +- 50m2 / kancelária. Objekt je zateplený, okná klasické. Pozeráme primárne podľa výkonu, chcem radšej kvalitnejšiu a výkonnejšiu. Máte nejaký presnú typ, ktorý by ste doporučili?
Odpovedať
@johanka44 nenapisali ste aku mate výsku v kancelarii. ake standardnu 2,6m tak musíte pozerat aspon 4kW klimatizáciu. Napr. AMC-14AN cena.
Odpovedať
Profilova fotka
@johanka44 ako planujes poriesit odovod tepleho vzduchu ? Tiez by som klimu bral, ale nenapada ma ziaden jednoduchy sposob kam strcit tu hadicu, iba kadejake sialenosti s hadicou v okne :).
Odpovedať
@majkoj Tiez som teraz pred letnou sezonou riesil klimatizaciu a zvazoval mobilnu. Ale som rad ze som od nej upustil a dal namontovat nastennu klimu. Minimalne kvoli hluku,spotrebe el.energie, komfortu uzivania, a technickemu rieseniu odvodu tepla. Ked tak mal som to vymyslene teply vzduch pustat do komina, v spajzi mam cistiace dvierka komina. Ina moznost cez otvor v stene. Cez okno okno pokial nemas presnu tvarovku,tesnenie je to hlupost.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino9 ja by som to ale bral do prenajateho kancla a tam je to vzdy problem, prenajimatel nie je vzdy ochotny dat si von na budovu nieco zavesit a vratat diery...
Odpovedať
@majkoj U pár čechov som videl celkom jednoduchý spôsob. Dali si na okno vyrobiť štandardnú sieťku proti hmyzu s tým, že tam sieťka nebola ... Na ten rám si doma pripevnil biely plech, nech ladí s plastovým oknom a doňho spravil presný výrez na spomínanú hadicu ktorá odvádza teplý vzduch ... Samozrejme, má to nevýhodu, cez to okno, kým tam je namontovaný tento rám, slnko nesvieti takže je v izbe / kancli o kus tmavsie ...
Odpovedať
@majkoj Hadica pôjde priamo von do rýny , úpravy nebudú problém - majiteľ budovy s tým nemá žiaden problém :) Porovnavála som na Heureka.sk niekoľko klimatizácií a ich ceny, zatiaľ sa mi najviác páči táto klimatizácia: http://www.vzdusin.sk/mobilni-klimati... , myslíte že bude stačiť výkon 2,9 kW ? Bola by som rada, keby ste mi napísalí váš názor na danú klimatizáciu alebo hodili link priamo na nejakú podobnú v danej cenovej relácií.
Odpovedať
Profilova fotka
@johanka44 ja som nemyslel hadicu na odvod skondenzovanej vody, https://www.youtube.com/watch?v=PL1DZ... . Zial zatial nemam s tymto osobne skusenosti na to aby som fundovane radil, ja som skor v tej pozicii, ze hladam :)
Odpovedať
@majkoj ja tiež hľadám, preto sa snažím získat tipy a informácie, ktorý by výber uľahčili :)
Odpovedať
@jahanka44 @majkoj myslel hadicu na odvedenie tepleho vzduchu ktory je vyprodukovany jednotkou. Tato hadice ma priemer cca 150mm ktorej musite najst miesto von (bud cez pootvorene okno alebo cez dieru ktoru vyvrtate) a vykon 2,9kW Vám určite nebude stačiť to Vám garantujem. Vyskusajte oslovit akukolvek firmu zaoberajucu sa klimatizáciami a Vám vypočivaju vykon cca 4kW na 50m2.
Odpovedať
@predajcaeco Viete mi nejakú firmu doporučiť?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak máte záujem o mobilnú klimatizáciu tak žiadnu firmu na to nepotrebujete, musíte pozerať aspoň 4kW klimatizáciu inak to nevychladíte. Na stránkach sú mnohé kalkulačný a tabuľky určovania výkonu klimatizácie :-)
Odpovedať
Mobilna klimatizacia je malinko nezmysel. Fuka sice studeny vzduch, ale nechladi!!! Trubica musi ist bezpodmienecne von, inak z toho nie je klimatizacia, ale vykurovacie teleso. Ak sa teda aj nainstaluje spravne, teda vyfukom von, treba si uvedomit, ze nasava stale interierovy vzduch. Takto nasatemu interierovemu vzduchu odovzda energiu, cim ho ohreje a vyfukuje von. Potialto je to vporiadku, problem je, ze tym vznika v interieri podtlak a nasledne zacne nasavat horuci vzduch z exterieru cez rozne netesnosti na obalke domu. V dome je to dost problem, v kancelarii mensi, lebo nasava z exterieru aj cez priestory kolegov, cize to co u mna vychladi, u nich dohreje :-D :-D :-D Ak je moznost, tak jednoznacne klasicka klima. BTW, mam na predaj mobilnu klimu HAIER (7000BTU), malo pouzivana, info cez SS :)
Odpovedať
@supiiik V tomto s Tebou súhlasím že pevne zabudovaná klíma je lepšia ako prenosná,lenže nie všade Ti povolia dať klímu von na balkón.´Myslím tým u OSBD..Ja mám prenosnú klímu a cez leto to riešim tak že "výfuk"dám cez okno ktoré je cez leto zaizolované.Po skončení leta ho odizolujem. Ale aj tak som spokojný,pretože je vidieť rozdiel teploty s klimou alebo bez. V zime s ňou môžem bez problémou prikúriť ak potrebujem.
Odpovedať
@supiik nenahnevaj sa ale v celom tvojom príspevku je sprave iba to ze nastenná jednotka je lepsia ako mobilna. Fuka studeny vzduch ale nechladí?? co je mozne akurat ked poddimenzujes jednotku vzhladom k výkonu. Po druhe nástenná splitova jednotka tiez nasava vzduch z interieru a len ho ochladí. A ked ma klimatizácia výfuk do vonku slabsi ako do vnutra tak može mať odtah 100m3-300m3/h a to podtlak v miestnosti určite nenastane (nezijeme vo vakuu :-) ) a s tym vyfukom ze vnika cez netesnosti naspat to uz na nacisto somarina ved vyfukovany vzduch nieje teplejsi ako vonkajsi vzduch ked je vonku povedzme 30C. A Vam garantujem z vlastnych skusenosti že aj keby ste nemali vyfuk vedeny von z priestoru tak jednotka vyprodukuje viac chladu ako tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@predajcaeco ono @supiiik ma v podstate pravdu. Ak mobilna klima nasava vzduch z miestnosti a vyfukuje ho von, znamena to, ze sa novy vzduch musi dostat dnu ( v miestnosti sa asi nevyraba :)) a ten co sa dostane dnu ma teplotu ktora je von. Kdezto split stale chladi ten isty vzduch cirkulujuci v miestnosti.
Odpovedať
Ako čisto laicky, bez zamýšlania sa :) Známy majú chatu, klasickú, starú, žiadne plastové okná, žiadne zateplenie, proste chata ... Na leto majú mobilnú klímu, na oknách majú zvonku okennice, do jednej z nich spravili otvor na daný odvod teplého vzduchu ... Tá klíma to naozaj krásne vychladí, určite je tam rozdiel oveľa citelnejší ... Bol som tam viac krát a nič tomu nechýbalo :) Jasné, klasická jednotka je klasická jednotka, o to pokoj ... Ale určite nie je pravda, že pri dobrom odvode teplého vzduchu mimo miestnosť, sa miestnosť výrazne neochladí :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 ale samozrejme ze ochladi, len musi mat samozrejme vyssiu spotrebu. To je ako pri splite nechat otvorene okno :)
Odpovedať
@majkoj a keď sa bežne odsáva 100m3/h z kúpeľne ventilátorom to podľa Vás tiež nieje v poriadku? a to je malá kupeľna nie veľká izba resp. kancelária. Určite je split lepší a má menšiu spotrebu ale niekto proste na výber nemá. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@predajcaeco ja som nenapisal, ze to nie je v poriadku, ale, ze s tym ako to funguje, ma pravdu. Je to menej efektivne, ale ja nad tym rovnako uvazujem, pretoze tiez momentalne inu moznost na vyber nemam.
Odpovedať
My mame presne tuto: https://geizhals.eu/aktobis-wdh-tcb12... je hlucna a deje sa presne to, co napisal @supiik Zapiname ju len v najvacsich horucavach. Je to neefektivne ale pri 33 stupnoch to je stale lepsie ked to vychladi na 27. Pod 25 to nejde aj keby to bezi 3 hodiny v kuse. Ak sa da tak urcite dat zabudovanu klimu. Tieto mixery su len nudzove riesenie.
Odpovedať
@raymon88 akú veľkú miestnosť chladíte tou jednotou ?
Odpovedať
@predajcaeco "A Vam garantujem z vlastnych skusenosti že aj keby ste nemali vyfuk vedeny von z priestoru tak jednotka vyprodukuje viac chladu ako tepla." Tak teraz sa nehnevaj ty na mna, ale toto je bohuzial cisty nezmysel, ibaze by si mal klimu znacky perpetum mobile. Skusim ti polozit kontrolnu otazku: Co sa stane, ak v idealne zaizolovanej miestnosti (nema ziadne tepelne straty a nie je ovplyvnovana vonkajskom) nechas otvorenu chladnicku (dlhsiu dobu - den, dva, tyzden), bude teplota miestnosti klesat, alebo stupat?
Odpovedať
@predajcaeco chladime iba jednu miestnost asi 5x5 m, s vysokym stropom (asi 3,5 m). Su tu vsak 2 okna a na jedno cele popoludnie prazi slnko. Inak z toho potrubia na odvod tepleho vzduchu ide strasna horucava, keby to nebolo vedene von tak sa tu uvarime, uz len z toho dovodu ze samotna jednotka ma nejaky vykon, spotrebuva elektrinu (1,3 kW), ktora sa nepremiena na nic ine ako na teplo. Nie je mozne aby sa to bez toho vychladilo.
Odpovedať
@raymon88 A vývod s tej klimatizácie máte riešený ako ? Cez "vetračku" na okne ?
Odpovedať
@supiik keď bude mať chladnička prietok vzduchu 450m3/h na chladení potom môžeme niečo také porovnať. Ja v kancelárií keď si pustím mobilku tak mi to vychladí. @raymon88 tak už aspoň viem prečo ti teplota nikdy neklesne pod 25 :-) na taký priestor potrebujete aspoň 5kW a nie 3,5kW..takže keď si kúpite ešte jednu určite to stíhať bude ;-) A keď niekto pochopí aj prúdenie vzduchu tak mu to môže byť aj jasné teplý vzduch ide hore a studený dole čiže keď celý deň sedím tak ma nezaujíma čo je pri trojmetrovom strope keď ja mám hlavu vo výške 1,3m ;-)
Odpovedať
@lubk0 Mame taku velku platnu z preglejky, ktora ma otvor a v nom je nasrobovana hadica. Presne sedi do otvoru okna. Ked to chceme spustit, vlozime tu platnu do otvoreneho okna, zaistime, a nasrobujeme hadicu do klimy. @predajcaeco Ono by to fungovalo aj s tymto vykonom, problem je ze teply vzduch zvonka prenika cez spary dovnutra a tym sa vzduch vnutri aj tak zohrieva. Preto je lepsie ked sa klima chladi vzduchom zvonka a nie zvnutra.
Odpovedať
@raymon88 split má len oddelený kondenzátor inak aj pri splite sa Vám ochladzuje iba vnútorný vzduch. A pri presklených miesnostiach sa ráta 70W na m3, čiže aj keď dáte 55W na m3 tak vychádza výkon 4,8kW. A to nehovorim a tepelných ziskoch (ľudia v miesnosti, spotrebiče). Jednotku ktorú máte do poddimenzovaná. Keď za niečo platím tak chcem aby to fungovalo. Každý deň sa stretávam s ľudmi ktorý nám hovoria že ale nám to bude stačiť a pritom keby dali o 50e viac a mali by výkonnejšiu jednotku. 8-)
Odpovedať
@predajcaeco Mne ani moc nevadi to ze to nevychladi na 23, pre mna aj 27 je super ked je vonku 35. Velku zimu praveze nemam rad. Skor mi vadi ten hluk a prudenie vzduchu ak sa to zle nastavi.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?