Viessmann Vitpend 200W WH2B

Dobrý deň, mám problém stýmto starším kotlom a potrebujem poradiť čo by to mohlo spôsobovať. Kotol sa správa tak že keď ho vyberiem zo zásuvky počkám kým "vychladne" a zapnem tak ide napr polhodinu zapina vypina horak všetko ide ako má a po tomto čase zrazu vypne horák a už ho nezapne.Problém je že nevypíše žiadnu chybu a pomože až vytiahnutie zo zásuvky. Meral som čo som vedel ionizačná elektroda ma odber DC 15uA .NTC ma 10kohm.Havarijny termostat som prepojil ručne ale ten je vporiadku.Ntc teplota spalin je v poriadku. Komin je vycisteny. Vycisteny je aj vymenik s vnutra s vonku takže s prietokom problem neni. Trojcestny ventil funguje ako ma. Relatka na regulator plynu funguju ako maju len logika ich nechce zapnúť. Keď su zapnute tak tam ide 22,5V.Zapalovaci transformator neni prerazeny na primary 2,9Mohm a na sekundari 350ohmov. Nema niekto s kurenárov neakú skúsenosť s touto chybou ? Ďakujem
Odpovedať
Zavolaj servisáka od viessmanu nech ti niečo poradí.To vypadá na riadiacu elektroniku. Stať sa môže čokolvek,napr.taký úder blesku spôsobí prepätie v sieti a môže odpáliť riadiacu jednotku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marko337:

Zavolaj servisáka od viessmanu nech ti niečo pora…
@marko337 Dakujem za odpoveď.Plánujem ho vymeniť za nový kondenzačný kotol Buderus Logamax plus GB192 - 25i takže sa mi doňho nechce dávať peniaze ale na druhú stranu nerád nechávam po sebe nefunkčnú elektroniku :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tesla888:

@marko337 Dakujem za odpoveď.Plánujem ho vymeniť …
@tesla888 chápem, ale to, čo si zmeral, by nemeral ani servisák.. Prikáňam sa k názoru @marko337. Ak ti nevypíše chybu ani riadiaca jednotka a chybou to skončí, tak bude problém asi v nej. Niečo podobné sa stalo mne, výmena elektroniky už bola nerentabilná pri 14r. kotli. Výmena celého dávala väčší zmysel.
Odpovedať

Dobrý deň, mám problém stýmto starším kotlom a po…
@tesla888 "Zapalovaci transformator neni prerazeny na primary 2,9Mohm" - a to ti pride normalne?
Odpovedať
@gashtaan tak primar so sekundarom prerazeny nieje a neviem kolko ma mat odpor na primary kedže je to vysokonapetove možno to ma tenky drot nemal som možnost merať iny a porovnať :D Preto to tu píšem. Ale ďakujem.
Odpovedať

@gashtaan tak primar so sekundarom prerazeny niej…
@tesla888 to je samozrejme nezmysel... bud si zle meral alebo je primar preruseny.
Odpovedať
Profilova fotka
@tesla888 Podobny problem sa na VIessman fore preberal. Co si pamatam, treba prejst do kodovania 2 a pozriet parameter 38, ak je tam 0, je to v poriadku (38: 0). Ak tam uvidis napr: 38: 33 tak je to na vymenu RD. Press the OK button and the menu button together for 4 seconds then at weather-controlled CODING LEVEL 1 the OK button and return button appear together for 4 seconds then comes coding level 2. When you're there you push through to address 38. - Ionizacny prud 15uA je stabilny, neklesa? To treba sledovat dlhsie, nie len raz. Ak ano, problem s ionizaciou>>> system vyhodnoti stratu plamena - ziadny chybovy kod. Kondenzatory na RiadiacejDoske si skontroloval? AKy je presne typ RD? (+fotka) dalsia moznost servisak...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@tesla888 to je samozrejme nezmysel... bud si zle…
@gashtaan nazdar tu je meranie ale meranie primaru ovplyvnuje asi neaky kondik lebo ide pomaly hore.Nevidim ho je zaliaty.Alebo je zly to neviem posudiť s takými trafakmi nemam skúsenosti :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@tesla888 Podobny problem sa na VIessman fore pr…
@mgx bol som pozriet je tam 38:0 ionizacny prud je stabilny po zapnuti ide od 12 - 15 uA podla teploty .Kludne otestujem znovu ale co som posledne testoval tak pri 15uA vypol horak a už nenabehol . Kondiky nafuknute niesu .Co som pozeral tak rubycon znacka co je kvalitny kondik .Ale ak nic nepomože možem skusit zmerať osciloskopom stabilitu napetia.Foto dosky hodim neskor teraz ju testujem ci nezmeni ten cod 38 z 0 na 33 ako ste pisali zatim tam je 38 :0 .Skusal som aj preletovat konektory kvoli studenakom...
Odpovedať

@mgx Takže po 20 min tam nabehlo ako ste pisali 38:33 ionizacny prud ukazoval 12uA ked vypol horak
Odpovedať

@mgx takže nakoniec bola asi chyba v tantaolovom kondiku 220n/275v x2 ktory bol tesne za pripojenim na ionizacnu elektrodu mal 40n c105 plus som vymenil aj c106 tam mal 186uf s 220uf ale mal som novy tak som vymenil.Dakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
@tesla888 niet za co, len som ta nakopol spravnym smerom. Inak, usetril si 390euro za novu RD.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?