Viessmann vitopend 100, chýba zapalovania

Zdravim, kúpil som pred pol rokom byt bol v ňom kotol Viessmann vitopend 100, všetko išlo v pohode, v zime keď som ešte nebýval tak sa kurilo minimálne (cca na 15) Predchádzajúci majiteľ mi vysvetlil že kúrenie+voda= jedna poloha, len voda= druhá poloha, tlak medzi 1-2 najlepšie 1.5 to je všetko( nastavenie teploty vody na to som prišiel sám ale to som nenastavoval). Pred pár týždňami som sa.nastahoval, pri napúšťaní vody do kybla išla horuca voda- ohriala sa hneď. Nakoľko sa ja sprchujem čisto len v studenej vode tak som teplú ani nepoužíval. Dnes som šiel skúsiť pustiť teplú vodu a netiekla. Ja som urobil chybu že som neprepínal kotol na "dovolenkový režim" ale to som sa dozvedel až dnes pri čítaní manuálu. V manuálu je že ak to píše chybné hlášky treba kontaktovať servis a nadiktovať im to, akoby to nemohli dať do návodu... Píše chýba horáku, nepomáha ani vypnutie a zapnutie ani tlačidlo odblokovanie horáku stlačením ani podržaním. Kotol vraj mal kazdy rok revíziu no papiere mi nenechali. Možno to je len nejaká blbosť. Viac vo videu. Vďaka. https://youtu.be/tnJ_nsCi818
Odpovedať
Červené svetlo porucha horáka normálne nesvieti, zasvieti až po stlačení odblokovanie horáka. Po spustení teplej vody sa na displeji zobrazí kohútik ale nie plameň a tečie studená. Po vypnutí vody kohútik na displeji stále zostáva a v kotli " sa dačo deje". Nieje to zvuk ako keď sa spustí voda ale také šušťanie. Skúšal som prepnúť aj na kúrenie ale stále neohrievalo. Chybu dáva "E:02" viď video. PS: zvuk vo videu si nevšímajte, to bola práčka. Nešlo mi už editovať príspevok.
Odpovedať
@stevo512 odfot mi stitok a najdem ti chybu a pricinu + napisem ako to vyriesis. Stitok bude hore pri komine alebo vnutri v kotliku.
Odpovedať
Hore pri komíne nieje, predný kryt sa dáva dolu tak že sa vo dviarkach otočí plastová skrutka a potiahne zospodu? Ako sa dáva dolu horné zavesenie. Vďaka.
Odpovedať
Už som na to prišiel, predtým ho dakto zahákol.medzi plechy, preto mi to nešlo dať dolu. @gkrivanek
Odpovedať
@stevo512 Chybu dáva "E:02" viď video. je to bezpečnostný termostat teda aj tepelný článok ktorý sa aktivoval treba odkrytovať a uvolniť ho , ale predpoklad je že to znova spraví (kotol sa prehreje Dôvod bude najpravdepodobne zaseknuté alebo nefunkčné obehové čerpadlo kotla. odšrobovať strednu skrutku a so šrobovákom potočiť osku čerpadla. prosím Vás ale vypnite to zo siete alebo si zavolajte technika neviem v akej miere ste zbehlý a nechcem mať nikoho na svedomí
Odpovedať
@gkrivanek zbehlý som celkom dosť v technických veciach. Skúsil som to čerpadlo a robí to stále. Vinil som si že ak zapnem napríklad kúrenie tak chvíľu akoby ide (ale nehorí) pokiaľ sa tam asi ten článok neaktivuje a zasvieti chyba ledka horáka a na displeji sa ukáže ikona horaka 06 ( viď foto). Obehové čerpadlo mám pocit že ide, ak priložím ruku na potrubie tak je cítiť prietok vody, ale zas nevydáva taký zvuk ako u nás na dome, ale to môže byť aj inými systémom... Ak sa to nepodarí vyriešiť do konca týždňa tak zavolám technika nech sa na to príde pozrieť. (Nejaký tip z okolia Piešťan?)
Odpovedať
@gkrivanek Tak bol u mňa techník a prvotné podozrenie bolo na manostat lebo nespínal, ak fúkol do hadičky tak sa kotol rozbehol. Po namontovaní manostatu iného (alebo aj pôvodného) tak kotol aj tak nešiel. Vraj sa nerozbehne ventilátor. Povedal že tam je niečo s elektronikou a jediné že by to vedel dakto opraviť alebo nový kotol. (Som sa pýtal že aký a poradil intergas)
Odpovedať
Vychyrene Viessmann... Protherm ide aj na kluku...
Odpovedať
@daralbajda bavime sa o 17 rocnom kotliku kde je problem.
Odpovedať
Nejaká rada ako pokračovať ďalej? Alebo radšej kúpiť rovno nový kotol, neviem akú značku, cenu ani typ nič. Byt má 66m² po ich zásahu to niekedy píše AED -respektive (A tri pomlcky D)
Odpovedať
@stevo512 posli mi na mail tel.kontakt. ja ti zavolam a urvite pomozem.
Odpovedať
@stevo512 ta posledná chyba je automatika horáku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek Síce neviem čo s tým ale vďaka za rady. Ak niekoho zoženiem sa mu to možno zíde.
Odpovedať
@skusimpomoct ďakujem veľmi pekne za pomoc po telefóne. Kotol je opravený. Problém bol v presostate že netesnili hadice a tým pádom nespínal. Ušetril mi nemalú investíciu za čo mu pekne ďakujem. Neveril som že takí ľudia ešte existujú. Odborník sa pozná. Vďaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Zdravím, mám trochu iný problém ale na displey mám rovnaký kod. Správa sa to tak, že normálne naštartuje, potom ide asi tri minúty a potom niečo cukne a plameň začne meniť intenzitu až sa pec vypne. Pozrite video.
Odpovedať
Video pripnem neskoršie, len som chcel radu, že čo presne znamená ten kód. Ďakujem
Odpovedať
@jando3 napis ci vitopend alebo vitodens. Pravdepodobne automatika horaka
Odpovedať
Vitopend. tu je video: https://youtu.be/5eF8d1nEDFY
Odpovedať
Ešte taká otázka, môže mať na to vplyv nefunkčné čepradlo? Pýtam sa preto, lebo mám zapnuté externé čerapdlo, nakoľko to na peci nefungovalo.
Odpovedať
@jando3 z toho videa vidiet ze nema kyslik. Zhod dekel a zapni. Ked pojde tak je problem z kominom
Odpovedať
Ktorý dekel myslíš?
Odpovedať
@gkrivanek Ktorý dekel myslíš?
Odpovedať
@jando3 ten pod 1.vym
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?