Viessmann Vitopend 100 - porucha horaka

Zobraz úvodný príspevok
Pozdravujem, po navrate z predlzneho vikendu na kotle cakala rozsvietena kontrolka porucha horaka.. po resetovani podla manualu kotol bezi, po chvili sa vsak opat rozsvieti kontrolka a nejde.. zatial to pozorujem iba pri vukurovani, pri ohreve TUV k poruche nedochadza.. dakujem za pripadne rady, ktore budem vediet aplikovat ako laik..
Odpovedať
1
2
Zdravim. Tak aj moj kotol vitopend 100 , bez displeja, strajkuje, kurim od oktobra, teraz mi najprv prestali kurit radiatory, ale voda sla. Po restarte siel kotol dva dni dobre , ale teraz zase je chyba a uz nejde ani tepla voda. Cervena kontrolka blikne 2x - ako som sa docital tu na fore chyba horaka, signal plamena. Po zapnuti kotol fuka aj hadze iskru ,ale plamen sa nechyti. Skusal som rozobrat spalovaciu komoru, cakal som strasny bordel v nej, ale tam iba trocha popola. Ocistil som metlickou, nepomohlo. Iskru hadze len taku slabu sotva 0,5 mm hrubu, skoro ako na kuchynskom zapalovaci, nemoze to byt tym ? Servis je objednany na stvrtok, kurim elektrinou, ale tepla voda mi chyba.
Odpovedať
Skusil som prefuknut Venturiho trubicu. Neslo to ani nahodou. Ale teraz neviem, ci som neprehodil hadicky. Vedel by mi to niekto odkontrolovat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vito100:

Skusil som prefuknut Venturiho trubicu. Neslo to …
@vito100 no veruze ja to mam naopak. "Prekrizene". Horna do spodneho na opacnej strane. A naopak. Ale predpokladam ze si uz davno poriesil
Odpovedať
@mgx mohol by si prosim ta potvrdit moj predpoklad, ze v tejto veci by mohol robit problem aj ventilator ?? To kompletne precistenie hadiciek a venturiho trubice (hoci nebolo nejako nic viditelne) vydrzalo asi tak 1 mesiac, bez jedineho zahaprovania. Nasledne 1 den bol problem, a to cely den. Nedalo sa v klude dosprchovat, .. restart .. zase to slo par zapnuti.. takto dokolecka. Nasledne "samo sa opravilo". Nejake 3 tyzdne 100% OK. Ale aktualne - uz 2 dni hapruje. Nedava mi to logiku: Spinac asi bude v poriadku ked dokaze aj cely mesiac 100% spolahlivo spinat. Nechce sa mi verit ze by bol tak divne pokazeny, ze si sem-tam povie na 1-2 dni, ze bude dokola haprovat. Takze ventilator - hra tam tiez nejaku rolu ? Moja teoria je, ze ci nie je daky pridrety, a pri roztoceni sa uz nie vzdy 100% roztoci, t.j. vyvinie nepatrne mensi tlak do tych hadiciek .. na ktory uz spinac nespina. Tiez mozno kvoli nejakej spine alebo co . Tolko moja teoria. (ale vlastne tiez nedava zmysel .. preco by dokazal ist tyzdne bez chyb .. a potom 1-2 dni dokola hapruje)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vito100:

Skusil som prefuknut Venturiho trubicu. Neslo to …
@vito100 teraz som ten spinac aj zlozil, a vlastne aj priamo na nom je oznacenie P1 a P2, ako aj na druhej strane kde sa napajaju hadicky, P1 a P2. Takze si to vlastne ani nebolo treba pamatat.
Odpovedať
Zdravím vás, chcem sa spýtať ohľadom trojcestného ventila, kotol Viessmmann Vitopend 100 W - bez displeja. Ako funguje motorček tohto ventila, je len elektromagnet, alebo sa hriadeľka točí? Pýtam sa preto, lebo kotol prestal ohrievať TUV. Keď sa pustila voda, kotol nabehol, ale kúril len do radiátorov, ventil sa nepresunul aby voda smerovala do výmenníka. Mechanizmus trojcestného ventila je vsunutý v plastovej komore, držia ho tam dve skrutky, tie som vybral, ale mechanizmus sa mi nepodarilo uvoľniť. Povolil som skrutky motorčeka a ten sa mi podarilo vyskrutkovať aj s hriadeľkou von, no hriadeľka sa nedá otočiť, ani posúvať.
Odpovedať
Profilova fotka
@mracna volat servis, meni sa cely diel. je to VTZ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@mracna volat servis, meni sa cely diel. je to VT…
@mgx Hej, mení sa celý diel, servo sa samostatné nedostane. Do ktorej skupiny VTZ to patrí. Kotol ako celok patrí do PZ, ale tento ventil nemá s plynom nič spoločné, okrem toho, že je v plynovom kotle namontovaný.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mracna:

@mgx Hej, mení sa celý diel, servo sa samostatné…
@mracna vyhradené technické zariadenie plynové.
Odpovedať
Profilova fotka
@mracna hriadelka sa posuva. Vymenit technikom preto, lebo aj ked to nejak sfusujes, pusti tesnenie inde a namiesto 100euroveho dielu menis cely hydroblok alebo kupujes novy kotol...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?