Viessmann Vitopend 100 - nezapina ohrev vody ani kúrenie

Čaute, potreboval by som poradiť ohľadne plynového kotla. Nezopína mi ohrev vody ani kúrenia. Kontrolky pre zopnutie vedľa koliečok nastavenia ohrevu svietia ale nezapne horák. Tlak je v poriadku a ani nesvieti led-ka signalizujúca poruchu. Viete mi niekto prosím poradiť ?
Odpovedať
pozrel by som nastavenie termostatu, možno baterky ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yetinb:

pozrel by som nastavenie termostatu, možno baterk…
@yetinb termostat je v poriadku. Nezopína ani ohrev vody(nie len do radiátorov).
Odpovedať
Plynový ventil? Volaj asi radšej servisáka.
Odpovedať
mne sa stalo to iste tento rok, Tiez Vitodens 100, s tym rozdielom ze teplu vodu ohrieval len pri podlahovke nezapol horak. Vyriesil to servisak na druhy den. Ale zaujimalo by ma kvoli comu sa to stalo a ako vidim nieje to ojedinely pripad.
Odpovedať
Ešte skús nastaviť vyššiu teplotu vykurovacej vody z kotla, či to nepomôže. Dajme tomu o 10°.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Ešte skús nastaviť vyššiu teplotu vykurovacej vod…
@toky1 mám nadtavené zohrievanie vody na 5 to iste aj na radiátory. Požiadavka na ohrev je ale nezopne ohrev. Nepomohol ani reset elektroniky a stále som bez poruchy. Môže to byť spôsobené tým že vymieňali hodiny pre vodu a nebol som doma takže kotol stále išiel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mar13:

@toky1 mám nadtavené zohrievanie vody na 5 to ist…
@mar13 Priznám sa, že neviem rozkľúčovať význam tej tvojej poslednej vety. Aké hodiny na vodu? Myslíš vodomer? Čo to má spoločné s tým, že si nebol doma? A prečo by preto mal kotol stále ísť? Ako ísť keď vravíš, že nehreje TÚV ani kúrenársku vodu? Nejak som sa stratil.
Odpovedať
Po resete blikajú obidve kefky pre indikáciu vykurovania a prípravy teplej vody.
Odpovedať

Po resete blikajú obidve kefky pre indikáciu vyku…
@mar13 ledky*
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@mar13 Priznám sa, že neviem rozkľúčovať význam t…
@toky1 hľadám súvislosti prečo mi prestal fugovať kotol. Hej myslím vodomer a bola odstavená voda tak neviem či to má niečo spoločné keď zrovna od včera mi prestalo kúriť. Myslím že to stálo za zmienku.
Odpovedať
Profilova fotka

@mar13 ledky*
@mar13 Odblokuj kotlovy termostat
Odpovedať
Záhada vyriešená - zalepená membrána na komíne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?