Odpoveď na príspevok od rudy1973:
dohrievanie vody do zásobníka , mám BOSCH , režim… @rudy1973 a tiež máš toľko štartov ako ja alebo menej.Odpoveď na príspevok od rudy1973:
11 mes. prevadzky... @rudy1973 tak to máš teda neporovnateľne menej tých štartov ako ja. A chová sa ten tvoj kotol rovnako ako ten môj či nie. Z toho prvého tvojho príspevku mi to nejako neni jasné. Dík.Odpoveď na príspevok od mgx:
@starec62 1) neries pocet startov pri "Letnej p… @mgx no veď práve že mne to vychádza minimálne 5 štartov horaka na hodinu prevádzky. Keď zohrieva vodu do zásobníka vtedy to tam ukazuje tých 70 stupňov. Pri bežnej prevádzke to vyzerá takto.Odpoveď na príspevok od mgx:
@starec62 mas male tepelne straty (10%) a tvoj ko… @mgx môj problém neni v cyklovani kotla ale tie štarty sú tam kôli cirkulacke teplej vody. Aj keď nikto neminie ani liter tak tá cirkulačka dokáže ochladiť vodu v zásobníku o 5 stupňov asi tak za1,5 hodiny čo stačí aby zhasol horák a vyplo kúrenie a to sú tie štarty. Len ja som si to predstavoval tak že bez toho aby zhasol horák prepne trojcestny ventil a nie že zakaždým aj zhasne horák.Odpoveď na príspevok od mgx:
@starec62 niektore kotle (napr aj V050) to takto … @mgx ďakujem ti za vysvetlenie. Presne to som potreboval počuť že je to vlastnosť toho kotla a nemusím volať servis. Dal som včera cirkulacke čerpadlo cez spinacie hodiny a trochu to pomohlo. Keďže ten zapalovaci modul vydrží toľko zapálení tak budem kludnejsie spávať. Ďakujem tebe aj všetkým ktorí prispeli.Odpoveď na príspevok od mgx:
@starec62 pri prvej servisnej prehliadke to kludn… @mgx TÚV mám nastavenú na 50C a do kúrenia mi ide voda 44C tak tam nieje veľký rozdiel. Tých 70C tam ide len keď dohrieva vodu do zásobníka . Aj to robí dosť že dohrieva TÚV už pri poklese o 2,5C pod nastavenú teplotu. Určite to technikovi poviem keď príde na prehliadku. Aspoň uvidím ako je technicky zdatný.Odpoveď na príspevok od starec62:
@mgx TÚV mám nastavenú na 50C a do kúrenia mi ide… @starec62 ja mam TUV na 50 st. dohrieva kotol 70st.vodou, ale mam rezim Komfort pokles po 5 st., ( Eco je dohrev pri poklese o 10 st.) tych tvojich 2,5st je "asi" pričinou tych štartov.Odpoveď na príspevok od mgx:
@starec62 ak Vas to potesi, ten kotol a zasobnik … @mgx ten kotol mi odporučil kurenar, ja som nechcel 050 ale 100vku lebo tá 050 je základný model ale tvrdil že tam neni veľký rozdiel ale asi som mal ísť radšej do tej 100vky lebo si myslí že má väčšie možnosti nastavenia.Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@starec62 ja mam TUV na 50 st. dohrieva kotol 70s… @rudy1973 no evidentne máš lepší stroj. Na tomto je tam nejaký Eco mód ale iba pri kotloch s prietokovym ohrevom TÚV. Na mojom je to bohužiaľ 2,5C.Odpoveď na príspevok od starec62:
@rudy1973 no evidentne máš lepší stroj. Na tomto … @starec62... Ale nepišu teplotu pri zap. kurenie...Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@starec62... Ale nepišu teplotu pri zap. kurenie.… @rudy1973 no tuto je to tak skomolene písané ale aj v skutočnosti to tak naozaj funguje že klesne o 2,5C a zapne dohrev.