Viessman vitodens 111-W + Vitoconnect OT2 + Vitotrol 100OT1

Ahojte, mam podlahove kurenie a kotol vitodens 111w a k nemu wifi termostat vitoconnect OT2 + vitotrol 100 OT1. Nejako sa to nedari nadstavit aby kotol spravne kuril. Pri ekvitermike vobec neberie do uvahy vonkajsiu teplotu ani krivku, moze byt nastavena akokolvek stale kuri rovnako. Bez ekvitermiky zasa neberie snimac vnutornej teploty, aj ked mam na termostate vo vnutri nastavene 28°C (na otestovanie funkcnosti) tak vykuri len na 20-21°, celkovo aj teplota vody do kurenia je velmi nizka. Mam na skusku obycajny vitotrol 100UTDB a s nim vnutorny snimac aj kurenie funguje dobre. Ma niekto rovnaku kombinaciu a funguje mu kotol bud na ekvitermiku alebo s vnutornym snimacom teploty?
Odpovedať
@luko07 ahoj. Ked sa instaluje aplikacia pyta sa ta ci mas podlahovku alebo radiator. Toto je velmi dolezite. No a potom povolit lokalizaciu gps v telefone aby vedel umiestnenie kotla kvoly vonkajsej teplote . A nasledne v aplikacii mas nastavenie vykurovacej krivky. Ty na kotly uz nic nenastavis nato mas appku
Odpovedať
@luko07
Odpovedať
@gkrivanek Ano vsetko co som pisal nastavujem v aplikacii ViCare. Pri prvej instalacii sa opytalo typ kurenia vybral som podlahove, tym obmedzilo teplotu do podlahy na max 45°. To je ok, dalej som vybral lokalitu kde je kotol instalovany, aktualnu teplotu vonku potom zobrazuje aj v aplikacii. To je tak isto ok. Ale moznost menit vykurovaciu krivku som nemal, ten riadok pribudol az ked sa pripojil snimac vonkajsej teploty. Dovtedy sa nezobrazovala ta moznost. Toto vsetko by bolo ok, problemom je ze ked nastavim v aplikacii teplotu 28° kotol stale kuri rovnako a vykuril dom na max 21°. krivku som mal nastavenu na max ako sa dalo cize pri hociakej vonkajsej teplote bolo nastevene 45°. Ale ked som sledoval kotol tak na displeji kotla po zopnuti stupla teplota na tych 45-49° potom kotol vypol a behom par sekund zacala klesat a po asi 30sekundach klesla az na 25-27° a tych 27° sa potom drzalo a pustalo do obehu asi 10min a potom znova zoplo kotol a cyklus sa opakoval. Je to stary zatial nezatepleny dom takze straty su vyssie a tymto tempom to kotol nedokazal vykurit na pozadovanych 23° resp. testovanych 28°. Vobec to nebralo do uvahy krivku ze ma pustat 45°vodu do obehu. Momentalne mam pripojeny obacajny Vitotrol 100 kde ked nastavim 23° a kolecko kotla otocene na cca 2 tak pusta do obehu 40° vodu az do kym sa teplota v miestnosti nezvysi na pozadovanu. Ale to pri vitoconnect neislo.
Odpovedať
Profilova fotka
:-D och boze zase viessmann
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?