Turbo mod rekuperácie

Ahojte. Chceli by sme mať možnosť na každom wc a kúpeľni zapnúť turbo mod rekuperacie. Máme z wc, resp. kúpeľne naťahané káble do technickej miestnosti, kde je rekuperačná jednotka. Ako to napojiť? Máte to tak niekto?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martini:

Ahojte. Chceli by sme mať možnosť na každom wc a …
@martini Ten kto vám montoval rekuperáciu vám neporadil? Alebo ak ste si ju montovali sami, pohladali ste v návode alebo na inch stránke schému zapojenia, príp. dodávateľa ste oslovili s toutou otázkou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@martini Ten kto vám montoval rekuperáciu vám nep…
@ralf364 dakujem za reakciu. práveže už máme namontovanu jednotku a rozvody, ale ešte to nie je spustené. Rekuperacia je parádna, aj parádne drahá a ten co to montoval sa tvári, že to s turbom zistí...a toto trvá už mesiace...a mne trčí v technickej miestnosti kabel, v kúpeľniach a wc káble v inštalačných krabičkach a nejak sa nehybeme. Ide len o to, že si chcem z wc spustiť turbo na chvíľu. Určite to tak niektorí majú. Možno sama skontaktujem vyrobcu (hoval).
Odpovedať
Každá RJ to má inak. Niekde stačí dvojlinka, inde treba 5-žilový kábel. Alebo wire-free. Podľa návodu. Ja som si pre našu RJ vybrala dvojlinku so zvončekovym spínačom. Najlacnejšie (6 €) a funkčné. To isté sa dalo spraviť za 60 €.
Odpovedať
Profilova fotka

@martini čo tak sem hodiť typ tej rj? Potom vám skôr pomôžeme.😉
Odpovedať

@martini áno máme to tak, že keď sa zažne svetlo v kúpeľni alebo wc, rekuperácia na určitý čas (viem ho nastavovať) zapne turbo režim. Zapájal som si to sám. Rekuperácia Venus.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igorkoo:

@martini čo tak sem hodiť typ tej rj? Potom vám s…
@igorkoo pravda, ďakujem... mame Hoval HomeVent comfort FR 301. Vďaka
Odpovedať

@ralf364 dakujem za reakciu. práveže už máme namo…
@martini Ten, čo to montoval, bude ešte ďalšie dlhé mesiace zisťovať... Tá rekuperácia nemá takej možnosti. Respektíve, zvýšiť výkon sa dá ovládačom, ale to asi není to pravé orieškové, po návšteve WC sa hrať na ovládači. Mimochodom, dosť drahé filtre sú do tej rekuperácie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@martini Ten, čo to montoval, bude ešte ďalšie d…
@frantisekca ďakujem za vas cas a reakciu... to ste ma nepotešili... som myslela, že zasade, keď sa to dá ovládačom, tak sa to dá prepojiť aj cez káble... och joj.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@martini Ten, čo to montoval, bude ešte ďalšie d…
@frantisekca filtre nemusíte kupovať originálne, je to len tkanina o určitej hustote, kúpte si prázdnu mriežku podľa vášho typu jednotky a tkaniny kúpte niekde za lacno a vymieňajte. @martini turbo tlačítko je fajn tam, kde rekuperáciu vypínate, alebo v bytovkách, kde je akurát ventilátor a žiadne vetranie inak nie je. Pokiaľ ale pôjdete na nejaký výkon rekuperačkou nonstop, tak sa záchod vyvetrá v pohode aj bez turbo módu. Je to malá miestnosť a ešte sa tomu dá pomôcť, že ten, kto Vám ju bude zaregulovávať Vám z tej jednej miestnosti zvýši odťah na úkor iných a je to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?