Termostat Protherm: Stále horí aj pri nízkej hl. | Stavby

Ahojte, Moj kotol + termostat ma 3 roky. Zvacsa fungujem tak ze nastavim termostat na vyssiu teplotu ako namerana, cim sa zobrazi "plamen" na displeji, vysle signal kotlu a ten zacne kurit do radiatoru. Tentokrat mam vsak zaujimavu situaciu - Zahada 1: Termostat ma zapnuty plamen stale, aj ked je nastavena teplota hlboko pod nameranu. Zahada 2: Kotol pri kureni do radiatoru normalne zobrazi ikonku radiatoru, tentokrat vsak pusta teplo do radiatorov a mam zobrazenu len ikonku kohutiku. Vysledok je ze mi kotol nonstop kuri do riadiatoru kym ho nevypnem. Skusal som reset termostatu, vybrat baterky - ten isty problem stale. Kotol som zapol, vypol - to iste. Kotol je Protherm Tiger Condens. Ma niekto nejaky napad? Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nejasoms:

Ahojte, Moj kotol + termostat ma 3 roky. Zvacsa f…
@nejasoms odišiel ti trojcestný servo ventil v kotli. Ten prepína ohrev TUV a ohrev do radiátorov. Kedže ti teplota bojleru signalizuje, že je nízka tak kotol sa snaží teplotu dokúriť. ALe kedže neprepol servoventil ohrev do hada ohrievača TUV, tak tlačí teplú vodu do radiátorov. A neprestane, lebo senzor v bojleri stále pýta teplú vodu do bojleru, ktorá tečie nesprávnym smerom- do radiátorov. Tipujem cca 60€ servoventil plus robota.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nejasoms:

Ahojte, Moj kotol + termostat ma 3 roky. Zvacsa f…
@nejasoms trafil som?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?