Modulacny termostat pre starsi plynovy kotol

Ahojte, chcel by som tu otvorit diskusiu, ako aj starsi plynovy kotol vie vykurovat "inteligentne". Mam kotol Immergas MINI-NIKE 24 aktualne ovladany termostatom Immergas CRD. Mam potrebu vymeny termostatu za taky ktory viem ovladat na dialku prostrednictvom internetu, ale nie obycajny ktory robi hlupe (ON\OFF). Vie mi niekto poradi ako takyto problem vyriesit, mate niekto skusenost, alebo vedomost ako na to? Viete aspon niekto spolahlivo urcit komunikacny protokol aktualneho zapojenia? vdaka za rady a napady. https://www.immergas.sk/content/docum... https://www.immergas.sk/content/docum...
Odpovedať
Profilova fotka
Immergas ma vlastny protokol. AK chces kotol riadit ekvitermicky, musis pouzit ich haraburdu (CAR V2, SuperCAR). IMHO priame napojenie a ovladanie na internet nema ani jeden z nich, mozno sa to da cez nejaky clip-on alebo komunikacne rozhranie. Treba si zavolat do immergas-u, budu vediet najlepsie. Ak ti staci neekvitermicky zapnut/vypnut (tzn. vies len kotol zapnut z mrtveho rezimu do aktivneho) alebo podla on/off regulacie riadit na teplotu, mozes pouzit hocico s wifi ovladanim: Salus, Electrobock, Honeywell Evohome.
Odpovedať
Vdaka za radu. Momentalne to riadom na dialku cez termostat Saswell, ten vie iba ON/OFF. Zial nevie ani nastavovanie teploty uzitkovej vody. Presne takemuto druhu regulacie sa chcem vyhnut.
Odpovedať
@mattossvk Investuj radšej do KK aj ušetríš a zároveň sa bude dať pripojiť nejaký komunikačný modul.
Odpovedať
@marko337 sorry ale nerozumiem celkom hantirke, co je myslene tym "KK"?
Odpovedať
KK -kondenzačný kotol
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?