Teplovodne podlahove vykurovanie - tlak zvrchu

Zdravim, byvame cca rok a stale zariadujeme. Chcem do obyvacky dat kniznicu, nechcem vsak vesat na stenu. Kedze mam teplovodne podlahove vykurovanie, plast/hlinik trubky v systemovej doske a na tom anhydritovy poter hr. cca 6cm, obavam sa ohladom pripadneho poskodenia vykurovacej sustavy ak by bola kniznica prilis tazka. Vie niekto poradit nejaku tabulku na odporucane tlaky na cm2 alebo m2? Dakujem.
Odpovedať
Nerieš a zariaďuj... :-)
Odpovedať
@dedo758 tak som fungoval od zaciatku a nevyplatilo sa, stale treba rozmyslat o krok vpred, uz ma z toho boli hlava :D
Odpovedať
Profilova fotka
@sailor84 zdravím. Mimo sa chcem opýtať ci mate pri tomto kúrení centrálny termostat alebo viaczonovy?ďakujem
Odpovedať
@jovka centralny a ani iny nechcem riesit, aj ked predpriprava je. Pri tom kolko casu travim doma nestiham sledovat take detaily ako teplota v kazdej izbe
Odpovedať
@sailor84 ako myslíš, že budeš mať takú knižnicu, ktorá by zlomila/rozdrvila anhydridový poter? Povedal by som, že nosnosť podlahy sa odvíja od najslabšej vrstvy a tou je EPS... podľa toho aký máš polystyrem, taká bude nosnosť tvojej podlahy.
Odpovedať
@roboza som laik, preto si dam poradit, to co pises ma logiku, mne hlavne ide o to aby sa mi neposkodilo teplovodne vykurovanie a neviem ako sa prenasa tlak zvrchu na trubky hoci cez anhydritovy poter
Odpovedať
@sailor84 nabytok ma zanedbatelny vplyv. Netreba sa bat. Poter zatazenie "rozlozi"
Odpovedať
@sailor84 Keďže, ako píšeš, máš tú teplovodnú podlahovku v systémových doskách, myslím si, že absolútne nič nehrozí. Ak tým teda myslíš tú srandu, do ktorej sa tie trubky/hadice zacvakávajú. Podľa mňa aj keby si mal na tej podlahovke nejakú drevotrieskovú dosku položenú, tak sa hmotnosť tej knižnice krásne rozloží, nakoľko je na tej sys. doske veľa výstupkov, ktoré tú hmotnosť držia. A keďže máš 6cm anhydrit, tak nieje o čom. Teda, dúfam, že sa nemýlim. Prípadne ma opravte. A navyše, ak je to knižnica z drevotriesky, tak to už fakt nebude vadiť. Aj keď sa zaťaží knihami. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
do policky treba potom hlavne davat lahsie zanre... nic tazke :-D
Odpovedať
6 cm poter mozete zatazit aj bagrom. Bezne sa dava 3 cm. takze uz len z hladiska hrubky to mate predimenzovane. Nemusite sa vobec ale vobec obavat. Bezna podlaha znesie na tlak 25 MPa / m2. Co uz je zataz ako hrom. Inak mila tema- nerozumiem tak sa uistim, vzdy lepsia ako ,,akej farby by ste zvolili zaclony ,, :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Preslo 2,5 roka a stale tu kniznicu nemam 😄 hotovu. Vsetkych pozdravujem. Richard 71, som narocny citatel teda zanre maju vysoku vahu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?