Dobrý deň, mám plynový kondenzačný kotol Bosch. Pre výrobu teplej vody mám k nemu zásobník. Na termostate mám nastavené, že teplá voda sa na teplotu 42 stupňov začne ohrievať o 5:45 ráno vo všetky dni. Prečo keď sa okolo 8:30 ráno sprchujem je niekedy voda super - až horúca a inokedy skôr vlažná. Nikto vodu predtým, ako sa sprchujem, nepúšťa. Ďakujem za odpoveď a radu.
@severanka43 sice ste nanapisali typ kotla a termostatu, ale ja na CW400 to mam nastavene takto... Bez ranneho rozkurenia, tepla voda po cca odpusteni 2litrov...
Mierne odbocim, ako mate nastavenu teplotu vody ti co pouzivate tepelne cerpadlo? Este nebyvame tak docasne mam nastavenych 35, to zvysim ked sa nastahujeme. Dodavatel nam neodporuca nastavit viac ako 45, teplota vraj je vyssia kedze v zasobniku je cidlo niekde v strede. Pytam sa aj s ohladom na tu spominanu bakteriu, mame 240l zasobnik. Myslim si, ze to lahko minieme na dennej baze, ale to zistim az ked tam budeme byvat. Vdaka
@jamur mal som to nastavene na 45, ale osadenstvo domu sa stazovalo, ze voda ma len teplotu tela. Totizto TC dohrieva ak klesne teplota v zasobniku o 10 stupnov na 35. Cize zvysil som to na 48. Odvtedy mam doma klud 😎. Nehovoriac este o tom, ze pri tom pouziva aj ekvitermiku - v zime dodava teplejsiu vodu, aj ked je teplota nastavena stale na 48.
Raz do tyzdna prebieha dezinfekcia 60C 40 minut.
@zicher tá voda by v tom bojleri pri tej teplote, aby sa vytvorila legionella, musela stáť minimálne týždeň. Nepredpokladám, že sa zadávatelka témy sprchuje raz za týždeň a nijak inak nevyužíva TÚV ....