Odpoveď na príspevok od panzermichael:
Zdravím mám pivnicu v zemi cca 4 m .. ja zaizolo… @panzermichael Vzduchotechnika určite pomôže dosť. Kúrenie až tak nie, vzduch akurát bude môcť nasať viac vlhkosti, ale keď sa nevyvetrá, ostane tam. A v lete sa vám tam kúriť asi nebude chcieť kvôli vlhkoti. Mám ale otázku, pomáhajú tie okná niečomu? Svetlo/vzduch atď.? Pretože tiež mám podobne urobenú pivnicu úplne pod terénom a okná sme nakoniec z projektu vyhodili. Vzduchotechnika tam ale bude.Odpoveď na príspevok od panzermichael:
Zdravím mám pivnicu v zemi cca 4 m .. ja zaizolo… @panzermichael ja mám tiež čiastočne zapustenú pivnicu s anglickými dvorcami a vlhkosť mám v norme, ale to bude vďaka bojleru s TČ, ktorý mi ten priestor pekne vysušuje a zároveň aj chladi.Odpoveď na príspevok od roman_:
@panzermichael Vzduchotechnika určite pomôže dosť… @roman_ Tie anglické dvorce je možnosť ešte odkopať ,kedže chatka ide do spadu ( dole kopcom ) a boli by priznané okna bez dvrocov a tak by tam mohol vzniknúť prievan a lepšie vetranie ?Odpoveď na príspevok od nicearty:
@panzermichael ja mám tiež čiastočne zapustenú pi… @nicearty tiež mam v Pivnici bojler ale ešte som ho nespojaznil ( novostsvaba ) ... ako bojler chladi ? či vysušuje ? ved bojler je zaizolovaný ....Odpoveď na príspevok od panzermichael:
@nicearty tiež mam v Pivnici bojler ale ešte som … @panzermichael to nie je obyčajný bojler, ale takýto: https://www.dzd.sk/ohrievace-a-zasobn... Nie vždy a nie každému dáva zmyseľ takéto niečo kupovať, ale v mojom prípade hej a zatiaľ som spokojný aj toho spomínaného dôvodu.