Odpoveď na príspevok od skovino:
Poprosim o radu, v planovanom dome budem mat tepe… @skovino ja teraz krmim tepelko z FV ci viac menej baterie, lebo slnko nie je a dodava tak 400W (15kWp panelov) a zvysnich 700W taham z baterie ... Takze netreba ti doma ohnisko, ked budes mat 10kWp+ panelov a minimalne 30kWh bateriu a preklenies 1 den vypadku elektriky bez vyraznej straty komfortu byvania.Odpoveď na príspevok od skovino:
Poprosim o radu, v planovanom dome budem mat tepe… @skovino zakuris si v krbe aj na atmosferu par krat do roka? Ak ta to nelaka, tak robit krb s komínom koli tomu ze ti kazdu druhu zimu vypadne na 1/2 dna elektrika je nezmysel. Ak som to pochopil správne, tak fotovoltaiku ides robit tak ci tak, v tomto pripade ma bateria vacsi zmysel, bude z nej uzitok celoročne.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@skovino ja teraz krmim tepelko z FV ci viac mene… @rkorba to je síce najlepšie riešenie ale musí sa v tom niekto dobre vyznať a starať sa o to nonstop, samé to nepôjde, v práci sme mali batérie,len pre núdzové osvetlenie, protipožiarny systém a minimálne na pol hodiny záloha na servre, následne mal nabehnúť automaticky diesel-agregát a nikomu sa do toho veľmi nechcelo