Tepelné čerpadlo Mygren vzduch-voda

ma prosim niekto skusenosti s touto znackou? nasiel som to dnes na nete a zaujalo ma,ze je to slovensky vyrobca ale nenasiel som ziadne technicke listy ake to ma parametre. Mate niekto skusenost?dakujem
Odpovedať
Sice prve tepelne cerpadlo na svete pochadza zo slovenska od pana Stodolu , stoji ta migrena za preverenie aby ti neskor nepriniesla migrénu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomek108 stranka vycackana, ale ziadne podstatne informacie, to je trosku nezvykle. Mas nejaky konkretny dovod zvolit si prave toto ?
Odpovedať
nemam ziadny konkretny dovod, len ma zaujalo,ze je to slovensky vyrobca...mam ponuky na rozne znacky,zatial zvazujem daikin altherma alebo samsung ehs(ceny s montazou + priprava TUV cca 10000€,14kw), ale vcera som sa k tomuto nejako preklikal,tak ma to zaujalo,kedze som o tejto znacke este nepocul....ja podla stranky nesudim kvalitu firmy alebo jej produktov,pretoze velakrat je to presne opacne,vycackana stranka a firma stoji za h.... :-)
Odpovedať
@tomek108 createrra navrhuje mygren do svojich domcekov , ale co viem tak zem-voda .. takze mozno majitelia creattera domcekov ti daju ako taku referenciu .. zopar ich je tu aj na ms ...
Odpovedať
@tomek108 Aj ja som pozeral tuto znacku, ale tiez som nic nenasiel.... Dal som nacenit aktualne NIBE. Uvidime, co poslu za CP. ;-)
Odpovedať
@megdesign ak ti poslu CP tak sem daj prosim info na kolko ti to nacenili...samozrejme ak ti to nevadi...dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomek108 ked ti ide o povod, WAMAK je tiez slovensky vyrobca TC. A ak firma nevie dat na stranu zakladne parametre svojich produktov, tak to vo mne vzdy vzbudzuje extremnu nedoveru. Zoznam zivnosti tej firmy, je tiez zvlastny :)
Odpovedať
@tomek108 Ja staviam dom cez Creterra a mam už nainštalované TČ SmartHub od Mygren, prístup veľmi profesionálny a priateľský. TČ (zem voda) je zapnuté asi mesiac, všetko fičí ako má a verím že aj bude. Pracujú aj na prístupe cez web, pre súčasných klientov, to budú updatovat grátis, čo mi príde celkom fajn :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rimor prezradis ake to ma parametre ? npr COP B0/W35 , COP B0/W55 a co to cele stalo ?
Odpovedať
@majkoj tu je technicky list: http://www.mygren.com/wp-content/uplo...
Odpovedať
Profilova fotka
@rimor no nieco tam je, ale zrovna tie podstatne udaje B0/W35 , B0/W55 , pripadne SCOP tam chybaju takze sa to tazko porovnava. A co to stalo ?
Odpovedať
Profilova fotka
Spolocnost Mygren DOPORUCUJEM. Kiez by na Slovensku bolo viac firiem s tak prozakaznickym pristupom a s tak kvalitnymi vyrobkami. Bol som uz niekolkokrat u nich vo vyrobe (v Tvrdosine) ked som vyberal TC a to co som videl ma presvedcilo. Ochotne zhodily kryt z montovaneho TC ukazal komponenty ktore pouzivaju a preco je cena aka je, no proste krasna praca. Kto neveri, nech si dohodne stretnutie a ide obzret a prekonzultovat sam. Ja sice na dodavku este cakam lebo niesom stavebne pripraveny, ale sam od seba mi raz za 2 mesiace zavola pan Kolestik ze ci mi nahodou nieco od nich nechyba :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj Je to fakt dobry produkt od fakt dobreho vyrobcu. Nezvyknem to robit casto ale za toto sa kludne podpisem vlastnou krvou.
Odpovedať
Profilova fotka
@gorgar viem ze TC od Mygren ma napr. @petulko331 Ked som vzberal ja, tiey som sa ho spztal ako je spokojnz a ako vsetko prebehlo. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo podpisujes sa krvou za nieco co este nemas doma :). Ja netvrdim nic negativne, len ze chybaju informacie. Pozri si taky WAMAK http://wamak.eu/wapps/datasheets/v3/d... , tak si predstavujem informacie od TC vyrobcu. Za WAMAK by som sa dakedy podpisal aj ja, ale casy sa asi menia :( . PS: a co to teda stoji ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj vidis, lebo som si viackrat sadol s majitelom, vela kat ho otravoval s kravinami, pozadoval som po nom co som potreboval a vzdy vsetko slo. To uz vidis na cloveku ci je to darebak, alebo nie. Majitel je fakt charizmaticky chlap ktory vie co robi a robi to rad. Mna web stranka nezaujima (lebo ta vela krat nevypoveda o firme nic a vela krat zavadza), ale pravdou je, ze by mohol na stranke uvadzat viac technickych parametrov k TC. Za komplet s bizuteriou a instalaciou a ozivenim pod 8000€.
Odpovedať
@abobo Ake čerpadlo?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss TC zem voda od Mygren
Odpovedať
@abobo aký výkon čerpadla a kolektor ta kolko vyšiel?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss parametre pisal o par prispevkov vyssie @rimor. Kolektor mam 200 m obycajnej vodarenskej HDPE hadice. Ak to stalo 300 EUR tak uz asi aj prehanam... :-)
Odpovedať
@abobo Ta cena je za cely SmartHub vratane solankoveho kolektora? Budes to napajat na SmartVent (ta kolko stoji?), alebo inu rekuperaciu? Dik, J.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro_v nie ja som nebral kompletne riesenie hoci sa mi pacilo. Jedine co mi vadilo bolo ze rekuperacia bola z prenosom vlhkosti, to som nechcel. A riesenie bolo nad moj budget ktory som na to mal pripraveny. Kolektor som robil sam z vodarenskej HDPE hadice a mam ho pod izolaciou zakladovej dosky, takze vykop ma nestzal prakticky nic. Dnes by som vsak uz dal asi este 100 m mimo dosky a zrejme to na jar aj doplnim. Rekuperaciu som pouzil Comair Hruc 380 a vrelo doporucujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@rimor Zem-voda a mal si vrt?
Odpovedať
@majkoj mozes prosim upresnit, ako sa casy menia pri WAMAKu? Pripadne do SS aki nechces verejne. Lebo je v uzsom vybere u mna.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj prosím ťa čo hovoríš na to TC? Aké sú podľa teba hodnoty?
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe ked som kupoval cerpadlo ja, bol tam jeden pan, ktory bol ukazkou toho ako sa so zakaznikmi ma jednat. Dali sa vybavit nadstandartne poziadavky, so vsetkym co sa dalo pomohol, poradil. Ten pan je prec a s nim asi aj pristup k zakaznikovi. Z Wamaku sa stala "standartna" firma. Znamy u nas v dedine kupoval Wamak na zaklade mojich skusenosti a bol dost neprijemne prekvapeny. Ale to nema nic z technickou strankou veci. @logo22 neviem co presne mas na mysli...
Odpovedať
Ja som z tych TC a hlavne predajcov na prasky. Dnes som absolvoval kolecko na Conecu, skoro samy taraj (nic nie je problem, nemozne zajtra...po 5 vetach som vedel, ze keca) alebo lamer, co vcera este predaval klobasu a dnes predava TC (zacal mi citat z katalogu - to som tam nemusel chodit). Natrafit na ochotneho odbornika je zazrak. Stavebny boom v plnom prude, kazdy ma dost zakazok...no naco by sa snazil, nie? Stacia im blbci, co platia a nepytaju sa. Ale k veci. Plyn mam na pozemku, keby som nepotreboval chladit, neriesim nenavratne investicie. Problem je zdroj chladu pre stropne chladenie. Projektant navrhuje reverzibilne TC vzduch-voda. Toto sa mi vobec nepaci, prevadzkove naklady na kurenie ako plyn a cely rok mi bude pod oknom hucat kysna. Na hluk som alergicky. Takze ostava: 1) plyn + samostatny chiller na leto - ponuka malych chillerov velmi slaba, ani som sa nedopracoval ku komplet systemu, ci z toho nakoniec nebude cenovo aj funkcne TC vzduch-voda. Akurat bude hucat len cez leto. 2) TC zem-voda - jedine zemny kolektor, za vrt prachy nedam, problem je blba poda - suchsia, pieskova. - jeden predajca vravi, ze solanka na chladenie nestaci, rychlo sa vyhreje a dochladil som + ze na aktivne chladenie potrebujem dalsiu akumulacnu nadrz pre chlad a aj to so solankou nic moc, ze treba vrt. - vseobecne vacsina TC zem-voda ma len pasivne chladenie - WAMAK nejak presne neuvadza, na anglickej stranke pise, ze vraj za priplatok je aktivne Babo rad. @majkoj Je pri TC zem-voda nutna akumulacna nadrz? Chladenie mas len pasivne? Si spokojny s chladiacim vykonom? @abobo Mygreen ma len pasivne chladenie? O aktivnom som nic nenasiel. Ako si spokojny s chladenim? Sice na severe chladenie nie je take kriticke...
Odpovedať
Ups, tak som slepy, mygreen pise na webe: Podpora pasívneho alebo kompresorového chladenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe nuz nutna nie, ale pokial TC nema invertor odporucam ju pouzit aj ked bude vyrobca tvrdit ine :). Vsetko ale zavisi od konkretneho pripadu. Co sa tyka pasivneho chladenia, ja by som u mna privital asi vacsi vykon, ale to nema nic s TC, pri aktivnom chladeni problem nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe mygren ma pasivne chladenie a ma to genialne jednoducho vymyslene. Ma toziz aj vo vnutornych kurenarsckych okruhoch solanku a teda v lete len spoji primarne okruhy v zemi s okruhmi v podlahach akurat cez nejaky trojcestny ventil mixuje vodu z primaru na teplotu, aby ti nevykondenzovala na strope. Myslim ze ak chces seriozne chladit tak potrebujes relativne velku a dobre vodivu chladiacu plochu (aby si vedel co-to uchladit este aj 22 stupnovou vodou) a samozrejme co najvacsi zemny kolektor. Takze ak ti mygren vyrata 400 metrov, daj kludne aj dvojnasobok ak mas na to peniazky a plac. Ja mam napriklad v baraku 600m DN20 rurky v betonovych stropoch a nosnej stene a dalsich cca 200 m DN 17 v podlahach. Na kurenie a chladenie mi potom staci teplota media aj hodne blizko interierovej teploty (nepotrebujem taky teplotny spad na dosiahnutie zelaneho vykonu). V zime pri -28 islo s cerpadla najviac 29 stupnov :-D... K chladeniu sa zatial seriozne vyjadrit neviem kedze doteraz som chladil dokopy 17 hodin. Na aktivne chladenie som sa pytal majitela Mygrenu p. Kolestika niekolkokrat a vravel ze ja ho potrebovat nebudem. Tak uvidime, lebo ja som severan a aj tak v lete trpim. ;-) A samozrejme pories si exterierove tienenie, znacne tym znizis tepelne zisky od slniecka v lete co je dost klucove. ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?