Odpoveď na príspevok od ralf364:
Ak máš strach z účtu, odpisuj si pravidelne elekt… @ralf364 dakujem to je dobra rada k tej spotrebe potrebujem vsak zistit, aj to, ako to cerpadlo spravne nastavitOdpoveď na príspevok od luki_19:
@ralf364 dakujem to je dobra rada k tej spotrebe … @luki_19 Ak ti nestúpa teplo v baráku tak nemusí byť chybou, že vykuruje aj po dosiahnutí nastavenej teploty. Možno šlape na podstatne znížený výkon, moduluje ho do útlmu s pätinovou spotrebou oproti plnému výkonu. Na tom nič zlé nevidím. Nevieš si pozrieť aktuálne spotreby tepelka? Ja mám klimy napojené cez merače elektriny inštalované pred ističmi k nim na Din lište v elektroskrini a online v appke v smartfone vidím aktuálnu, dennú, mesačnú spotrebu elektriny a viem vytiahnuť aj graf vývoja spotreby v priebehu dňa. Aktuálne Vivax R 5kW na prízemí mi žerie cca 750Watt/h. Šlape na minimálny výkon.Odpoveď na príspevok od koenzim:
Všetky tieto otázky ti mal zodpovedať ten čo ti T… @koenzim ten mi povedal ze vonkajsia jednotka ked dosiahne tu hodnotu je vypnuta (ano byva) a tym to haslo ide mi proste o to, aj ked necham teplotu na 23C, dosiahne tych 23C, dokonca ked to dam na 22C a aktualna teplota je 23,5C stale system vykuruje a zapina sa vonkajsia jednotka.. system nie je v pohotovostnom rezime, ze by sa aj aj zatial vypla ak pisem blbost opravte ma prosim nefunguje cerpadlo tak, nastavim 23, uz je teplota 23 tak sa vypne? o to mi ide je tam rezim krbu ktory ma udrzat tepelne pohodlie, ale je vypnutyOdpoveď na príspevok od luki_19:
este by ma zaujimalo ci nepomoze dobre nastavenie… @luki_19 pozeral som tie krivky pre podlahovku , pätný bod pri + 20 nastaviť na 20 st., max . pri -15 st. 38 st. , krivka 0.3.Odpoveď na príspevok od luki_19:
@koenzim ten mi povedal ze vonkajsia jednotka ked… @luki_19 väčšina tepelných čerpadiel funguje s vyššou hysteréziou, u mňa sú to 2°C. (Na termostate mám 23°C, ohrev sa vypne až pri 25°C)Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@luki_19 väčšina tepelných čerpadiel funguje s vy… @purplesticks dakujem pomohol si mi s tou hystereziou, googlil som ako to ma dietrich, tam je to nastavene automaticky a nasiel som v nastaveniach strategiu regulacie - bola nastavena iba vonkajsia a preto sa pri dosishnuti pozadovanej teploty stale vykurovalo.. zmenil som na izbovu teplotu a vyzera ze to splnilo to, co som potreboval.. mozno aj to vonkajsie by bolo v poriadku ak by som vedel spravne nastavit krivku teraz neviem ci kombinacia alebo automaticke by viac pomohlo, pripadne toto izbove bude ideal aby zbytocne neprekurovalo :)Odpoveď na príspevok od luki_19:
@purplesticks dakujem pomohol si mi s tou hystere… @luki_19 niekomu sa podarí nastaviť podlahovku hned , niektorí laborujú aj celú zimnú sezónu, hlavne ked prechádzajú na ekviterm , my ked sme prešli na kondenzačný kotol s ekvitermom , tak sme ho ladili niekoľko mesiacov, a teraz sme už spokojní s komfortom / Ekviterm máme 60% v prospech vnút. termostatu / nastavená teplota 21,5 st., radiátory .