Tepelné čerpadlo DeDietrich

Ahojte, prosím Vás máte niekto skúsenosti s týmto čerpadlom a nastavením kúrenia? Popravde ja tomu nerozumiem, nastavím na termostate 23C, dosiahne túto teplotu a stále vykuruje, tu som nastavil schválne na 20C a stále vykuruje. Bojím sa účtu za elektrinu, aby neprišiel vysoký účet. Nefunguje to tak, keď sa dosiahne daná teplota, že prestane vykurovať? Alebo aj keď je vyššia teplota aktuálne, než nastavená? Termostat mám len jeden na najchladnejšom mieste, mám podlahové elektrické kúrenie. A ešte mám otázočku, lepšie je mať stále nastavenú teplotu alebo si urobiť plán? Prípadne vypínať a zapínať? Ďakujem všetkým za rady, začínam byť zúfalý.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam doma DeDietrich. Co znamena "stale vykuruje"? Ze teplota ti v byte stale rastie a rastie? Ja v tom mojom mam aj ohrev vody a jednotka pracuje ked sa potrebuje dohriat voda. Ked nastavis teplotu 23 stupnov, tak by ti cerpadlo malo aj kontinualne udrziavat tuto teplotu takze by pracovat aj malo, nie? Ci asi som nepochopil ako ocakavas ze by to malo fungovat
Odpovedať
ked dosiahne zadanu teplotu 23 na termostate a v miestnosti je 23, stale pise, ze vykuruje, to je spravne? na screene vidiet nastavene nech vykuruje na 20 a aktualna teplota je uz 22,5 a stale vykuruje? nemalo by sa vypnut?
Odpovedať
Ak máš strach z účtu, odpisuj si pravidelne elektromer. Ak máš IMS, môžeš si sledovať spotrebu online. Ideálne kúpiť podružný merač na TČ, napr. Shelly. Jednofázový stojí okolo 100€, elektrikár ti to zapojí a o spotrebe budeš mať detailný prehľad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Ak máš strach z účtu, odpisuj si pravidelne elekt…
@ralf364 dakujem to je dobra rada k tej spotrebe potrebujem vsak zistit, aj to, ako to cerpadlo spravne nastavit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luki_19:

@ralf364 dakujem to je dobra rada k tej spotrebe …
@luki_19 Ak ti nestúpa teplo v baráku tak nemusí byť chybou, že vykuruje aj po dosiahnutí nastavenej teploty. Možno šlape na podstatne znížený výkon, moduluje ho do útlmu s pätinovou spotrebou oproti plnému výkonu. Na tom nič zlé nevidím. Nevieš si pozrieť aktuálne spotreby tepelka? Ja mám klimy napojené cez merače elektriny inštalované pred ističmi k nim na Din lište v elektroskrini a online v appke v smartfone vidím aktuálnu, dennú, mesačnú spotrebu elektriny a viem vytiahnuť aj graf vývoja spotreby v priebehu dňa. Aktuálne Vivax R 5kW na prízemí mi žerie cca 750Watt/h. Šlape na minimálny výkon.
Odpovedať
este by ma zaujimalo ci nepomoze dobre nastavenie vykurovacej krivky mame bungalov a nastavene bolo gradient 0,3 a zakladna 15.. to sa mi zdalo malo, dal som na 27C zakladnu, je to tak v poriadku? co sa tyka spotreby neukazuje mi to tč, mne islo o to, ze ked som presiahol vykurovaciu hodnotu, stale mi pisalo, ze je zapnute tč
Odpovedať
Všetky tieto otázky ti mal zodpovedať ten čo ti TC montoval a spúšťal. Ja všetkým vravím- základné pravidlo je do toho "nevŕtať". Nastaviť jednu teplotu, žiadne útlmy, vypínanie a pod. Obzvlášť pri podlahovke, ktorá má relatívne dlhú reakčnú dobu. A termostat odporúčam dať do miestnosti, kde sa najviac zdržuje, kde chcete mať komfort. Zvyčajne teda obývačka. Vhodnú teplotu v ostatných izbách potom dosiahnuť vyregulovanim prietokov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od koenzim:

Všetky tieto otázky ti mal zodpovedať ten čo ti T…
@koenzim ten mi povedal ze vonkajsia jednotka ked dosiahne tu hodnotu je vypnuta (ano byva) a tym to haslo ide mi proste o to, aj ked necham teplotu na 23C, dosiahne tych 23C, dokonca ked to dam na 22C a aktualna teplota je 23,5C stale system vykuruje a zapina sa vonkajsia jednotka.. system nie je v pohotovostnom rezime, ze by sa aj aj zatial vypla ak pisem blbost opravte ma prosim nefunguje cerpadlo tak, nastavim 23, uz je teplota 23 tak sa vypne? o to mi ide je tam rezim krbu ktory ma udrzat tepelne pohodlie, ale je vypnuty
Odpovedať

este by ma zaujimalo ci nepomoze dobre nastavenie…
@luki_19 pozeral som tie krivky pre podlahovku , pätný bod pri + 20 nastaviť na 20 st., max . pri -15 st. 38 st. , krivka 0.3.
Odpovedať

@koenzim ten mi povedal ze vonkajsia jednotka ked…
@luki_19 väčšina tepelných čerpadiel funguje s vyššou hysteréziou, u mňa sú to 2°C. (Na termostate mám 23°C, ohrev sa vypne až pri 25°C)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

@luki_19 väčšina tepelných čerpadiel funguje s vy…
@purplesticks dakujem pomohol si mi s tou hystereziou, googlil som ako to ma dietrich, tam je to nastavene automaticky a nasiel som v nastaveniach strategiu regulacie - bola nastavena iba vonkajsia a preto sa pri dosishnuti pozadovanej teploty stale vykurovalo.. zmenil som na izbovu teplotu a vyzera ze to splnilo to, co som potreboval.. mozno aj to vonkajsie by bolo v poriadku ak by som vedel spravne nastavit krivku teraz neviem ci kombinacia alebo automaticke by viac pomohlo, pripadne toto izbove bude ideal aby zbytocne neprekurovalo :)
Odpovedať

@purplesticks dakujem pomohol si mi s tou hystere…
@luki_19 niekomu sa podarí nastaviť podlahovku hned , niektorí laborujú aj celú zimnú sezónu, hlavne ked prechádzajú na ekviterm , my ked sme prešli na kondenzačný kotol s ekvitermom , tak sme ho ladili niekoľko mesiacov, a teraz sme už spokojní s komfortom / Ekviterm máme 60% v prospech vnút. termostatu / nastavená teplota 21,5 st., radiátory .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?