Tepelné čerpadlo Daikin - chybný sw DO v01.19.00?

Pouziva niekto DO k TC Daikin so sw v01.19.00? Podla mojich skusenosti (viem este o dvoch) tento sw zle reguluje zapinanie a vypinania kurenia k pozadovanej izbovej teplote. Ak mam nastavenu pozadovanu izbovu teplotu na 21°C a ako odchylku na zap./vyp. TC nastavenu na 0,5°C, u mna kurenie sa zapne ak teplota v miestnosti klesne na 20,4°C - toto by bolo v poriadku. Kurenie sa vypne pri 22,5°C (cize +1,5°C, nie +0,5°C ako mam nastavene) co uz nie je v poriadku. Je to zbytocne velke rozpatie teploty, spotreba viac elektriny na kurenie. Podla vyjadrenia Dajkinu v BA je to sw chyba a maju to riesit v Belgicku, oni nemozu nic! Toto s nimi riesom uz od februara, stale nic. Niekto ma/maé takyto problem, ako sa mu to podarilo riesit, ak sa nahodou podarilo? Pri sw v01.17 tato chyba sa neprejavila, reguéacia bola v poriadku. Dakujem.
Odpovedať
@sajo63 cim mensie rozpatie tym viac startov potom maju daikini 60 startov denne
Odpovedať
caste starty daikinu su sposobene castym odmrazovanim a nie pricinou termostatu. aky maju problem prehrat soft za novsi? firma ktora ti realizovala montaz nevie prehrat soft? Skus taku najst, jedine ze este nemaju pristup k novemu softu, v tom pripade pis do belgicka alebo reklamuj.
Odpovedať
Profilova fotka
@sajo63 a neda sa nastavit nizsia odchylka ?
Odpovedať
nizsia sa neda. 0,5 stupna je minimum bohuzial. je to velky rozsah.
Odpovedať
@jozefsv Podla Daikinu SK zatial nie je novsi fw. Aj ja som na to myséeé, ze napisem do Belgicka. Uz je to v reklamacii, nahraéi novy sw do vnutornej jednotky, nepomohlo. Vymenili DO (s takyn istym sw, 01.19) a dosku vnut. jednotky, stale to iste. Skusali DO s fw 01.17, nerozpoznal vonkajsiu jednostku. @majkoj podla technika nie je nizsia odchylka.
Odpovedať
Tento soft mam aj ja, ale neregulujem to podľa termostatu. Reguloval som to podla teploty vody, ale tu veľmi rýchlo zohrialo a čerpadlo vyplo.regulujem podľa teploty, ktorá je na display vnútornej jednotky. Je to úplná blbosť, ale mam aspoň v dome príjemné teplo. Co sa týka štartov čerpadla, tak moje štarty sú spôsobené iba odmrazovanim. To je dosť časté u Daikinu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@sajo63 zdravím. Podarilo sa niečo vyriešiť pripadne prenastaviť? Mame ten istý SW a správa sa nám to rovnako
Odpovedať
Daikiny su precenovane stroje, potvrdil mi to aj technik ktory ich servisuje, skor to je velky boom a tazia zo znacky. Ani sam nechape preco su take ziadane, furt ruesi nieco so sw, defrosty, pocetne starty, a aj kompresory sa skoro drbu. Nech tu da najstarsi Daikinak vek svojho TC a potvrdi bezproblemovu prevadzku a bezporuchovost. :))
Odpovedať
@jaros87 Dobry vecer. Bohuzial zatial nic. Priblizne v oktobri/novembri mi TC na tyzden napojili na pocitac z dovodu mnonitorovania chodu. Zevraj vysldky poslu do Belgicka. Zatial ziadna odpoved. Prave sa chystam napisat firme, ktora mi montovala TC, ze co je s reklamaciou. Na jesen este pred monitorovanim v Daikine Slovensko som hovoril s panom Spevakom (treba mu zavolat, nech viaceri sa stazujeme), ale moc nevedel povedat. Jeden servisak od nich tiez ma taky isty problem ako mi. P. Spevak mi tvrdil, ze unho problem vyriesili vymenou DO - v tejto veci klamal, lebo sme hovorili s dotycnym panom a on nam potvrdil, ze problem nadalej pretrvava. U mna uz nahrali novy sw do zakladnej dosky vnutornej jednotky, potom vymenili zakladnu dosku, asi 3-4 DO uz u mna skusali (s tym istym sw 1.19), stale ziadna zmena. U mna zatial ziadna zmena. Neviem ci uz dostali odpoved z Belgicka, ale neverim.
Odpovedať
@janopopovec za toto ta tu ukamenuju. Toto im vysvetlujem! Staci pozret kolko tem je tu neustale s tou znackou. Su nevyladene a nezosuladene s vykurovacim systemom. Ale ani sa necudujem klima ostane klimou:)
Odpovedať
@sajo63 a neskúšali ste to poriešiť predstavením ekvitermickej krivky? Prípadne nevedia poradiť iné parametre nastavenia? U otcovho IVT sa to tiez takto správalo a po odladení krivky je teplota v dome s výkyvom do 0,5°C. Nehovorím o tom, že TČ si teraz ide na min. výkon celý deň a takmer so žiadnym hlukom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
dobry den Podarilo sa niečo vyriešiť pripadne prenastaviť? Mame ten istý SW a správa sa nám to rovnako
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dzixo Dobry den. Vyzera tak, ze ano. Od stvrtka, kedy mi urobili toto nastavenie, je v poriadku reguéacia izbovej teploty tj. +-0,5°C. Riesenie: Treba vypnut modulaciu v servisnom menu. Kde presne treba urobit toto nastavenie neviem, urobil mi servisak. Dufam, ze toto pomoze aj Vam.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzixo Tak isto som s tym mal ten problem, od kedy sme vypli modulaciu to prestalo. Od vtedy je vsetko OK. Treba sa dostat do modu technik a tam vypnut modulaciu vykonu.
Odpovedať
Daikin o tejto chybe vie a behom roka s Belgičanmi nič nevyriešili. Naša montážna firma mi po čase volala, že na ich simulátore vypli moduláciu a je po probléme. Lenže podľa Daikinu samotná modulácia pomáha k úspore energie, zníženiu hluku a optimálnemu chodu stroja k počtu štartov. Takže vypnutím o toto všetko prídem a zabíjam účinnosť zariadenia
Odpovedať
Profilova fotka
@jaros87 ten vykon si aj tak vie modulovat, vysvetloval mi to technik ked sme to riesili. A starty uz vobec neriesim, cerpadlo si kazdych cca 30 min chodu odmrazuje a vracia olej. Preto tolko startov.
Odpovedať
@jaros87 never tomu. Bud kludny o nic az tak neprides.
Odpovedať
@jozefsv skúsim to teda vypnúť a budem sledovať čo to urobí. Akurát sa to teraz bude ťažko porovnávať kedže teploty už idú dolu. Zaujíma ma hlučnosť, počty štartov a spotreba energie
Odpovedať
Prosim Vas nema niekto problem aj s hlucnostou zariadenia ? Ak ano da sa s tym nieco robit?? dakujem
Odpovedať
@dzixo čo presne si máme predstaviť ako hlučnosť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?