Tepelné čerpadlá Viessmann - skúsenosti

Zdravím, má niekto skúsenosti s tepelnými čerpadlami Viessmann? Aká je ich funkčnost, výhody, nevýhody oproti iným značkám, servis a podobne. Konkrétne som pred kupou Vitocall 200s a chcem sa uistiť či je to správna voľba.
Odpovedať
@danzi mozem vediet co vas viedlo prave k tejto znacke?
Odpovedať
@mirecr Cenová ponuka od kurenarske firmy, ktorá zároveň vykonáva aj servis tejto značky. Mne ako laikovi je ťažko sa vyznať v tepelných čerpadlách.
Odpovedať
@danzi nechcem tuto znacku ociernovat ani nic podobne ale ked TC tak by som siel skor do nejakej overenej znacky ktora sa TC a chladiarine venuje naplno😉
Odpovedať
Profilova fotka
@danzi my mame TC Viessmann...vzduch voda. No tiez sme laici, takze neviem ti nic napisat. Zatial vsetko ide ako ma. My mame aj stropne chladenie...
Odpovedať
@mirecr aké značky sú podľa vás dobre? @lenka_21 aký typ tc Viessmann máte myslím typové označenie? Ako dlho ho máte?
Odpovedať
@danzi osobne by som sa skor priklonil k daikin, mitsubishi, pripadne LG. ale to je moj subjektivny nazor. s TC pracujem uz nejaky ten piatok a pri tom mnozstve aplikacii som sa stretol s viessmannom len raz takze ani vas neodhovaram len osobne by som sa skor priklonil k niecomu co uz ma vybudovanu dostatocnu servisnu siet a nieje problem zohnat nahradny diel "na kazdom kroku" 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@danzi Nie som špecialista na TČ... Ale k firme Viessmann: je to osvedčený nemecký výrobca vykurovacej techniky s mnohročnou tradíciou. Žiadna Čína - bol som v Nemecku v ich fabrike. Vyrábajú kvalitné kotly, solárne systémy a, keďže idú s dobou, aj tepelné čerpadlá. Určite by som sa tejto značky nebál, i keď netvrdím, že sú najlepší resp. že ponúkajú najlepší pomer ceny a kvality. ;-)
Odpovedať
TC viessmann osobne mam, montujem a dodavam ich. Vonkajsia jednotka je skladana z kvalitnych dielov . Napriklad kompresor je mitsubischi. Co sa tyka inych znaciek. Tak ani viessmann nieje pozadu a chladiarcine sa venuje dost dlho len to nikto nevie. 1. Viessmann TC je z roku 1981 a dodnes su funkcne exemplare. Smelo do toho so servisom nieje problem servisovat to bude priamo viessmann.
Odpovedať
@gkrivanek a máte konkrétne skúsenosti s vitocal 200s? Nie je vonkajšia jednotka príliš hlučná ?
Odpovedať
@danzi ja mam 200s awb ac 10kw. Cize s 2 ventilatormi Nie je hlucna, samozrejme to nemoze ist pod okno spalne. Idealne je to 10m od domu. Dolezite je spravne nadimenzovanie vykonu voci TS budovy a inverter sa postara o optimalne otacky.
Odpovedať
@gkrivanek tak ja mám navrhnuté takisto s 2 ventilátormi 11,4kw. Práve uvažujem kde ho umiestniť aby nás to najmenej obťažovalo. Je vhodne ho umiestniť s nasmerovanim k opornemu múru ( 4m vzdialenosť)?
Odpovedať
Dajte niaky nakres takto sa to tazko predstavuje. V technickom liste budete mat presne vyspecifikovane idealne umiestnenie. Ked chcete v lete s nim aj chladit nesmie nanho prazit slnko inak odstavi primarny okruh.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vonkajsia jednotka je AIRWELL - je to Francuzky vyrobca klimatizacii. vyrabaju pre Viessmann.
Odpovedať
@vrlo neviem ktory model ale co som bol vo vyrobe tak kazdu jednu jednotku tam skladaju.
Odpovedať
@gkrivanek vnutorne jednotky - hydrobox skladaju ale vonkajsie pochybujem je to AIRWELL s nalepkou VIESSMANN
Odpovedať
@vrlo aj vonkajsie skladaju , skelet bude ten airwell podoba je.
Odpovedať
@gkrivanek pridávam nákres. Vonkajšia jednotka je zelenou. Oporný múr cca 2,5 m vysoký. Je vhodne ju takto umiestniť? Inak keď sa už pýtam tak mám dilemu či dať do podlahy (18cm polystyrén) polystyrén 100s alebo 150s? Dom komplet podlahovky.
Odpovedať
@danzi no vy ho chcete umiestnit na severnu najchladnejsiu stranu. To ne dobre. Znizuje sa ucinnost a zvysuje spotreba. Polystyren 100 vka ma 2000kg na 1m2 zatazitelnost. Cez 10 domov mam so 100vkou a nikde neklesla podlaha. Ale ked uz dajte 150S ko a hotovo.
Odpovedať
@gkrivanek lepšie je dať na východnú stranu? V Poľskú v stavebninach mi tvrdil ze u nich nikto nedáva 150s do podlahy. Vysmial má či mi tam budú auto parkovať. Pýtam sa najmä kvôli cene či má zmysel viac investovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@danzi Mame Vitocal 242 - S 7,7 kW, AWT - AC 241.A10 a zasobnik Vitocell 100-E SVW...
Odpovedať
Ja mám v projekte viesmann vitocal 200-S AWB-AC 201.C10 a tepelné straty 14kW. Máte niekto s týmto TČ skúsenosti ?
Odpovedať
@magnetick87 nemam, ale daco sprav s tymy stratami, teda pokial nemas 400m2! Viac daj penazi do izolacii ako do TC 8-)
Odpovedať
Tak ja mám 240m2 plochy a dávam vitocal 200 b13 11,4kw a povedali ze by to malo stačiť aj do času kým nebude zateplený dom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Akú máte spotrebu elektriny? Akú plochu vykurujete a aké parametre máte nastavené na vykurovanie?
Odpovedať
@turbo37 ja ho ešte nemám spustené, len namontované.
Odpovedať
@danzi neklamali ja mam 10kw a nezateplene 30cm steny 50 rocny dom 200m2 uzitk. pri -17C bez spirali nadherne vykurilo dom.
Odpovedať
@gkrivanek a reálne náklady na prevádzku viete určiť?
Odpovedať
@danzi bez zateplenia po roku na mesiac cca 55€ kurenie v lete chladenie a 300l TUV :)
Odpovedať
@gkrivanek tak to som zvedavý aké budú moje čísla. Dodávateľ mi to vypočítal na 60€ mesačne no dúfam ze to aj tak bude. A špirálu máte vypnutí či zapnutú a TC ju nepotrebovalo zapnúť?
Odpovedať
@danzi zalezi natom ci mate akumulacku
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?