Stavebne povolenie - kurenie

Dobry den. Od 1.1.2016 plati nova energeticka norma. Mam otazku, budem povedzme 1.1.2017 ziadat o stavebne povolenie. Dostanem toto povolenie aj ked budem mat iba jeden zdroj kurenia a to kondenzacny plynovy kotol?
Odpovedať
@kasmo nova energeticka norma neprikazuje viac zdrojov kurenia.
Odpovedať
@gashtaan a teda dostanem povolenie aj s jednym zdrojom kurenia?
Odpovedať
Profilova fotka
povolenie by si mohol dostať, ale záleži, či sa s jednym kotlom dostaneš do triedy A1. Pravdepodobne budeš potrebovať ešte rekuperáciu, aj to je otázne čí sa zmestíš do A1. Projektant TZB ti to vyráta.
Odpovedať
Profilova fotka
@kasmo otazka je skor ci skolaudujete, stavebne povolenie s ttym nema vela spolocneho tam si mozte napisat technologie ake chcete ak chcete dostat povolenie, doklezita je kolaudacia ta sa odvija od reality. odporucam riesit dom tak aby ste splnali normy aj po roku 2020 (pre vase dobro) ,to znamena, dobry faktor tvaru budovy. spravna orientacia izieb, a tepelna a vzduchotesna izolacia bez teplenych mostov
Odpovedať
Profilova fotka
@saplogroup on sa do A1 zmesti, pretoze inak by nesplnoval poziadavku normy na potrebu tepla na vykurovanie.
Odpovedať
inak povedane: ak kuris plynom tak ti staci postavit dom s potrebou tepla pod 50kWh/m2 za rok (co nie je velky problem) a ostatne ta nemusi zaujimat...tym padom nemusis riesit rekuperaciu (ktoru ale odporucam) a ani ziadne ine "zelene" zdroje...
Odpovedať
Profilova fotka
@realistanr no pozor, postavit dom s potrebou pod 50kWh/m2/rok nie je problem, pokial mas rekuperaciu. Bez nej sa to sice da, ale uz to take jednoduche zase nie je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?