Elektricke kurenie podlahove

Ahojte. Poprosim vas o radu ake si dat kurenie do novostavby cca 116m2. Je tam len elektrika a nieje tam plyn. Bude tam aj krb s prieduchami. Chceme poradit ake kurenie dat na elek. Pripojku. ( chceme podlahove kurenie len nevieme ake). Dakujem za radu.
Odpovedať
1
2
@misa111 podlahove vodne kurenie, ak nemate plyn tak tepelne cerpadlo ale ak nechcete tolko investovat tak elektro kotol.Po case to mozte vymenit za iny zdroj .
Odpovedať
Profilova fotka
Možností máte veľa. Otázka je koľko ste ochotný investovať.1 Pri tepelnom čerpadle je prvotná investícia dá sa povedať najvyžšia. Výrobcovia garantujú obrovskú návratnosť a je tam možnosť dosť vysokej dotácie .2 Ďalšia možnosť je elktrokotol napojený tak isto na teplovodné podlahové kúrenie. Kde by ste mali mesačné prevádzkové náklady v porovnaní s tepelným čerpadlom určite vyžšie. Ale prvotná investícia niižšia.3 Ďalšia možnosť vykurovanie odporovými káblami napojenými na termostaty. Počiatočné náklady nižšie o to že nemusíte kupovať kotol, ale zas musíte doriešiť ohrev TÚV.4 Potom je tu možnosť sysému Heat flow elektrická vykurovacia karbónová fólia. Náklady na zhotovenie kúrenia sú cenovo podobne rovnaké ako pri 3tej možnosti a výrobcovia aj garantujú veľmi nízske náklady na prevádzku. Je to zhotovené veľmi rýchlo a jednoducho ale neviem či tie prevádzkové náklady sú také nízske lebo nepoznám ešte nikoho kto by mi to potvrdil.
Odpovedať
dakujem za odpovede, rozhodujeme sa medzi 2 a 3 verziou, cize podlahove teplovodne kurenie a vykurovanie odporovymi kablami, len teraz ktore si dat ? :D
Odpovedať
@1gugu ked tam plyn nema tak za aky iny zdroj to vemeni? Splynovaci kotol na tuhe, ci na uhlie? Pec na pelety ci ekohrasok?? Sa zobutte, ak nieje plyn, dat lacnu el.podlahovky (odp.droty) konvektory ale naj len klimatizaciu. To sa rovna lacnaaaa naozaj lacna investicia vstupna, peniaze za plynove hovadiny dat donhrubsej izolacie a lepsie utesnit dom a potom sa moze Ficovmu plynu vysmiat do ksichtu 😂😂😂
Odpovedať
@cvoky8 to že teraz tam nema plyn neznamena že tam v buducnosti nemože byť. na vodnu podlahovku može napojit aj tepelne cerpadlo, solar panel,je to sice drahsia investicia ale su nizsie naklady na prevadzku. Sam si musi clovek rozhodnut co mu dovolia financie ,lenze nie vzdy sa oplati najlacnejsia investicia.
Odpovedať
@1gugu by som chcel vide,videt naozaj jedneho cloveka ktory casoooooom ked dorobili na dedine plyn zmenil na plyn, dorabal komin atd atd..no mozno tak po 20-30 rokoch pri prerabke (rekonstrukcii) Ale ak dnes postavis nový dom, robis to uz tak ze aspon 30rokov nechces robit ZASADNE zmeny.. A toto by bola riadna robotka, dalsie ziadna expanzka, žiadne rozdelovace atd atd... A na TUV jeden obycajnyyyy el.bojler od Drazice (sucha spirala) za fakt ze lacný peniaz, este ho raz obalit 5cm izolacnou penou a je to. Ja mam smartko, 125l sme tu veľa krat 5ti max spotreba za mesiac ani nie 100kW (10-11€) ziadne kominy a podobne blbosti... Spocitajte si vsetky tie investice..a revizie atd atd..
Odpovedať
Profilova fotka
@samuelbrejcak mozem vediet ako vyrobcovia "garantujú veľmi nízske náklady na prevádzku" ? Lebo ja som zatial len videl vela mudrej reklamy popierajucej fyziku .
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 to co pises je sice mile, ale stale zabudas na jednu malickost a to je primarna energia.
Odpovedať
@majkoj prida FTW do papierov aspon 4kWp a nema proboblema 😂
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 jasne pri TC je problem investicia, takze dame draty a nepouzitelnu FVE :)
Odpovedať
@majkoj vies ako funkcne byt nemusi, staci ku kolaudacii papier ze je...
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 nuz ak niekoho podplatis tak nemusi, ale bavme sa o legalnych moznostiach.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@samuelbrejcak vysoký vyššie, nízky nižšie,...
Odpovedať
@misa111 Záleží aj od toho koľko ste ochotný investovať do mesačných nákladov v dome. Ak budete stavať lepší NED a budete mať všetko na elektriku aj ohrev vody ( správna orientácia domu) tak by vaše celkové náklady na bývanie nemali presiahnuť 100€ mesačne ( vrátane spotreby vody atď).
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ja som len vymenoval možnosti netvrdím to že čo garantujú výrobcovvia je pravda. Som za veci overené časom. Snažím sa byť len objektívny a zvažovať všetky možnosti . ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@samuelbrejcak chapem, pises nieco, ale netvrdis ze je to pravda :)
Odpovedať
@blackomt . 100eur je v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 ty mas ake kurenie?
Odpovedať
Tak ako kable alebo teplovodne? Za co ste vy?
Odpovedať
@pipulkoo ja mam el.podlahovku (odporove dvojzilove vodice), ziden krb, klimatizacia vivax, TUV Drazice okhe smart 125l, rekuperacia komfovent domkmet 400R. Ale aj dom extrazatepleny 😂 Zatial podla sledovanych nakladov a odhadov na celych 12mesiacov bude priemer aj s vodou na mesiac 84€ elektrina, voda, kurenie, ohrev, chladenie atd.. Jednoducho vsetko
Odpovedať
@misa111 nie zaco sme my?? Aky mas projekt? Aky mas dom? Je to projekt na mieru? Ako bude.realizovany? Budes si zakladat na dobrom zatepleni a utesnenii aby ti neunikalo teplo? Aby si mala cerstvy vzduch a pritom sa ti v dome nedrzala vlhkost a neplesneli steny? Nerosili sa okna? Zacni od projektu a dobreho projektanta, potom vsetko dodrz a ak to bude zle tak potom projektanta zazaluj.
Odpovedať
Chcem len radu co by ste si dali bud kable alebo teplovodnu podlahu nic viac nepotrebujem ohladom zateplenia. Teraz mame radiatory a preto neviem posudit co je lepsie kable alebo to druhe.
Odpovedať
@misa111 Je to jedno čo či dáš. Tu skôr odporúčajú vodnú podlahovku s elektrokotlom preto lebo možno o 10 rokov vymyslia nejaký ufo kotol čo bude takmer zadarmo kúriť :-) , alebo plyn tak zlacnie , že ti rúlu zadarmo dovedú rusi kam si povieš v dome :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 to sa mi luuubi😉 no ukaz ten tvoj dom, idem volaco obkukat😉
Odpovedať
@cvoky8 V októbri si odhadoval náklady na 50 eur elektriku ... v decembri na 80 ....a vo februári budeš na 110 :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 a co ked bude zima do maja?😉 este ho podpichni
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 Skor ako plyn sa namiesto elektrokotla da napojit Tepelne cerpadlo. Ked sa daju kable, tak jedina moznost je uz len priamo elektrikou.
Odpovedať
@leilak1 citaj poriadne to niesu naklady na elektrinu ale uz aj náklady so spotrebou vody coz pri mojej manzelke je jej dost 😁 El.sama je okolo 70€ ostatne voda, smeti,dane... Tak podpichuj niekde inde 😁
Odpovedať
@viperko pri úspornom dome TC nesplatíš nikdy malá strata a trochu elektriny ktorá je takmer nonstop ťa nezruinuje, na každé iný systém potrebuješ tiež elektrinu aspoň na čerpadlo ináč nekúriš
Odpovedať
A este co hovorite na infrapanely? Muz sa zaobera touto vecou ja mpc do toho nechcem ist.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?