Solarne kolektory na plochej streche

zdravim, nemate niekto nahodou zostavu Vaillant kotol so solarnym systemom auroTHERM classic VFK 135 VD? jedna sa mi o olozenie na plochu strechu.nemam moznost o pevne prichytenie tak to musim riesit s pridavnym zavazim na podstavce. Je to zotava dvoch kolektorov ulozenych horizontalne, co je plocha 5m2. v dokuentacii a v navode sa pise ze to treba zatazit podla vypoctov alebo podla mapy, ktora urcuje kde je aky silny vietor. (a teraz teda bol pekne silny)) )v mojom pripade sa jedna o rychlost 90km/h. Teraz je otazka ako to zatazit resp.cim.Tabulka udava na prednu cast A-konstrukcie zataz az 611kg na zadnu 400kg.Nakolko mam dva kolektory, na krajne nosniky A-konstrukcie sa dava polovica z tejto vahy. Spolu 2000kg. Je to dost vela nakolko mam este aj strk na streche ale podla statika to je unosne. Lenze ako mam dat na plochu 800mm x 400mm (co je rozmer patky) 600kg??? na streche mam izolaciu 30cm spadovanu na nej fatrafol a geotextiliu zatazenu strkom.Nezatlaci sa mi cely solar do toho polystyrenu? popripade nepretrhne hydroizolaciu? chcem dat aj gumove podlozky pod patky. ale tak ci tak 600kg na necely m2 je podla mna dost brutus)). Pomohli by mi nejake napady ako to vyriesit aby som kludne spaval. Rady typu a naco mi je solar su uz bezpredmetne nakolko som ho kupil)) dakujem.
Odpovedať
a preco by patka musela byt na ploche 800x400mm? ja idem v lete robit nieco podobne aj strechu mam taku istu aj krytinu okrem strku, podstatna je podla mna vaha nie ze patka ma mat 800x400 a 600kg,
Odpovedať
a sklon strechy je alebo nie? beton ma cca 2000kg/m3 treba urobit odpovedajuce patky podla tej tabulky ohladom vahy, plochu urobit vacsiu, aspon ja to tak budem robit pod patku dam alebo vrstvu fatrafolu alebo geotextilie podla toho co ma vacsiu trakciu aby sa to cele neposuvalo (ja mam sklon 6 stupnov)
Odpovedať
strecha je plocha (rovna) len vyspadovana polystyrenom. no patka je o tych rozmeroch 800x400 a na nu sa naklada zavazie takze tak ci tak bude na strechu v tomto bode najvacsi tlak. http://tovarov.com.ua/index.php?route.... takto to vypada.
Odpovedať
no tak podlozit zavazia nech sa vaha rozlozi, ja som este daleko pred fazov ze viem aky kolektor budem mat a ako bude musiet byt zavetreny, ale viem ze kolektor bude trubicovy, teda menej narocny na zavetrenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?