Revizia krbu

Ahojte, chcem sa spytat - laicku otazku. Je potrebne vykonavat aj reviziu krbu ? Mam namysli kontrolu krbarom, ci krb je v poriadku - ucinnost, tesnost, bezpecnost a podobne. Mam krbovu vlozku Incicta 6769 05 - z roku 2009 , posledne 2 sezony som v nej kuril celu zimu. Len si chcem byt isty, ci je vsetko v poradku a ci je bezpecna. Komin dam samozrejme tiez skontrolovat. vdaka M.
Odpovedať
Poistovne vyzaduju kazdorocnu reviziu vyhradenych technickych zariadeni plynovych (kote na plyn) Elektroinstalacie A komina kde je napojeny spotrebic na tuhe palivo. O krbe som nepocul
Odpovedať
@miloslica myslim ze by mal stacit kominar. Teda voci poistke.
Odpovedať
Profilova fotka
od 1.Sept.2015 je v legislatíve, že komín, ktorý je používaný musíte skontrolovať 3x ročne kominárom. Doteraz ste to mohli Vy samy, od teraz len kominár. Vo firme Deltako pracujú aj kominári aj krbári, preto ak by ste chceli mať určite kľud vieme Vám skontrolovať aktuálny stav a spraiť revíziu aj na komín aj na krb.
Odpovedať
@deltako 3x rocne ? :-D Tak to si budeme musiet pozicat kominarov aj z Rumunska. Vlada tiez uz nevie ako tahat z ludi peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@deltako to je myslene i pre beznu domacnost??? To snad nie. Nerealizovatelne. Mam problem kominara ukecat raz za rok. Uz vidim ako ti co kuria plynom ci tuhym palivom 3xrocne platia kominara. Kuria tak aby usetrili... ;).
Odpovedať
Uz mam jasno na aku skolu pojde syn :-D Ked si zoberiem skutocnost ze y mi 3x rocne kontroloval 4 kominy , boze :-D Jako to su prachy ktore vyleteli kominom. Ked budem chciet vyhadzovat eura najdem si frajerku. A to vraj kominar prinasa sastie :-D bit ho budem
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 Bohužiaľ nie ja som to vymyslel. Ja som Vás len chcel upozorniť, že v prípade ak na komín nemáte revíziu a používate ju a ak by sa náhodou niečo stalo, aby ste predišli nepríjemnostiam. @jankazb je to na komíny bez ohľadu na to či to je priemyselný, alebo domáci.
Odpovedať
@deltako samozrejme ze nevravim ze ste autor. Iba konstatujem ze je to absolutny nezmysel. A ze syn pojde urcite za kominara :-D
Odpovedať
@deltako celkom by ma zaujimala cena kontroly komina. Lebo sorry ale nas kominar bere 30E za jeden komin,ak neratam cestu, je u nas 1 minutu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb ano je to svinstvo, to uz daaavno plati, ze kazdy stvrtok by mal davat clovek kontrolovať komin a mat z toho zapis, inak, keby nieco, poistovna napreplati skodu ak by sa nieco chytilo.... je to svinstvo, akoby nestacilo raz rocne.. to je uplny nonsens toto a podla mna to nikto ani nerobi, aby daval 4x do roka kontrolovať komin.... a kominarov nieto...malo ich je.
Odpovedať
Profilova fotka
@deltako hmm, mne uz pred dvoma rokmi pri revizii pan tvrdil, ze zakon prikazjue 4x rocne, ale, ze aspon 1x by som si teda mal dat.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Áno, ale doteraz to bolo tak, že kontorlu môžete vykonať vy sami. Teraz už len kominár.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska Cena kontroly komína stojí cca rovnako všade. Rozdiel je v tom, aký kontakt máte s kominárom. Aký je váš kominár "múdry", aký je ochotný, aký je rýchly, ako sa naňho môžete spolahnúť a ako sa s ním spolupracuje.
Odpovedať
@deltako cena urcite nieje cca vsade rovnaka, lebo 10e a 30e je vsade rozdiel 20e. a to pri sume 30e nieje veru cca .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@miloslica https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazdu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?