Rekuperácia-výmena ložiska vo ventilátore

Zdravím všetkých, po cca 7 rokoch bezproblemového chodu mojej rekuperačnej jednotky Comair Hruc 300 som začal počuť z odťahových potrubí zvýšený hluk, po otvorení jednotky som zistil, že hluk ide z odťahového ventilátoru. Skúsil som to vypnúť a rukou ho roztočiť, problém bude na 99 percent ložisko. Robil niekto z Vás svojpomocnú výmenu tohto dielu a má s tým skúsenosť, prípadne vie poradiť s postupom? Ventilátor je EBM PAPST . Vďaka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od danielvalentin:

Zdravím všetkých, po cca 7 rokoch bezproblemového…
@danielvalentin ved si ho pekne vymontoval. Tak objednaj rovnaky a nahod.
Odpovedať
žeby nnejak tak? https://www.youtube.com/watch?app=des...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato981:

žeby nnejak tak? https://www.youtube.com/watch?a…
@mato981 hej, to video som videl viackrát, len to nie je úplne ten istý typ. Skor ma zaujimalo, či niekto nemenil konkretne v tejto jednotke spominaný ventilátor. Je to tam nanitované dost velkými nitmi, ak sa nim iný so skusenostou nenájde, skusim podla tohto videa
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Skontroluj, či ložisko nie je zaseknuté alebo či ventilátor nevyzerá fyzicky poškodený. Zameraj sa na model ventilátora (EBM PAPST) a nájdi jeho presnú špecifikáciu alebo servisný manuál. To ti pomôže pri výbere správnych náhradných dielov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tobey:

Skontroluj, či ložisko nie je zaseknuté alebo či …
@tobey Ak si si nevšimol, tak otázka bola daná pred rokov. Zadávateľ to už asi vyriešil a nečakal na teba. Navyše si myslím, že len robíš reklamu danej firme. Nahlasujem adminovi, asi ti príspevok vymaže, ako predchádzajúci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od danielvalentin:

Zdravím všetkých, po cca 7 rokoch bezproblemového…
@danielvalentin Ahoj, mám presne ten istý problém aj rovnaký typ ventilátora na jednotke Comair HRUC E380. Ako si to nakoniec vyriešil? Menil si celý ventilátor, alebo len ložisko?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?