Odpoveď na príspevok od miropilot:
Pozdravujem, objavil sa mi problém s veľkým množ… @miropilot koľko máš vlhkosť vzduchu v dome? Ja keď som teraz začal používať zvlhčovač, tiež sa mi tvorí kondenz, ktorý som minulý rok nemal.... Minulý rok vlhkosť 28-30%, tento rok 40-45%.Odpoveď na príspevok od toky1:
To vyzerá akoby si mal veľký rozdiel teploty medz… @toky1 bude to určite tak ako píšeš, len ako to vyriešiť? Keď otvorím distribučný box tak riadne cítim že tam ide chaldný vzduch, pričom technická miestnsoť je riadne vykurovaná tak je tam teplo, navyše je tam aj tepelné čerpadlo a akumulačná nádrž čo tiež dvíhate plotu v miestnosti. Jednotku mám Stiebel Eltron VRC-W 400, tak osobitne tam nemám dokupovaný predohrev, ale ako sa to rieši bez dokupovaného predohrevu? Samo o sebe to bolo všetko dosť drahé tak nech mi nevravia že musím ešte dokupovať predohrev za 800,- Eur. Bude to asi toto: https://www.stiebel-eltron.sk/sk/prod...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@miropilot koľko máš vlhkosť vzduchu v dome? Ja k… @megdesign 40-45% vlhkosť by mala byť pre ľudský organizmus tak akurát OK, nie?Odpoveď na príspevok od miropilot:
@toky1 bude to určite tak ako píšeš, len ako to v… @miropilot no neviem, ak nie predohrev tak asi len zaizolovať tie rúry a distribučný box izoláciou s uzavretou bunečnou štruktúrou. Nejakou kaučukovou. To bude myslím prácnejšie aj drahšie. Ale nie som od fachu, len viac-menej uvažujem nahlas.Odpoveď na príspevok od miropilot:
@toky1 bude to určite tak ako píšeš, len ako to v… @miropilot vyzerá to ako keby si to mal na letny bajpas a rekuperácia nepredohrievala Čerstvý vzduch do miestností. Tento kondens sa mal tvoriť v rekuperačnej jednotke a odvádzať preč.Odpoveď na príspevok od miropilot:
@toky1 bude to určite tak ako píšeš, len ako to v… @miropilot nemas nahodou zopnuty by-pass? Vyzera to ze jednotka vobec nerekuperuje Edit: @rkorba mam predbeholOdpoveď na príspevok od miropilot:
Pozdravujem, objavil sa mi problém s veľkým množ… @miropilot Nechápem prečo to nieje zaizolované.Predsa potrubie aj rozdelovač musia byť zaizolované. Iné riešenie tam ťažko nájdeš.Odpoveď na príspevok od mirecmirko81:
Ahoj, pozri sa, ci nemas z nejakeho dovodu zapnut… @mirecmirko81 podľa tejto fotky som "deaktivoval" prevádzkový režim obtoku, co by mal byť tuším bypass nie? Predtým to bolo nastavene na možnosť automatické vedenie vonkajšieho vzduchu, tak môže byt ze to bolo toto??Odpoveď na príspevok od miropilot:
@mirecmirko81 podľa tejto fotky som "deaktivoval"… @miropilot odopnut hadicu a zmerat teplotu za boxom. Ze pise deaktivovany neznamena, ze je tomu tak.Odpoveď na príspevok od miropilot:
@mirecmirko81 podľa tejto fotky som "deaktivoval"… @miropilot volaj firmu co ti to draho namontovala, vznika ti skoda na majetku a urcite mas min 2 rocnu zaruku.Odpoveď na príspevok od miropilot:
Pozdravujem, objavil sa mi problém s veľkým množ… @miropilot To je veru extrem, vo vnutri toho rozvodneho boxu a hadiciach je priliz studeny vzduch. Bud 1. klapka bypassu je stale otvorena a vzduch sa nerekupuruje 2. privodna hadica z exterieru bola napojena cez rozvodny box a bude treba skontrolovat spravne napojenie externeho/interneho privodu 3. ak na vyfukovom potrubi do exterieru montaznici pouzili spatnu klapku tak moze byt naopak :) - toto sa stalo mne a cudoval som sa preco mi ide do izieb citelne studeny vduch. Nastastie nic nekondenzovalo, aspon som teda nevidel :)Odpoveď na príspevok od turbot:
@miropilot To je veru extrem, vo vnutri toho rozv… @turbot vzduch ma v boxe cca 12 - 15 stupňov, čiže niečo sa ohrieva ale veľmi málo. Celé zapojenie som kontroloval aj ja a toto vyzerá byt v poriadku. Skôr niečo s jednotkou, nakoľko zrejme ten ohrev je dosť slabý... Je to ale úplne nová montáž asi tri mesiace, takže mi príde firma ktorá to robila pozrieť koncom týždňa tak som zvedavý na výsledok. Každopádne však zrejme môžeme skonštatovat, že toto nie je normálny stav.