Rekuperacia v rod. dome

Ahojte. Chcem sa opytat ci moze byt vyfuk z rekuperacie vyvedeny do povaly (pod strechu). Ake su nevyhody a pripadne aj vyhody ak nejake su. Vdaka pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@imsie6 z domu odchádza vlhký vzduch,niečo sa ochladí a kondenzuje vo výmeníku, zvyšok v krove a to nie je prijateľný stav.
Odpovedať
Ved to. Na parozabrane sa vy objavil kontenz. Pre teraz som musel rekuperaciu vypnut aby mi voda nestekala do izolacie po parozabrane. Stavitel povedal ze takto umiesneny vyfuk do podkrovia je ok len treba presunut hadicu aby priamo nefukalo na parozabranu. Co vy nato? Mam trvat na vyvedeni vyfuku cez strechu von do exterieru? Vdaka pekne
Odpovedať
vyhoda? Mozno ta to vyjde lacnejsie. Inac toto riesenie skonci mokrou izolaciu, navlhnuttym drevom krovu a vo velkych mrazoch aj namrazou na folii pod krytinou. Nespekuluj, sprav tak ako sa to robit ma.
Odpovedať
@imsie6 dal si medzitym fotky, takze uz si zistila vsetky nevyhody. Nech to spravia ako sa ma, vyfuk do exterieru. Polamala by som tomu expertovi ruky aj nohy...
Odpovedať
@imsie6 jasne ze mozes, ale nikto to tak nerobi, tak budes prvy :-)
Odpovedať
Ahojte. Vdaka za info. Ja som len kupujuci cize budem to reklamovat.
Odpovedať
uz ked ti je taka tema... co keby som dal vyvod z rekuperacie do komina? mam dvojkomin a v jednej rure mam vlozku pre buduci pevny kotol .... a druhu mam volnu resp tam mam plynovy komin a zaroven kable na strechu a chcel by som tam dat aj rekupku.. .co vy na to?
Odpovedať
@jan45 Polopravda s tym kondenzatom. Pri entalpickom vymenniku to (vraj) neplati a vracia do interieru aj vlhkost. Tieto jednotky ani odvod kondenzu nemaju vyvedeny.
Odpovedať
@raul_7 Tak ti bude vlhkost kondenzovat v komine a stekat dole. Ako sa s tym vysporiada komin, to uz si zvaz sam :-D.
Odpovedať
@kejsix Entalpicky vymennik vracia iba cast vlhkosti, zvysna vlhkost odchadza spolu s odpadnym vzduchom. To iste plati aj pri rotacnych vymennikoch. Ziadna rekuperacia neodstrani uplne vsetku vlhkost z odpadneho vzduchu, takze ten je vzdy vlhkejsi ako okolny vzduch. Fyzikalne to ani nie je mozne, to by z rekuperacie musel odchadzat vzduch o rovnakej (alebo nizsej) teplote ako je vonkajsi vzduch.
Odpovedať
@danculd To mas samozrejme pravdu. Nedochadza tam ale ku kondenzacii.
Odpovedať
@raul_7 ja mam do komina, dvojprieduchový, jedna rúra kond. kotol, druhá rúra - výfuk reku. Komín je dole najpojený na odpad, teda prípadný kondenz odtečie do odpadu. Pohoda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?