Radiátor prestal kúriť: Odvzdušnený, ale stále nefunguje - riešenia

Profilova fotka
Zdravim, idem si po napady, kym to rozoberiem :) mam ustredne kurenie, plynovy kotol -> voda, radiatorove, z rozvadzaca 6 vetiev ku kazdemu radiatoru separatne. 10 rokov fungovalo bezproblemovo, teraz v sezone som zistil ze jeden radiator prestal kurit (Q1 - obyvacka), akoby vobec nepritekala tepla voda. - samozrejme je odvzdusneny - vytekajuca voda je kristalovo cista - ostatne radiatory kuria (tj kotol a cerpadlo su OK) - ventil na radiatore (kde nieje hlavica) je navolno, a da sa stlacit - ventil na rozvodnici je takisto stlacitelny - spodne privody do radiatora su otvorene (skusal som zatvorit a pustit ventil odvzdusnenia, samozrejme neslo, po otvoreni ide), - cez odvzdusnovaci ventil viem vypustit kludne 0.5l vody, stale tecie, tj voda sa tam doplna (tj privod alebo odvod je volny a dotlaca vodu) minul som vsetky najviac pravdepodobne scenare, uz mi ostava len odmontovat radiator a zistovat ci je upchata trubka alebo samotny radiator, kym sa do toho pustim, napada vam este nieco ? (foto koli predstave ), kazdy napad na riesenie alebo dalsie hladanie priciny vitany ..
Odpovedať
1
2
Skusal si prehodiť hlavice Q1 a Q2?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

Skusal si prehodiť hlavice Q1 a Q2?
@cukrik25 ano, aj som ich kompled odmontoval, aby som videl ten kolicek, ide stlacit ... ked je ventil odmontovany malo by to byt uplne otvorene .. a stale nic ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od portianko:

@cukrik25 ano, aj som ich kompled odmontoval, aby…
@portianko prietokomer mas niekde?
Odpovedať
Profilova fotka

@portianko prietokomer mas niekde?
@cukrik25 ani som nevedel že niečo také existuje ;) aspoň viem čo skúsiť pozhňať ...
Odpovedať
No a keď priškrtiš ostatné vetvy tak tam príde teplá voda?
Odpovedať

Zdravim, idem si po napady, kym to rozoberiem :) …
@portianko Ostalo zalepené sedlo termostatického ventíla. (všetko si nafotil, ale najpodstatnejšiu vec, nie)
Odpovedať

@cukrik25 ani som nevedel že niečo také existuje …
@portianko no vacsinou je to sucast rozvadzaca, na privodoch su prietokomery a na spiatocke ventily, tam hned vidis vocogou
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@portianko Ostalo zalepené sedlo termostatického …
@petersd co presne myslis ? ked dam dole el.mag ventil, pon nim ten kolicek ide stacit a teda hybe sa hore / dole .. alebo myslis nieco ine ?
Odpovedať
Profilova fotka

@portianko no vacsinou je to sucast rozvadzaca, n…
@cukrik25 to bohuzial nemam ...
Odpovedať

@petersd co presne myslis ? ked dam dole el.mag v…
@portianko Daj dole termostatickú hlavicu (lebo predpokladám, že ju máš) a toto isté urob na radiatore
Odpovedať

@portianko Daj dole termostatickú hlavicu (lebo …
@petersd pise to hned v prvom prispevku
Odpovedať
Profilova fotka

@portianko Daj dole termostatickú hlavicu (lebo …
@petersd oboje bolo dole a nič :( na fotke je vidno že na radiátore ani nič nebolo (nikdy), na rozvádzačov som samozrejme skúsil dať ventil dole, nepomohlo :(
Odpovedať
Profilova fotka
zavrieť všetky ostatné radiatory ak je možnosť napojiť tlakovú vodu na prívod a vypúšťať na siatočke, ale až po pokuse so zavretými ventilmi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

zavrieť všetky ostatné radiatory ak je možnosť na…
@jan45 to je konečne rada, čo by mohla pomôcť.. prefúknúť potrubie tlakovou vodou... veľmi dobrý nápad..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan45:

zavrieť všetky ostatné radiatory ak je možnosť na…
@jan45 dakuem za rady .. skusil som vsetky zavriet pustit iba ten vadny, cerpadlo kotla to nepretlacilo, a nechcel som to nejako dlho nechat bezat aby som neposkodil kotol... nepomohlo s tou tlakovou vodou ... kde to mam napojit ? na tej rozvodnici odpajat vedenie co ide k radiatoru (2, 6) ? alebo odpajat celu rozvodnicu (1,5) ? , slo by to cez odvzdusnovaky, neviem ako su vnutri stavane, ale existujuci zavit priam laka k vyuzitiu ? ( 3 a 4 ),
Odpovedať
Zavrieť vstup (guľák s červenou motýlikovou páčkou - 5) aj výstup (guľák s modrou motýlikovou páčkou - 1). Na spodku pod odvzdušňovákmi (3a4) máš vypúšťacie kohútiky. Prívod tlakovej vody napoj na vypúšťák pod odvzdušnovákom 4. Odvod na vypušťák pod odvzdušňovákom 3. Aspoň ja by som to takto skúsil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Uzatvor radiátor a vyskrutkuj ventilovú vložku. Možno bude zanesená. Prípadne namiesto nej daj obyčajnú zátku. A malo by kúriť...
Odpovedať
mne sa raz stalo že rúrka 3/8 bola takým kalom úplne upchatá. Ak je to tvoj prípad tak zhoď radiátor a pretlač normálne vodou príp. to isté s radiatorom a musí to potom fungovať.
Odpovedať
... a nech všetok ten hustý kal sa natrepe do KK 🤣
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od milan209209:

mne sa raz stalo že rúrka 3/8 bola takým kalom úp…
@milan209209 vymontoval som vlozku aj na radiatore aj na rozvadzaci, obe priechodzie, trosku spinave, ocistil som ale nic zasadne sa nestalo .. stale nefunguje. uz mi asi ozaj ostava len ta tlakova voda, cez tie odvzdusnovany to pojde ako vravi toki1 ? , (zhadzovanie radiatora je az ta najposlednejsia moznost do ktorej sa mi moc nechce, to je vela vody a aj tak, budem mat problem tam pripojit nejaky dovu z vodovodu ... ),
Odpovedať

@milan209209 vymontoval som vlozku aj na radiator…
@portianko Tak to som zvedavý, kde bude problém.
Odpovedať
Profilova fotka
snad som vsetko spravil tak ako treba, par krat som to po sebe kontrolval... - vodu z vodovodu (s tlakom), som pustal do 4 (samozrejme som to dole otvoril) - uzavrel som 1 a 5 - uzavrel som vsetky radiatory (skrutkami na pridove radiatora) - nechal otvoreny ventil na rozvadzaci len pre obyvacku (respo som ho cely dal dole) - pre istotu som prehodil (presroboval) ventily v rozvodnici medzi sebou - pustil vodu ... a nic ... - ked som otvoril ventilcek na radiatore na odvdusnovanie, vtedy cicerkom vytekala voda z vypustu (3), ak spravne dedukujem, problem je v privodnej rure medzi rozvodnicou a radiatorom, alebo v samotnom radiatore ? (oba velmi nepravdepodobne, ale ostatne som snad vylucil :( kazda rada dobra ...
Odpovedať

snad som vsetko spravil tak ako treba, par krat s…
@portianko tak sprav to iste a odpoj hcko pod radiatorom, zbadas ci ide o ruru alebo radiator... Edit: len teda vytecie radiator
Odpovedať
Profilova fotka

@portianko tak sprav to iste a odpoj hcko pod rad…
@cukrik25 "Edit: len teda vytecie radiator" ... toto som fakt nechcel, dnes to uz nedam, manzelka ma zastavila, vraj lepsie ked nejde jeden nez by sa malo "nieco pokazit" a prestanu ist vsetky :)
Odpovedať

@cukrik25 "Edit: len teda vytecie radiator" ... t…
@portianko idealna akcia tyzden pred vianocami :)
Odpovedať

@jan45 dakuem za rady .. skusil som vsetky zavr…
@portianko pises, ze nemas prietokomery, ale z nejakeho dovodu si zabielil miesto na rozdelovaci, kde byvaju... Ivar robi tieto rozdelovace (tiez ich mam), len s prietokomermi alebo s reg. srobeniami. Oboje sa da zavriet alebo nastavit...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@portianko pises, ze nemas prietokomery, ale z ne…
@minoo zabielil som aby neboli zbytocne komentare o zapojeni elektriky, ludia radi kritizuju :)
Odpovedať

snad som vsetko spravil tak ako treba, par krat s…
@portianko Ale už som vyššie písal, že "striekanie vody" z odvzdušňovacieho ventílčeka nič nepreukazuje. Teda vraví Ti napr. iba to, že nejaký tlak vody sa dostal do radiátora - ale napr. po spiatočke. Mal si už otvorený prívodný termostatický ventil ?.... Daj dole hlavicu a vyšrubuj oriešok/srdce. V samotnom radiatore chyba nebude, v ňom problém nehľadaj.
Odpovedať

@minoo zabielil som aby neboli zbytocne komentare…
@portianko no a tam kde zlozis tu ciapocku tak strcis imbus 5-ku a tocis. Skusil by som uplne otvorit
Odpovedať
Moja krištáľová guľa mi stále vraví, že treba rozchodiť/vymeniť ventil na prívode. 😅
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?