Zdravím chcel by som sa opýtať mám nizkoteplotny kotol vitodens 200-w wh2b a po zapnutí mi vyhadzuje porchu f4 .
Neviem si stym rady cital som aj manual "https://www.manualslib.de/manual/157048/Viessmann-Vitopend-200-W-Typ-Wh2B.html"
Sprava sa to tak že po zapnuti zapne cerpadlo vyhodi chybu automatickeho horaka f4 stlacim R zacne hadzat iskru regulator pusti plyn sem tam na mali okamih chyti plyn a hodi do poruchy. Ionizacnu elektrodu som este nemeral ale ked ten plamen sa ktej ionizacnej elektrode ani nedostane a ak ano tak sa snazi iskrit znova a aj tak to krachne.
Mam pocit ako keby to malo málo vzduchu može to byt tahom komina alebo to može robit tym že nemam natlakovanu sustavu mam tam 0.2 bar lebo mam v tom okruhu pripojeny este kotol na tuhe palivo a otvorenu expanznu nadobu .Plynovy ktol je zatial pripojeny len cez jeden okruh tepla a spiatocka ostatne vyvody(okrem plynu) su zavrete s gulovymi ventilmy Pripadne foto video ak bude treba urobim nieje problem. Za akukolvek pomoc s mojim problemom vopred dakujem.
gkrivanek: uz viem ake sitko myslite som myslel ze je len neako vsunute do regulatota nie ze treba rozobrat regulator pre jeho vycistenie.Zajtra to vycistim. Inak tie hodnoty solenoidov podla mna su este ok
po googleni 225mm na vstupe okolo 49 kw a na vystupe 23mm približne 10kw co odpoveda stitku na kotly od 10,5 kw do 20kw +- kedže regulator to vie este doladit.Regulacny solenoid mal pri davani 10kw napatie 6,5 volt dc takže regulator podla vsetkeho funguje .Skusal som ho aj s laboratornym zdrojom napajat od 0 - 17v a bolo vidiet ako pekne reguluje .Takže možem hutat dalej chyba bude bude od regulatora vysie alebo od komina nižsie .A babo raď 😄
@tesla888 a este sa opravim regulacny ventil na sigma 845 da minimalny prietok aj bez napetia nakolko je mechanicky nastaveny minimalny maximalny prietok.Takže aj keby bola pokazena cievka na regulacnom ventile minimum tých 9- 10kw musi dat .