Prenosný termostat-regulátor.

Ahojte, Poprosil by som o radu ohľadne vnútorného prenosného termostatu. Teraz mam 4 roky od Prothermu Termolink P ale začína sa sám vypínať. Chcel by som si kúpiť nejaký nový prenosný termostat ale aby sa dali stupne nastavovať po 0,1 stupňov. Na terajšom sa dajú nastavovať po 0,5 stupňa. Kotol mám Protherm Panther Condens 25 KKO Ďakujem pekne za každú radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mesiac1:

Ahojte, Poprosil by som o radu ohľadne vnútorného…
@mesiac1 https://termostaty.heureka.sk/salus-r...
Odpovedať

@mesiac1 máme ho už 4tý rok a je super. Dá sa aj na 0.1 aj na 0.5 nastaviť
Odpovedať
Profilova fotka
@mesiac1 to co tu uviedol kolega je Opentherm regulator. Ty potrebujes regulator s podporou protokolo ebus, ktoru pouzivaju kotle Protherm a Vaillant (ak nie je uvedene inak). Rozlisovacia schopnost 0.1C je zbytocna, presnost teplotnych cidiel pouzitych je 0.5K/0.5C, vacsi komfort to neprinasa. Mozne regulatory mas uvedene tu, ja za seba doporucujem pre dany typ kotla bud Miset380, alebo bezdrotovy 380F. regulacia a hysterezia je v kroku 0.5K/0.5C. https://www.protherm.sk/pre-nasich-za... Toto vsetko plati ak chces regulator zapojit v rezime EBUS. Ak ti staci On/off regulacia a nevadi ti, ze kotol bude za den X-krat startovat, mozes pouzit v zasade hocico.
Odpovedať

@mesiac1 ... nakoniec pravdepodobne prideš aj tak na to, že Ti bude stačiť jednoduchý bezdrôtový ON/OFF termostat za 30 €, bez akéhokoľvek (komplikovaného) programovania a ovládania. 😁
Odpovedať
Profilova fotka
skor by som povedal ze treba vymenit 10 kondenzatorov v Termolinku P a bude slapat dalsich 10 rokov. VYpadavanie moze byt aj iny problem, napr. slabe napajanie zo zbernice, ale to sa z kristalovej gule vyvestit neda. Ovladat ekvitermicky kotol on/off je ako ist autom z presova do bratislavy a kazdy kilometer zastavit. Da sa to, ale zivotnosti kotla a spotrebe plynu to rozhodne nepomoze.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

skor by som povedal ze treba vymenit 10 kondenzat…
@mgx Nemyslím. Keď múdre hlavy vymysleli na autá systém ŠTART-STOP, prepočítali, a že sa to vraj oplatí,... tak podobný princíp sa musí oplatiť aj na kotly.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wagen:

@mesiac1 máme ho už 4tý rok a je super. Dá sa aj …
@wagen ďakujem.má aj nejaké nevýhody?
Odpovedať

skor by som povedal ze treba vymenit 10 kondenzat…
@mgx ďakujem pekne za info.musim nájsť niekoho, kto sa špecializuje na takéto opravy a zistit ,čo by stála oprava.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesiac skus MIH Servis trstena, pripadne niekoho kto opravuje protherm. @petersd kazdy rozumny clovek pri KK nepouziva on/off a kazdy rozumny clovek si necha start-stop deaktivovat.,,,
Odpovedať

@mesiac skus MIH Servis trstena, pripadne niekoho…
@mgx ďakujem
Odpovedať

@mesiac skus MIH Servis trstena, pripadne niekoho…
@mgx Tak aký z tých lacnejších (hoc aj z Aliexpresu) by si doporučil ku KK, Ty ?
Odpovedať
Profilova fotka
@petersd dolezite vediet, aky KK mas. Kazdy ma iny protokol (Opentherm, Opentherm+, Ebus, nativne). Vacsina ciny podporuje len on/off, co je pre KK uplne nanic. Ak najdes nieco s Openthermom, musis odskusat. "Dobre" chodia len nativne regulacie, v ramci Openthermu este Honeywell Lyric, Siemens (rada Albatros1,2 LMS14/15) pripadne cesky electrobock.
Odpovedať

@petersd dolezite vediet, aky KK mas. Kazdy ma in…
@mgx Mám Vailanta...
Odpovedať
Profilova fotka
Vaillant a Protherm maju Ebus. Jednotlivi vyrobcovia si robia este aj vlastne nadstavby. Pre teba by mohol fungovat MISET 380, minuly rok som ho mal po 100e. Kolko stoji teraz netusim, skus bazos.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?