Predpríprava klimatizacie

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Blížime sa akurát k vnútorným prácam a rád by som urobil predpríprava klimatizacie, Potreboval by som dve vnútorné jednotky ktoré budú od seba vzdialené cca 20m. Vedeli by ste mi poradiť či riešiť radšej jednu vonkajšiu alebo dve samostatné? Ďalšia vec aké hrubé trúbky treba priviesť ku každej jednotke? Elektrika postačuje iba na vonkajšiu jednotku alebo aj vnútorné jednotky sa napájaju na elektriku samostatné? Mal som tu klimatizerou a ty hovorili že stačí priviesť prúd iba k vonkajšiej jednotke ale robia iba Toshibu tak či náhodou LG alebo podobne nemajú iné napájania. Dakujem za každú radu.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

ako sa da potiahnut "zly kabel", ved natiahnem 5x…
@shadowmilan ako chces otocit rurky, ked idu z kraja jednotky? Maximalne ich mozes skusit v tom malom priestore ohnut o 180° a dufat, ze nezalomis... Ked len ides von dierou v stene, to je iny pripad...
Odpovedať
Keby si nebýval ďaleko urobil by som ti predpripravu🤣 ale treba dávať pozor na veľa veci.lebo potom monteri budú riešiť hluposti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fugas20:

Keby si nebýval ďaleko urobil by som ti predpripr…
@fugas20 ďakujem, ale Trebišov je ozaj ďaleko:)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@shadowmilan ako chces otocit rurky, ked idu z kr…
@minoo tak som myslel, da sa to, ale ako som pisal, je to piplacka potom ... idealne je dat tie rurky a kable z povaly v kg chranicke 50ke zasekanej ... potom stym vie clovek trocha neskor pohnut aspon ... ale zas, zalezi ako a kedy sa stym zacalo pocitat :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@minoo tak som myslel, da sa to, ale ako som pisa…
@shadowmilan je jedno odkial ich do podomietkoveho boxu dostanes z prava, vzdy ich budes musiet ohnut neprimerane malym polomerom, alebo spekulovat nejake kolienka, ktore ani nvm ci existuju... Ako keby bola raketova veda v pripade potreby obist box a doviest ich tam zlava...
Odpovedať
Máte niekto skúsenosť s bezprievanovou klímou? Je tam naozaj ten efekt, alebo he to iba marketingový ťah?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

Máte niekto skúsenosť s bezprievanovou klímou? Je…
@st89 Áno, ten efekt tam je. Ale zároveň nemôžeš očakávať jej výkon. Vzduch má pomerne malú tepelnú kapacitu, takže je to tiež o jeho objeme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@st89 Áno, ten efekt tam je. Ale zároveň nemôžeš…
@frantisekca ze nemôžem očakávať jej výkon myslíš všeobecne o klimach alebo o tejto konkrétne bezprievanovej?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?