Odpoveď na príspevok od seentia:
Zdravím. Keďže som nenašla podobnú diskusiu, vysv… @seentia ano, ochladzuje ju poter, pustaj do neho 32 stupnov tyzden v kuse a uz nebude klesat.Odpoveď na príspevok od seentia:
Zdravím. Keďže som nenašla podobnú diskusiu, vysv… @seentia Kotol ukazuje teplotu na výstupe. Tak logicky keď vypne špirály, teplota klesne, resp. priblíži sa teplote spiatočky (to je voda, ktorá sa vracia z podlahovky do kotla).Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@seentia ano, ochladzuje ju poter, pustaj do neho… @cukrik25 skor si myslim, ze sa zadavatel necudue ze mu to poter ochladzuje, ale ze kotol "cykluje" nahreje, vypne z toho co ste napisali to asi nikto nezisti ... bud zavolat cloveka co to robil a bude vam vediet nastavit aby kotol drzal tu teplotu konstantnu ak je to vobec mozne, mozno je kotol lacny a nevie prisposobovat vykon ... proste kotol nahreje na pozadovanu teplotu a znova spusti termostat pri nizsej ... izbovy termostat stym asi nic nema, on meria vzduch, prietoky asi tiez nie ... kazdopadne, preco vas trapi teplota vody a jej pokles ? neviete to uz napr mesiac vykurit ?Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@cukrik25 skor si myslim, ze sa zadavatel necudue… @shadowmilan otazka znela jasne: "Je niečo, čo ochladzuje tu vodu?" moja odpoveď znela : ano, ochladzuje ju poter.Odpoveď na príspevok od kkristian:
este sa moze stat, ze kotol kuri moc vysokym vyko… @kkristian podlahová plocha domu je 101m2. modulácia predpokladám vypnutá nie je. Na displeji keď kúri, tak sa najprv zapne 2,5kW potom 5kW potom 7,5kW. Takto ide kým nedosiahne napr 31 stupňov vykurovacej vody. Nasledne vypne kúrenie, beží čerpadlo. Ochladí na 26. Potom vypne aj čerpadlo. A je tam tých 26. Znížila som počet cyklov na 3x na hodinu. A znížila max teplotu vykurovacej vody z 35 na 29. Čo to spraví. Kotol síce ochladol rovnako rýchlo. Ale keď termostat dal požiadavku na kúrenie, kotol si "vzal" max tých 29. Urobil potom to iste. Vychladol na 26. Ale keď znova zopol termostat tak nespustil sa kotol. Ale iba čerpadlo a tu 26 stupňovú vodu "obehne" bez zapnutého kotla. To je asi dobre, nie? Ide mi proste o to, aby vkuse nezapinalo kotol, keď to nepotrebuje. Zrejme kotol si zobral vysokú teplotu vykurovacej vody. Čo bolo asi veľa .... a musel ju rýchlo ochladiť? Neviem si to inak vysvetliť. Môže byt v tom problém? Nastavená príliš veľká teplota vykurovacej vody ?Odpoveď na príspevok od seentia:
@kkristian podlahová plocha domu je 101m2. modul… @seentia podla mna mas moc vysoky vykon kotla. Tja by som zmensil vykon kotla na 5kW a pohral sa aj s prietokmi /skus znizit rychlost na obehovom cerpadle, alebo priskrtit okruhy/Odpoveď na príspevok od seentia:
Veľmi zaujímavé je, ako nám technik nastavil koto… @seentia mna by skor zaujimalo, preco sa to da vobec nastavovat na viac ako 1.5 :D ... technicky sa mi to aj tak nezda ... ci vam to vo vysledku nieco urobi lebo "1kw" podla mna nieje taky rozdiel aby to robilo taky velky "on/off" ... ale skuste a uviditeOdpoveď na príspevok od shadowmilan:
@seentia mna by skor zaujimalo, preco sa to da vo… @shadowmilan ono to ide nastaviť v závislosti od výkonu kotla. Vyrábajú aj 24 kW kotle tejto značky. Takže tam sa nastavuje 2,5kW napríklad na 1 topnú tyč. No 1kW vo výsledku nie je až tak veľa. Ale mne zopinalo vždy 3 topné tyče čiže to už robí 3kW rozdiel. Každopádne, montoval to fakt "zdatný" kúrenár. To nie je jediná chyba, ktorú som po jeho "spustení" kotla našla. Proste katastrofa... najhoršie je, že ak to takto zle nastaví ešte niekomu. A spraví "oveľa" väčší pruser... nechcem si to predstaviť. Nechcem ani vedieť, koľko kW sme premrhali na elektrine. Kvôli "odbornemu" nastaveniu kotla.Odpoveď na príspevok od seentia:
Tak skoro po 2 týždňoch sa hlásim. Kurenar, ktorý… @seentia to ze ti cerpadlo netoci vodu a ty sa tesis ze sa neochladzuje na kotli este neznamena ze potreba tepla kleslaOdpoveď na príspevok od seentia:
Tak skoro po 2 týždňoch sa hlásim. Kurenar, ktorý… @seentia nie je to takto dobre nastavené.Odpoveď na príspevok od seentia:
Jasne, že potreba tepla neklesla. O to mi ani neš… @seentia Hm, a ked sa nad tym teraz zamyslis, tak kde sa predtym teplo "stracalo". Lebo zakon zachovania energie "nepusti". Energia sa neda znicit.Odpoveď na príspevok od seentia:
Zdravím. Keďže som nenašla podobnú diskusiu, vysv… @seentia mám el. kotol akurát napájam radiátory, na potrebný výkon býva vykurovacia krivka,alebo sa dá nastaviť ručne, začína od najnižšieho výkonu, ak nevykúri priestor musí sa zvýšiť výkon, nemôže sa nechať od začiatku na max výkon, lebo bude veľmi horúca voda v systéme a bude ešte kúriť aj ked termostat vypne, , ja nastavujem výkon ručne od najnižšieho, teplotu v miestnosti reguluje termostat , po vykúrení na 23 všetko vypne, je zbytočné aby išlo čerpadlo v kotli je tak 30 l vody,nemá význam ohrievať TUV kotlom tých30 l sa zbytočnenahrieva, postupne teplota v mietnosti chladne podľa strát ked vychladne po 22 znova všetko zapne,to ide tiež meniť, kedže je uzavretý systém s čerpadlom pomerne rýchlo začína ohrievať, všetko záleží od konkrétneho typu čo všetko kedy môže meniťOdpoveď na príspevok od danculd:
@seentia Hm, a ked sa nad tym teraz zamyslis, tak… @danculd zákon zachovania energie a hmoty je nemenný, energia sa využíva napr. pre domácnosť na všetke zariadeniaOdpoveď na príspevok od duzu:
@danculd zákon zachovania energie a hmoty je neme… @duzu silna myslienka