Poruchy a servis tepelných čerpadiel

Profilova fotka
Zaujimalo by ma, ci ste uz mali niekto pokazene TC. Co a ako ste to vyriesili? Co presne zahrna servis TC vzduch_voda? Zatial mi Daikin slape druhy rok bez problemov. poprosim Vase skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
zatial nikto nic? asi budu TC dostatocne spolahlive :-D
Odpovedať
@septiko tak par rokov su na trhu no na SK je len tych par rokov ten boom. Tak z hladiska najspolahlivosti vychazda podla mna zem voda potom voda voda a nakoniec vzduch voda. Treba kupovat kvalitne znacky.
Odpovedať
V praci nadstavili starsiu budovu (kancelarie) a kurenie a chladenie v nadstavbe vyriesili kompletne pomocou TC Daikin (viac jednotiek samozrejme, vzduch-vzduch). Budu to uz asi tak 3 roky. No a firma co to dodala - Comklima - tu uz ma rezervovane miesto na dodavku, pretoze su tu skoro stale :D Ale nie, je to proste velky priestor, najprv im rok trvalo kym to poriadne vyladili a potom sa zacali kazit veci, kedze je to pomerne komplexna instalacia (tam sa zasekol ventil, tam prestal fungovat ventilator, tam hento, tam toto)..
Odpovedať
Profilova fotka
Mna by skor zaujimala ina vec - ako poriesit poistenie TC v ramci poistenia domu resp. domacnosti. Nazory poistovni sa rozchadzaju a ja chcem mat istotu ze ak mi odide elektronika napr. vdaka prepatiu (uz sa to v nasej dedine stalo a odisli nam niektore drobne spotrebice) tak mi to niekto zaplati. Kompresor mam v zaruke 10 rokov ale ten predpokladam ze vydrzi. Diky za reakcie. Predsa nie je to lacna "hracka" (mame zem-voda od IVT) a tak chcem kludne spavat... :-)
Odpovedať
TC su ako COV, az po rokoch sa zisti o co ide:) marketing maju dobry, aj tu na MS:)
Odpovedať
Profilova fotka
najcastejsie problemy (podla vystupu z postovni), vystupy sa lisia podla jednotlivych typov a znaciek: 1. kompresor (aktualne scroll Copeland a spol vydrzia na zaruku 10 rokov). Pri starsich typoch bola hranica zivostnosti 10r. ventilator (AIR/AIR) 2. elektronicka, rozbehova automatika. ak vyrobca pouzije napr. nekvalitne elektrolit. kondenzatory, do 5 rokov kupujete novu riadiacu dosku. 3. vyparnik, unik chladiva 4. presostaty, exp.ventil S prepatim v sieti je to tazke, podla mna to je nepoistitelne (teda poistitelne to je, ale dokazne bremeno je na tebe). Riesenim je poriadna prepatova ochrana , sam roky pouzivam CITEL. Neviem, kolko rocne vyjde poistka, ale myslim si ze je lepsie tieto peniaze venovat na preventivnu ochranu (zvodice, vymena kompresora po 10r, servis)
Odpovedať
Dalsi vec je podpatie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Áno, po 8 zime sa mi pokazil kompresor. Ponuka na opravu (výmenu) je cca 4 000 € (dodávka, montáž, cestovné, DPH).
Odpovedať
Profilova fotka
@janko1750 to co mas za cerpadlo, typ? kompresor moze stat tak do 1000€.
Odpovedať
Profilova fotka
@janko1750 co konkretne sa pokazilo ? Vsak to je v podstate cena noveho....
Odpovedať
@janko1750 dajte o ake TC sa jedna
Odpovedať
@virnik27 od stiebel eltron by som viac ani necakal. Velmi zla skusenost s kaskadou TC a komunikaciou zastupcami firmy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@virnik27 - je to standartny scroll kompresor Mitsubishi electric. Skus sa spytat priamo na cenu ND u dovozcu mitsubishi, resp Alibaba, link ti posielam. Kompresor stoji cca do 1000e max.
Odpovedať
Profilova fotka
sorry :)
Odpovedať
Mne sa cca po roku zacala divne chovat vonkajsia jednotka. Nahrialo vodu na cca 35 stupnov a vypla sa, pricom som mala nastavenu vyzsiu teplotu. Reklamovala som to (este som v 2-rocnej zaruke). Boli tu merat, 2-krat, konzultovali tuto vadu s vyrobcom ... a vysledok je, ze mi pridu vymenit celu vonkajsiu jednotku za novu. Vraj to bol nejaky problem s tlakom, viac mi nechceli povedat. (a dozvedela som sa, ze este jedne pan niekde na str. Slovensku ma skoro rovnaku zavadu, ale hned od spustenia). Mam znacku eliz. Ci som mala stastie na vadny kus, to netusim. Uvidim, ako to bude po vymene.
Odpovedať
@gkrivanek Je to výrobok fy Stiebel Eltron a pozostáva z vnútornej jednotky (so zásobníkom TÚV) ktorú vyrába spomínaná fy S-E, ale vlastné TČ (vonkajšia jednotka) je výrobok Mitsubishi Electric ZUBADAN, typ WPL 20 AZ WP (zrejme značenie typu podľa S-E). Typ kompresora (odpísané priamo z jeho štítku) AHB33FJFMT.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Zdravím. Viete mi tu niekdo poradiť servisáka na tepelné čerpadlo LG ?? Najlepšie Námestovo a okolie. Naskočila mi chyba CH 21, je to prúdove preťaženie kompresora, podľa kližky, ale nič viac som sa tam nedozvedel. Firme čo mi to montovala sa nedá dovolať, volané číslo neexistuje, takže som v háji. Ak viete o nejakom servise, alebo viete niekdo poradiť, budem vám vďačný.
Odpovedať
@peterrr18 ste dalsi co nevie dat komu opravit TC LG
Odpovedať
@rebecca363 priamo na toto som sa pýtal paničky čo mi reišila poistku na dom kôli hypotéke. Nevedela o žiadnom špeciálnom produkte na poistenie TČ. Ale vravela že to spadá pod elektrospotrebiče (elektromotory na kompresor.. ) a vlastne pri uzatváraní poistky som jej udával cenu nového TČ, nejak to zapracovala do toho.
Odpovedať
@gkrivanek Viete mi nejako poradiť? Niekde som sa dočítal že pri zvýšeni prúdu sa uzamkne kompresor, ale neviem či to uzamknutie je myslené ako že sa len zablokuje proti poškodeniu,alebo že sa proste pokazi.
Odpovedať
@peterrr18 Takmer kazdy kompresor ma na vstupe tepelnu poistku, ta sa odpoji pri vysokom prude, alebo vysokej teplote. Je to vratny stav. Po odstraneni zavady ide kompresor dalej. Je to ochrana kompresora pred spalenim vinutia.
Odpovedať
@peterrr18 skus na stranke LG nájsť podporu. Tam by ti mali vedieť poradiť aj servisaka.
Odpovedať
@peterrr18 tak to je zlá renomé tej firmy z NO, dávaju TČ aj na Liptov, nebudem ju tu ale nemovať, viacerí sa mi na túto firmu sťažovali
Odpovedať
@supiiik Práveže som tam žiadnu tepelnú poistku nenašiel, sú tam len malé sklenené poistky a tri keramiské ,všetky sú ok. Premeriavali sa. Kompresor je napájaný od plošnej dosky, na nej sú poistky tiež ok.
Odpovedať
@peterrr18 Tato sa nachadza priamo na kompresore
Odpovedať
Na kompresore som tiež nič nevidel. Prívod je k nemu priamo z hora, trčia z neho len tri konektory, do nich je napojený prívodný kábel. Je tam kompresor LG GPT442MAA.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterrr18 zavolaj si do LG, nech ti doporucia servisneho technika. Sam nemas v appliance co robit. Ak si bez zaruky, alebo LG ta okasle, tak v zasade by bolo dobre si stiahnut servisny manual k tvojmu modelu a postupovat (je nutny elektrikar s vybavenim) podla postupu. Napriklad http://lgair.by/index.php?route=infor... Tvoje udaje sa mozu lisit, preto pisem len obecne (tep.cerpadlo LG nemam) Chyba 21 je problem s napajanim alebo chyba vykonoveho tranzistora (alebo aj IPM) 1) skontrolovat vstup filter sumu voltmetrom: (svorky R/S/T). Musis namerat 230 resp. 400V. 2) skontrolovat vystup filtra sumu R2-S2/R2-T2/S2-T2 - napatia 230v/400v(pisu ze ...460V???) 3) kontrola izolacneho odporu motora - ak nameras <1 Ohm, kompresor by mal byt OK toto treba pozriet v manuale 4) kontrola kontaktov vinutia voci zemi 5) kontrola ODU strana 146+ 6) kontrola vykonoveho tranzistora a dosky vyk.tranzistora 7) kontrola invertora ak je vsetko hore OK, nastava kontrola dalsich veci (presostaty, atd...)
Odpovedať
@mgx Do Lg som už volal, tam mi povedali že si mam kontaktovať firmu čo to montovala. Ako som už spomínal, tá somnou nekomunikovala. Ale už sa to rieši, pravdepodobne je zlá plošná doska. Už konečne komunikujem s tou firmou, tak dúfam že sa to čo najskôr vyrieši.
Odpovedať
Zdravím. Čerpadlo už mám opravené. Nakoniec bol zlý kompresor. Vymenený v záruke.Odyšliel velmi rýchlo, dúfam že nový vydrži dlhšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterrr18 nepamatas si nahodou motohodiny a pocet startov kompresora ?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?