Oplati sa novy radiator?

Zdravím, oplatí sa mi sem kúpiť rebríkový radiátor, zvýšila by sa výhrevnosť? Teraz tu mám len dve takéto trubky. Tá stena má šírku 44cm čiže keby dám radiator 450 bol by opretý o stenu vadilo by to? Sú tam obkladačky na tie by bol opretý a od steny by bol potom asi 0,5cm.
Odpovedať
Vsak si kup elektricky a umiestni ho tam kde je najlepsie, kup si k nemu zasuvku s casovacom aby kuril len vtedy ked treba a znizis spotrebu
Odpovedať
@sperhak samozrejme ze radiator ma väčší výhrevné výkon ako 2 rury
Odpovedať
@zita19 elektricky ohrievac mame. A zapinam ho pred kupanim lebo v zime sa inak neda. A ked mame plynove kurenie pride mi ze elektrickym radiatorom sa spotreba zvysuje nie znizuje. Plus je to otravne to tam stale zapajat potom odpajat. Ci mysleli ste taky olejovy co by tam bol natrvalo? Radsej by som tam dal normalny.
Odpovedať
@slavoslav to som si aj myslel. Este teda zistit ci bude vadit tym obkladackam ze o ne bude oprety radiator. Predsa len ma 50 stupnov alebo kolko aby sa z nich nieco neuvolnovalo. Lebo 400vku som nenasiel potom az 300vku a to sa mi zda ze bude maly.
Odpovedať
Alebo su na to nejake normy? Ako daleko ma byt radiator od steny?
Odpovedať
@sperhak preto ti píšem o tom vypínaci s casovacom aby si sa o to starať nemusel, a myslela som rebrikovy
Odpovedať
@zita19 tak ked uz to mam prerabat a davat tie trubky prec nevidim dôvod preco davat elektricky radiator ak tam uz mam dotiahnute kurenie z kotla.
Odpovedať
My sme ten rebrikovy doma mali a neviem z akeho dovodu nam proste kupelnu nedokazal vyhriat. On fungoval tak kadejako. Aj ked bol na najviac pusteny, tak hrial len do polovice radiatora.
Odpovedať
@evanial rebríkový má výkon tak na sušenie uterákov
Odpovedať
@sperhak este sa spytam, je to dom alebo byt. V byte si nemozes s vykurovacou sustavou robit co chces. Ked tam das uzky radiator a chces aby kuril, nieken susil uteraky, tak ho daj co najvacsi, lebo ti to tak ci tak nevykuri. Alebo tam daj trojpanelovy doskovy radiator s troma konvektormi
Odpovedať
Ano je to dom. Planujem tam dat 400x1800 rebrikovvy. Takze hovoris ze tie rebrikove su slabe? Ten panelovy myslis taky co sa dava normalne do izieb len tu by som ho otocil o 90 stupnov?
Odpovedať
@sperhak Keď je dostatočne veľký, tak nie je slabý. Nám v paneláku vykúril kúpeľňu (60x180). Ale keď tam máš tie registre (tie rúry, čo sú vlastne vykurovacie telesá), tak neviem, či ich môžeš odstrániť. Aby si náhodou nenarušil cirkuláciu vo vykurovacej sústave.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Samozrejme ze rebrikovy radiator bude mat vacsiu vyhrevnost ako tie dve trubky,pretoze ma vacsiu povrchovu plochu,cez ktoru vyzaruje teplo.Ci vsak bude dostatocny na vykurenie kupelne,tazko povedat.Blizkost pri stene nevadi.
Odpovedať
https://eshop.giacomini.sk/eshop/lisa... pisu tam ze privod je 2x zdola a hore je zavit na odvzdusnenie. Môžem dole jednu dieru zaslepit a dat privod zdola a zhora?
Odpovedať
@sperhak Privod teplej vodydo každého radiátora je vždy z hora, Aj ked terajšie pripojenia (privod aj odvod) su z dola, ale to je len technické riešenie, Vnútorná konštrukcia zabezpečuje že teplá vod sa privedie hore a chladnutím klesá dole. Takže ak chceš dať napojenie hore a dole, tak hore prívod, a krížom dole odvod.
Odpovedať
Nam obycajny rebrikovy radiator kupelnu vyhriat nedokaze. Akoze citit, ze tam nie je vyslovene zima, ale ani vykurene nie.
Odpovedať
@erik4827 a ake mate rozmery radiatoru? A aj kupelne ak viete.
Odpovedať
@sperhak fuha to takto z hlavy veru neviem. Kupelna moze byt cca dva na dva a radiator ma nejaky meter a pol cca a sirku do metra. Akoze velmi priblizne info su toto ale.
Odpovedať
Profilova fotka
@sperhak Rebrikovy radiator ma uchytenie ktore je par cm od steny,cize vadit to urcite nebude. Kazdy rebrik ma doporucenu spiralu, k tomu kup zauvkovy termostat a vybavene
Odpovedať
Naši mali v kúpelni tiež len takto dve rúry ťahané a porobilo to tak, že dali potom tiež ten rebríkový radiátor, ktorý spomínaš a výhrevosť je podstatne lepšia. Nemôže byť ani na plno pustený, pretože je potom sauna miesto kúpelne.
Odpovedať
@duzu mam pocit, ze tento ani na susenie uterakov nie je postacujuci. Tam len handru prevesim, ked nieco utieram. Inak ho v podstate nevyuzivame.
Odpovedať
Ono záleží asi aj od toho, že aký a ako je to porobené. Ako hovorím, u našich dokáže dobre vykúriť.
Odpovedať
Tak to majú podľa mňa šťastie, že im to takto parádne vie vykúriť. Sestra ho má doma tiež, ale ľutuje, že ho dali. Ozaj sa tam len prehodia uteráky, ale nemôžem ani povedať, že by to nejak sušilo.
Odpovedať
@fedor16 vy máte ten rebrikovy elektrický?
Odpovedať
Profilova fotka
@fedor16 zalezi aku spiralu tam sestra ma
Odpovedať
@sperhak treba si vsak uvedomit jednu vec a to ze vacsina diskutujucich pocitam ma podlahove kurenie, a rebrik napojeny do neho, ty pocitam mas kurenie radiatorove v celom dome, takze ked ti niekto napise ze nevykuri tak je to pravda, ale nemoze za to rebrik ale teplota vody ktoru donho pustaju, potom ostane rebrik uz iba ako lapac prachu v kupelni a nie ako vyhrevne teleso...avsak ked valis do radiatorov 50 stupnovu vodu tak je to uz ine kafe, preto sa vacsinou rebriky pri podlahovke pouzivaju spolu so spiralou s tým ze okruh kurenia pre rebrik je odstaveny, lebo by nedavalo zmysel aby si spiralou vykuroval rebrik a "drahe" teplo by sa sirilo aj do ostatku domu ked vies kurit "lacno" plynom....treba vediet tepelnu stratu miestnosi a podla toho vyrátat vykon radiatora, otazka bude stacit rebrik je dost nestastna.... Je tu viacej premennych
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?