Odpoveď na príspevok od martinko77:
Dobrý deň zistil som že mi zle hreje radiátor , … @martinko77 A si si istý, že je to naopak? Lebo ak máš dobre obehové čerpadlo, tak radiátor by mal fungovať, aj keď je to naopak. Otvor dočista ten spodný ventil označený červenou a malo by Ti to ísť. Ak by si nebol s výsledkom spokojný, tak ešte môžeš skúsiť, že ventily prehoď navzájom medzi sebou, aby v termostatickom ventile neprúdila voda v protismere. (ak bude termostaticky ventil dole, tak budeš musieť o čosi inak na ňom nastavovať teploty - ale to nie je problém) .... ak nepomôže ani to, ani to, tak už len do ruky sekáč... Ale neboj, pomôže to. Potom by ale pasovalo ešte celý systém nanovo vyvážiť a všetk bude OK.Odpoveď na príspevok od fugas20:
Egzistuje 😁 ale bude to vyzualne vyzerať strašne. @fugas20 ee práve 😃Odpoveď na príspevok od petersd:
@martinko77 A si si istý, že je to naopak? Lebo a… @petersd áno , riešil som to silnejším obehovým čerpadlom . Radiátor pekne výhreje len očosi dlhšie to trvá oproti ostatným , len ma zaujímalo a vŕtalo v hlave či sa to nedá urobiť na 100% ako to ma bytOdpoveď na príspevok od emilia25:
Staci ho odvzdusnit,neexistuje opacne namontovat,… @emilia25 Milka, ale asi si to nepochopila. Tu nie je debata o pravých - ľavých radiátoroch, ale o podozrení, že u autora je prívod/stupačka je napojená naspodku radiátora a odvod zhora/od termoventilu. 😉Odpoveď na príspevok od martinko77:
@petersd áno , riešil som to silnejším obehovým č… @martinko77 Veď dá sa - všetko som Ti presne opísal. Vo finále bude fungovať celý dom OK. Keby si mal samotiažný systém, tak tragédia a sekáč v ruke. Pri nútenom systéme a nakoniec vyváženom, nebude vo výsledku žiaden problém.Odpoveď na príspevok od petersd:
@emilia25 Milka, ale asi si to nepochopila. Tu ni… @petersd presne takOdpoveď na príspevok od petersd:
@martinko77 Veď dá sa - všetko som Ti presne opís… @petersd a prečo problém pri samospáde?pokiaľ je na pevné palivo, tam je hrubšie potrubie akurát mu dlhšie trvá pokiaľ začne odovzdávať teplo, tam ani nepotrebuje žiadny ventil, žiadny ovzdušňovák, stačí kontrolovať výšku hladiny v nádržke, mal som ju v kúpelni nad vaňou, radšej viac odtiecť má kde ako menej, to by zavzdušnilo, znovu dotlačiť vodu, teraz mám el kotol ten má malú nádržku , žiadny zásobník pri každom výkone je 100% účinnosť, nemá komín kam by unikalo teplo a potrebuje čerpadlo a kopu ochrán aby nikdy nebuchol systémOdpoveď na príspevok od starysomar:
Svokrovcom kedysi zapojili splachovanie WC na tep… @starysomar no nie všade stačí teplá voda tak na 40 st aby nikoho neoparila a len na WC studená, tam to ide vymeniť ohybnou hadičkou na najbližší prítok studenejOdpoveď na príspevok od duzu:
@petersd a prečo problém pri samospáde?pokiaľ je … @duzu Zavdušnenie je samostatná kapitola a nesúvisí s tým, či dáš prívod ku radiátoru z hora, alebo zameníš a bude z dola. Ak pri samotiaži zameníš prívod-odvod, radiátor fungovať nebude. Snáď nejaké 1 - 2 radiátory, v "núdzovom" režime, ktoré sú najbližšie pri kotly a nejako to tam pretlačí.Odpoveď na príspevok od duzu:
@starysomar no nie všade stačí teplá voda tak na … @duzu by som rád videl ako ak je potrubie v stene...Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Zavdušnenie je samostatná kapitola a nesúvi… @petersd ale ak tam nebude žiadny ventil fungovať bude, tam musel byť už kotol nižšie , výstup nižšie ako spiatočka na radiátore, pri čerpadle je najlepšie ak je na spiatočke pod kotlom, najchladnejšia vodaOdpoveď na príspevok od starysomar:
@duzu by som rád videl ako ak je potrubie v stene… @starysomar niekde je už nie napr. mne pri bojleri tam nie je problém zameniť správne, oveľa horšie je ak to zamrzne a roztrhne potrubie pod obkladačkamy nesmie tam byť previs ak sa to odstavuje na zimuOdpoveď na príspevok od fugas20:
Egzistuje 😁 ale bude to vyzualne vyzerať strašne. @fugas20 "vYzualne"😮💨