Novy kotol,prevadzka

Dobry den.Menil som kotol stary za novy Protherm Tiger Condens 20/26 KKZ 42..Aj s ekvitermikov mam radiatory.Moja otazka znie.Mam vtomto obdobi pri 13stupnov 35stupnovu vodu na ekvitermike.Len kotol dlho kuri na 22 stupnov vnutornych aj 4hodiny .kotol ma nizky spodny vykon necykluje.Ja chcem vediet ci je to lepsie kurit takto alebo radsej dvihnut krivku a nastavit migo linku min teplotu na 42stupnov vystupnu aby vykurilo rychlejsie.Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mikyno233:

Dobry den.Menil som kotol stary za novy Protherm …
@mikyno233 ked nastavis vyssiu teplotu tak bude cyklovat
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@mikyno233 ked nastavis vyssiu teplotu tak bude c…
@yuri66 tak necham to tak a nech kuri cely den?Momentalne mam nejakych 4m3 spotrebu dennu.Len prvykrat mam kondenzacny a neviem ci to je dobre ked tak dlho kuri.Prave preto som bral taky kotol co m 2.5kW spodny vykon aby necykloval.
Odpovedať
Profilova fotka

@yuri66 tak necham to tak a nech kuri cely den?Mo…
@mikyno233 musiš porovnat spotrebu ked si mal stary kotol, neviem aky mas velky dom ake tepelne straty
Odpovedať

@mikyno233 musiš porovnat spotrebu ked si mal sta…
@yuri66 to spotrebu neriesim za mna je super.Skor riesim ako je najlepsie pre kotol aby isiel.Ci mu nevadi ze kuri skoro cely den
Odpovedať
Profilova fotka

@yuri66 to spotrebu neriesim za mna je super.Skor…
@mikyno233 nevadi, co by som ja dal zato keby som mal kotol s tak nizkym spodnym vykonom
Odpovedať

@mikyno233 nevadi, co by som ja dal zato keby som…
@yuri66 no dobre diky tak necham teda tu krivku tak a nech kotol bezi cely den
Odpovedať

Dobry den.Menil som kotol stary za novy Protherm …
@mikyno233 ano , aj my sme si zvykali po výmene kotla, že to nie je ON/OFF na 60 st. ale rovnomerne celý deň, do 40 st., a doma fajne teplúčko , žiadne veľké výkyvy , je to vec zvyku na tento typ vykurovania , a spotreba šup dole o 30 % , čo sme veru nečakali , keď to "kúri celý deň " :-D
Odpovedať

@mikyno233 nevadi, co by som ja dal zato keby som…
@yuri66 Presne. Ja mám Viessman 100 s výkonovým rozsahom 10,5-24kW. Dom 260m2, zateplená len jedna stena 5cm a strecha 20cm. Teraz okolo 0° vonku mám nastavenú teplotu do radiátorov 41°. Termostat nastavený na 20° zapne kotol keď klesne teplota na 19,7°, ten kúri tak cca pol hodiny - teplota poskočí na 20,3° a termostat kotol vypne. Vypnutý je pokiaľ znovu neklsne teplota na tých 19,7° čo je tak hodina. A takto si cykluje. S tým točítkom nastaviť na kotli nejakú rozumnú teplotu vody do radiátorov je dosť problém, je také rozviklané a na displeji ukazuje aktuálnu teplotu vody - nie nastavenú. Pootočíš točítkom a kto tam má sedieť a čakať ako trúba dokiaľ na tom displeji ukáže akú teplotu vlastne týmto nastavil? :-)
Odpovedať

@yuri66 to spotrebu neriesim za mna je super.Skor…
@mikyno233 Z akej aplikacie mate takýto pekný graficky prehľad?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od novaposticka:

@mikyno233 Z akej aplikacie mate takýto pekný gra…
@novaposticka MiGo Link. Je potrebné mať MiGo Link internetovú bránu a MiGo Select snímač vnútornej teploty.
Odpovedať

@novaposticka https://www.protherm.sk/pre-nasich-za...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@novaposticka https://www.protherm.sk/pre-nasich-…
@rudy1973 Tyjo. Neviete niekto či existuje nejaký bezdrôtový termostat spojený s wifi umožňujúci nastavovanie teploty v miestnosti a ukazujúci takéto priebehy spotreby plynu v appke v smartfone pre starší kotol viessmann vitodens 100w? Dík.
Odpovedať

@novaposticka mam to migo link k prothermu.ktomu treba internetovu branu a migo select termostat...aplikacia migo link
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@mikyno233 ano , aj my sme si zvykali po výmene k…
@rudy1973 ano celkom problem to v hlave pochopit ze ja vlastne setrim ked to ide cely den😃😃
Odpovedať
@rudy1973 este dnes vecer skontrolujem ci vystupnu vodu z kotla drzi a necykluje ten horak ze vypina zapina.dosiahne vystupnu teplotu 40 dajme tomu a ci to moduluje vykon a horak stale pojde
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?