Novy kotol do domu. Aky?

Ideme kupovat novy kotol. Mame viadrus u26 3clankovy. Katastrofa kazdu chvilu musime chodit hadzat do pece a mame aj tak chladno. Ako mahle pec chladne dnuka je uz zase zima. Chceli by sme vacsi 5-6 clankovy. Nieco take kde nalozim a nemusim par hodin ist ku kotlu a cenovo tak do tych 1000€ by sme sa chceli zmeatit. Vedeli by ste nam poradit po akom kotly sa mam obzerat?? Kurime drevom a uhlim. Za kazdu radu dakujem
Odpovedať
Tieto informacie nikomu nepovedia nic. Aky velky je dom, zateplenie? hrubka stien...atd...
Odpovedať
Dom ma cca 95m2 je to prizemny dom s 3miestnostami plus kupelna. Najhorsie je vykurit kuchynu s obyvackou kedze tieto dve miestnosti su otvorene cize jedna velka miestnost. Dom neni zatepleny. Mame hrube mury 60ky. Okna menene aj dvere za nove drevene. Neviem ake info este treba.
Odpovedať
@mypa zatepli strechu bude to asi lacnejsie ako kotol. Pripadne pozri ci to neni zavdusnene a ci je to aspon trochu vyregulovanen radiatory su teple vsetky?
Odpovedať
zateplením znížiť tepelné straty a možno postačí aj kotol 3-článkový
Odpovedať
Minulu zimu sme mali podkrovie plne sena az po strop cize ro nam asi udrziavalo teplo od vrchu. Tento rok nemame uz tak uvidime. Ale mne ide skoro o to ze. Musim strasne casto chodit hadzat do pece. Ked pridem neskor ako o hodinu tak uz mi nehori. Potrebujeme vacsi kotol jednoznacne.Radiatory byvaju teple az na posledny stym byvaju obcas problemy musi sa casto odvzdusnovat. Malu uzavretu izbu spalnu mi vyhreje paradne tam je az horuco ale tie velke izby su uz vacsi problem.
Odpovedať
No musite casto chodit prikladat lebo 3clankovy viadrus ma malu prikladaciu komoru + ked sa v nom kuri napriklad len drevom tak dole musi byt pridavny rost ktory zabranuje rychlemu prehoreniu dreva
Odpovedať
Napriklad take rosty https://dom.bazos.sk/inzerat/89805787...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?