"kúrenie" pomocou ohrievača TÚV napr. Eliz EURO 150 TCA++

Zobraz úvodný príspevok
nasiel som sice utrzky v roznych diskusiach, ale radsej zalozim exta vlakno, lebo som zatial nenasial samostatne, ak tu je dajte link a budeme pokracova tam. velmi ma zaujalo kurenie pomocou ohrievacov TUV ala Eliz EURO 150 TCA++, ktory sice oficialne podporuje len plochy do 8 m2. ale kedze ma 2 kW vykon, tak by to mohlo pohodlne stačit aj na menší domček s tepelným stratami okolo 2 kW, s tým, že v najhoršom sa stále da hocikedy pripojit solár. nam nieco podobne hrozi :) kedze zatial mame zhruba tepelne straty tesne pod 2 kW, a chceme mat stropne chladenie, ktore nemam problem vyriesit studnou, vymenikom a obehovym cerpadlom, avsak doteraz som mal problem s rozumnym zdrojom tepla, kedze elektrokotol je sice tiez opcia, ale je to dalsia nadoba v stiesnenej technickej miestnosti a keby sa podarilo spojit s malym elizom, alebo podobnym zariadenim aj vykoranie, tak je to superkombinacia. ma to uz niekto realne namontovane a ako to cca funguje ? tusim aj @blacksr mas nieco podobne ala elektrokotol ? ci je to len taky vystrel do tmy ?
Odpovedať
1
2
@pali1711 a nie je takyto nejaky ohrievac o trosku vacsii (pre vacsi dom, viac ludi) kde by bola pravdepodobnost ze to pojde na spiralu mensia? dik
Odpovedať
@ultrarecall za tú cenu neviem o ničom, ale neviem keby sa tam zapojila cca 500-1000l väčšia akumulačná nádrž ako by to vyhrievalo to TC, asi by išlo ešte častejšie, skoro non-stop, ťažko povedať či by stíhalo, určite by tá aku musela mať špirálu ale ak máš väčší dom, tak k tomu treba dať ešte iný zdroj, a rozumne to zapojiť rozdeliť to na časti a Elíz budeš ešte využívať aj na TUV, cca Eliz by hrial TUV + dajme tomu 3 izby a ďalšie 4 izby na iný zdroj tepla my sme mali v júni spotrebu TC 78kW, čo cca 8,5€ , 3 os. sprcha a pripojená myčka na TUV
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?