Kúrenie peletami v byte

Ahoj... Chcem ss opytat,ci ma niekto s tymto skusenost... sam kurenar nam poradil, kedze byvame na tretom poschodi a sme velmi malo doma, vykurovanie peletami. Mate niekto,alebo poznate niekoho, kto ma v BYTE to velke monstrum a vykuruje palatami??
Odpovedať
1
2
pan kurenar vam bude tie tony peliet (bavime sa o PELETACH ? ) nosit na 3 poschodie v ramci ceny montaze dozivotnie alebo si bude uctovat kazdy rok vynasku toho MONSTRA? Myslim, ze z tonu otazky je jasne, ze to nechcete. Rozhodnutie robite vy nie kurenar. Nenechajte sa zatiahnut do nejakej ...
Odpovedať
Profilova fotka
Kurenie peletami je super, ale nie som celkom presvedceny ci v byte a na tretom poschodi. To sa mi zda trosku cez. ;-)
Odpovedať
on chce asi kúriť v sude paletami, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Nezmysel
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi jedine to by mi davalo ako taky zmysel :-D Pan je asi zaisto priamo od fachu, ked nieco taketo odporuca. Niekedy az neverim :-D
Odpovedať
neskutocne :-D
Odpovedať
mohla by si najprv vysvetlit, co myslis tymi palatami...
Odpovedať
PELETAMI... pardon... zena a rekonstrukcia bytu |-| ani mne sa to nevidi a nie som velmi za...no priatel je presvedceny, ze je tu super riesenie :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@izam vymen priatela - lebo ak je presvedceny o tom kurit peletami v byte, tak nejaky pohodlny zivot ta s nim necaka.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Máš ozaj zaujímavého priateľa aj kurenára. Skús ešte nejakého šikulku, čo ti navrhne do obývačky dopravníkový pás na peletky rovno z parkoviska? Je to jednoznačne hlúposť.
Odpovedať
ok... ja som vdacna za rady, ale poprosim vas, aby ste neurazali cloveka,ktoreho nepoznate PAN @sysell., Raz by vam, alebo vasmi dietatu, ten TUPEC mohol zachranit zivot. Tiez som vdacna tym, ktori ma opravili,ze to nie su palaty, ale pelety. A tych, co sa mi posmievaju mozem napr.ja vyskusat z fyzioterapie v dvoch jazykoch... Kazdy sa v zivote niecomu venujeme...niecomu viac rozumieme, niecomu menej a niecomu vobec... Chapem to tak, ze toto je diskusia, kde si aj laik moze nechat poradit. @kaktusik007 kvoli tomu,ze sa nechal presvedcit v niecom v com sa uplne nevyzna, lebo sa v zivote venuje uuuplne niecomu odlisnemu, ho urcite nevymenim :-D ak mate Vy doma kurenara, ci dokonca stavby veduceho ... blahozelam... ja mam doma velky poklad! ;-) Tak este raz sa pytam, ci ma niekto s tym skusenosti.. Vie tu niekto vazne poradit, alebo len machrovat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@izam ja by som do toho nesla kvoli pracnosti (skladovanie, prenasanie peliet, cistenie pece/kotla a z toho vyplyvajuci neporiadok). Mate vobec moznost niekde pelety skladovat? Pozri napr. temu tu, ze o ake mnozstva peliet sa moze jednat http://www.modrastrecha.sk/forum/kure.... Otazne vsak je, preco vam to kurenar navrhoval prave toto riesenie. Skus vymenovat jeho argumenty za (preco nie plyn, elektirka, preco prave pelety?).
Odpovedať
@izam Do bytu by to nebolo najlepsie riesenie. Osobne si to neviem predstavit. Mate v byte komin? Nevadil by Vam hluk z kotla? Ludia to maju v pivniciach - asi vedia preco. Mate priestor na zasobnik? Tu si mozete precitat od ludi co to maju, pripadne im priamo napisat http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Profilova fotka
@izam neviem či nájdeš niekoho kto má takú skúsenosť, keďže sa jedná o vykurovanie pevným palyvom bude potrebný komín alebo aspon dymovod čo väčšina bytov nemá, potom je tu problém niekde takú pec umiestniť, to nieje proterm elektro kotol že ho skryješ do kuchinskej linky, skladovanie a vynášanie peletiek je už potom menší problém.
Odpovedať
Urcite to nemyslel tak, ze kotol bude na tretom v byte. Ibaze by bol velky vtipkar.
Odpovedať
Profilova fotka
@izam to co sa ti tu snazi vacsina dost zvlastnym sposobom vysvetlit je, ze budes musiet nosit tony peletiek na 3 poschodie a preto to asi nebude dobry napad. Na to aby sa dalo povedat priblizne mnozstvo, je treba vediet potrebu tepla.
Odpovedať
napriklad http://www.edilkamin-slovakia.sk/prod... pekny kotol s integrovaním zasobnikom petety vrecovane po 15KG komin netreba iba 80 mm dymovod do exterieru + externé nasavanie
Odpovedať
Kupili sme si velky byt na dedine. Bytovka je trojposchodova, cely zivot vykurovana drevom (s tym, ze par rokov dozadu bola kotolna, ktora vykurovala vsetky byty, teraz si kazdy zriadil svoje kurenie). Takze bytovka ma niekolko kominov...Kebyze byvame na prizemy, ok...nemam problem, lebo dole mam velku drevaren + garaz. Ale to, ze my to potrebujeme mat v byte :-| miesto by bolo aj v byte ...len to monstrum ja tam nechcem :-| Preco nam to poradil? lebo sme na slovensku velmi malo a ked prideme na dovolenku, tak... komu by sa chcelo chystat na dovolenke drevo ? proste nie je na to cas. P.S.: neviem preco si kazdy mysli, ze bytovky su len v mestach na sidliskach :-D :-D :-D
Odpovedať
@izam videl som tento kotol u známeho v prevázdke v murovanej bytovke (zateplenej) v meste a na 2 poschodí pelety skladuje v pivnici a vykuruje s ním 3 izbový byt (radiatory + boiler ). A kotol ma umiestnený v obyvačke!
Odpovedať
@izam Tak ak sa tam zdrziavate tak malo, preco neriesite kurenie klimatizaciou alebo elektrokotlom ci plynom? To su snad najpohodlnejsie moznosti kurenia. Jeden primitivny termostat na chodbe a clovek ani nevie, ze to ma namontovane a vsetko su to kompaktne veci (voci kotlu na pelety)
Odpovedať
@catscan plyn urcite nie... ale o tom elektrokotle som trosku cosi pocula, vraj to nie je ani tak strasne financne narocne, ci ? ako ok... nie sme doma casto, ale tak raz za cas tam musi niekto ist a zatopit.
Odpovedať
@izam Nemusi tam nikto chodit. El vykurovanie si vies riadit aj cez internet.
Odpovedať
@izam tak je to inde ako cena peliet, ale raz za cas zase to nikoho nezruinuje a je to ovela pohodnejsie vykurovanie v tvojom pripade, cize pelety by som uplne vyhodil zo zoznamu a radsej riesil elektrinu ;-)
Odpovedať
Neviem preco sa tu vacsinou spominaju len tie velke kotolnove pece. Pan kurenar urcite nemal na mysli tie , ked vam navrhol kurenie peletami. Existuje obrovsky vyber interiérových peletkovych peci , ktore pekne zapasuju aj do bytu. Co sa vynasania ton peliet tyka , tak ked si raz za tyzden vynesiete cca 7-8 vreciek peliet do bytu mali by ste byt v klude. My mame dom a vykurujeme ho taktiez peletkovou pecou od firmy MCZ a spotrebujeme cca 1,5 - 2 vrecka za den - pri tuhej zime.
Odpovedať
Profilova fotka
Kolko ma take jedno vrecko @rafko1234? Ja som tiez proti, pride mi to zbytocne komplikovane. To ako keby som sa chcela poskrabat na pravom uchu a skriabem sa lavou rukou a cez celu hlavu :-)
Odpovedať
@matox si mi dal chrobaka do hlavy, ale odkial mas info, ze staci len dymovod. k tebou uvedeným peletkovým kachliam vyslovene pisu dymovod na pripojenie ku kominovemu systemu. ako to teda v skutocnosti je prosím?
Odpovedať
daj si dakú inteligentnu klimu, ktoru si zapnes na dialku. to bude najlepšie riešenie.
Odpovedať
@rastopaz videl som tie kachle v prevádzke u známeho pozri si video nasiel som na nete: https://www.youtube.com/watch?v=DTcBd... viac info ziskaš u predajcov peletových kachlí (aký ma byt dymovod a aké má byť vyústenie do exterieru)
Odpovedať
@matox dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?