Odpoveď na príspevok od patrox5:
@robbs a tak to maju asi vsetci, no len potom su … @patrox5 ano som obklopeny zopar takymi ludmi, ale to uz je asi taky ich pristup pri vsetkom. Hlavne aby usetrili a aby to bolo hned, vsetko hrr brr. Potom jasne ze mozno uz po roku uzivania zacnu prve problemy.Odpoveď na príspevok od ifik5:
@petersd preco by mal prestat byt clovek po case … @ifik5 jedna vec je rozhodnut sa podla toho ako to bude vyzerat esteticky a druha vec je zvazit vsetky mozne komplikacie co mozu nastat. a to nie je len tak zo dna den ze sa clovek vyberie a rozhodne ze si proste ide kupit krb 😅 uz len ked si vezmem obycajnu sedacku kolko sme vyberali tak amen 😁Odpoveď na príspevok od atrac3:
Ach tieto fóra, nasilu živené anonymnými prispiev… @atrac3 no jasne, lebo ked si clovek vybera krb za niekolko tisic a ma mu kurit roky, tak sa ma rozhodnut podla coho? podla farby? 😅 keby sa ludia nepytali a nezdielali skusenosti, tu to polovica byva s dymom v obyvacke a druha kuri do luftu.. tak ak ta diskusie nebavia, klikni dalej, nie je nutne si tu liecit nervy 😉Odpoveď na príspevok od ifik5:
@atrac3 no jasne, lebo ked si clovek vybera krb z… @ifik5 čítajte s porozumením. ĎakujemOdpoveď na príspevok od ifik5:
@atrac3 no jasne, lebo ked si clovek vybera krb z… @ifik5 a potom by sem chodili len vyplakavat ako zle spravili a co sa s tym da robit a oni nechcu burat cely dom apod. 😅 neviem co sa da na tomto citat s porozumenim, ale tak su proste ludia ktorych bavi diskutovat a preberat skusenosti a nazory s inymi ludmi, popripade sa mozno dozvie aj nejake novinky a vychytavky. a potom su tu ti druhy 😁Odpoveď na príspevok od atrac3:
Som rád, že "trafené húsky zagágali".. 😉 @atrac3 pozrel som tvoje foto a krb nikdeOdpoveď na príspevok od duzu:
@atrac3 pozrel som tvoje foto a krb nikde @duzu ďakujem.Odpoveď na príspevok od jakabu:
@patrox5 ano som obklopeny zopar takymi ludmi, al… @jakabuA??? Každý chce ušetriť - aj miliardár, keď kupuje 100 mil. nehnuteľnosť. Aj ja som šetril, kde sa len dalo (nemám hus, ktorá znáša zlaté vajcia). Kúpil som krbovú vložku za polovičnú cenu (950 Eur, Steko) a pritom nemá malé sklo ako na zváračskej kukle. Stavba krbu svojpomocne a krb funguje vyše 14 rokov. Matroš ma vyšiel na 650 Eur (dymovod 110 Eur, Superizol 385 Eur, omietka na krb 90 Eur, revízna 20 Eur) - ceny 2009 pre porovnanie.Hlavne aby usetrili a aby to bolo hned
Odpoveď na príspevok od jakub967:
Viete mi dať niekto normálnu odpoveď nato aké kom… @jakub967 ano po novom zakone je to tak ze musis mat dom s A0 a aspon dva zdroje kruenia. asi najmoznejsie riesenie je tepelko + krb alebo plyn.Odpoveď na príspevok od mgx:
@patrox5 v akom novom zakone? Ziadny zakon ani vy… @mgx nooo cosi natom možno bude na stranke https://www.mirano.sk/2022/04/29/ener... je napisane... "Druhou možnosťou je tepelné čerpadlo. Hoci je napájané elektrickou energiou, vďaka svojej účinnosti nepotrebuje mať fotovoltaiku, aby sa dali dosiahnuť kritériá pre energetickú triedu A0."Odpoveď na príspevok od bibi801:
Ahojte 🙂 Chcela by som sa spýtať, či tu náhodou n… @bibi801 vies co nasi si tiez riesili takyto obojstranny, ale fakt to nebolo uplne jednoduche rozhodovanie. Nakoniec to vyzera fakt dobre, ten efekt ma nieco do seba, hlavne ked to das takto medzi dve miestnosti. No treba prihliadat aj na vykon, presklenie a ako casto chces fakt kurit, nie len kukat do ohna 😄Odpoveď na príspevok od bibi801:
Ahojte 🙂 Chcela by som sa spýtať, či tu náhodou n… @bibi801 a nebolo by proste lepsie poriesit normalny krb na celkove vykurovanie aj s nejakou peknou obostavbou? akoze napad to nie je zly, ale treba sa pozriet asi aj na tu prakticku stranku veci.Odpoveď na príspevok od robbs:
@bibi801 a nebolo by proste lepsie poriesit norma… @robbs a preco by taketo nieco nemalo byt prakticke? my sme vybrali krbovu vlozku s trojsklennym presklenim a poviem ti ze ze vyzera to fakt nadherne ked sa to cele vecer rozsvieti naokolo. Ano clovek si mozno povie, ze tri skla viac cistenia, ale to zase taka veda nie je. A myslim si, ze to za to stoji. Hlavne ked uz je tam aj ten cenovy rozdiel minimalny.Odpoveď na príspevok od bibi801:
Ahojte 🙂 Chcela by som sa spýtať, či tu náhodou n… @bibi801 na to privátne krb je na parádu a popri tom i trochu tepla, čím viac skla tým nižšia účinnosť a viac čisteniaOdpoveď na príspevok od duzu:
@bibi801 na to privátne krb je na parádu a popri … @duzu krby sa daju spravit aj ako doplnkove kurenie, tak preco by mal byt len na paradu?Odpoveď na príspevok od matlies:
@duzu krby sa daju spravit aj ako doplnkove kuren… @matlies ja ho mám tiež len preto ak náhodou vypadne elektrina a na parádu , nato kotol nie je ale má vyššiu účinnosťOdpoveď na príspevok od bibi801:
@duzu pri dobre zvolenej vložke to nemusí byť len… @duzu jasne, kotol je vykonovo uplne inde, ale na pohodu na jesen alebo chladnejsiu jar ci teplejsiu zimu ti ten krb uplne staci. My co mame krbovu vlozku tak musim povedat,ze to nie je len na "kukandu" 😁 Ked prikurime, fakt citit rozdiel, najma v otvorenom priestore ako mame my. @bibi801 no ten krb je taky prijemny bonus. A ak je aj uprsany vecer tak to proste vytiahne celu naladu domu. Napriklad tie krby od Deltaka maju dost modelov aj na obojstranne riesenia a vykonnostne to vedia potiahnut, nie je to len o dizajne.