Dobry den, prosim o radu, staviame dom, ideme donho davat aj krb. V projekte mame narvhnuty od architekta Sparatherm Varia 2R-80h-4s, 10,4KW. Myslim, ze ho tam hodil len tak, aby bolo daco. Krb bude na stene medzi obyvackou a jedalnou, stena je len do vysky 180cm, inak je vsetko otvorene. Mal by byt teda obojstranny-skrz, z lavej strany ide komin, z pravej stena. Nie je primarnym zdrojom. Normalne bude cerpadlo, ale v pripade vypadku el. alebo chladnejsieho pocasia, posluzi na dokurenie. Aspon taky je zamer. Nejake rady, ako vybrat? Dakujem. Plocha co by vykuroval je cca 50m2. (obyvacka kuchyna jedalen)
jasne, uplne suhlasim, ked si clovek da odbornikov na detaily a spravne nastavenie, fakt sa vyhne problemom a vysledok je bez stresu a funguje tak, ako ma.
@patrox5 ja som si ich pozrela tu na streche a teda odpadla som, hlavne ten príspevok čo dali, že robili na zákazku tie mega obrovské dvierka. Veľmi sa mi to páčilo, aj samozrejme ich iné ukážky. Takže voľba je jasná, už len sa k tomu návrhu dostať 😉
@bibi801 tiez si to tam pozeram, hoci uz od nich krb mame roky. je to parada, co sa da vsetko vymysliet, ked sa chce. mas uz teda aspon ako taku predstavu, ci sa este rozhodujes?
@matlies takú základnú predstavu som mala, ale keď vidím, čo všetko dokážu, tak neviem. Asi to skôr nechám aj na nich, nech mi podľa interiéru odporučia niečo. Sama som zvedavá, k čomu sa dopracujeme.
@bibi801 tak urcite ti budu vediet poradit s navrhom, my sme to tak tiez urobili. predsalen maju skusenosti co sa tyka aj dizajnu aj praktickosti. my ked sme vyberali krb, dali nam niekolko alternativ, co sa nam hodili do interieru.
@jakabu dosť sa spolieham, že mi poradia. Lebo dizajnovo si môžem niečo vymyslieť, ale ak by to bolo nefunkčné alebo totálne nepraktické, bola by to škoda. Keby nemám obmedzený priestor na krb,išla by som do niečoho veľkého, veď to vyzerá super na tých fotkách 🙂
@bibi801 jasne, nechaj si poradit. niekedy je najlepsie nechat to na odbornikov. predsa len maju vacsi prehlad. som zvedavy, co ti nakoniec navrhnu, urcite to bude naparadu.