Kotol na samotiaž 2025

Prosím existuje ešte možnosť mať kotol na samotiaž? Ďakujem
Odpovedať
Kotol na pevné palivo - určite...
Odpovedať
Máme kotol Viadrus na samotiaž a už nám dochádza,hľadáme náhradu ale taktiež na samotiaž.Niekto spomínal normu 401, vraj podľa nej už to nie je možné.Ďakujem za každý podnet a inf.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od samotiaz:

Máme kotol Viadrus na samotiaž a už nám dochádza,…
@samotiaz Sak daj do guuuglu "nahrada za viadrus" Vymeníš,kúriš dalej.
Odpovedať

Prosím existuje ešte možnosť mať kotol na samotia…
@samotiaz Riešil som niečo podobné pred vyše rokom. Z takých "našich" overenych výrobcov som ešte našiel stacionárny model vhodný na samotiaž u len v Čechách, tuším Destila to bola. Na SK už nikde nič. Ináč poviem Ti tak, pozeraj na priemer výstupu na kotli. Ak bude mať výstup min. 1" a viac, tak zvládne samotiaž.
Odpovedať
A prečo je podmienka samotiaž...?
Odpovedať
Profilova fotka

Máme kotol Viadrus na samotiaž a už nám dochádza,…
@samotiaz skuste maga via je to nahrada za viadrus vyvody sedia len je plechovy https://magasro.sk/viad-nahrada-za-vi...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kamil_dlhos:

@samotiaz skuste maga via je to nahrada za viadr…
@kamil_dlhos Mňa osobne by fakt zaujímala pravdivosť ich tvrdenia, že "o 40% nižšia spotreba ako v liatinovom kotle". Toto pochybujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kamil_dlhos Mňa osobne by fakt zaujímala pravdiv…
@petersd tiež si myslím že to bude tak reklama, samotný skelet môže byť jedno i druhé ale každý by mal mať ohnisko napr šamot, keramika, účinnosť záleží najviac od rozvodu vzduchu na horenie aby sa dosiahla čo najvyššia teplota, spaľovať optimálnym výkonom a teplo ukladať do nádrže
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@petersd tiež si myslím že to bude tak reklama, s…
@duzu A možno že im 40%-tná úspora "vyšla" iba kvôli tomu, aby dostali v skušobni A-test a mohli ho uviesť na náš "zelený európsky trh" 😉 .
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kamil_dlhos Mňa osobne by fakt zaujímala pravdiv…
@petersd to aj ja ale bavime sa o nahrade nie o spotrebe.
Odpovedať
Áno, kotol na samotiaž (prirodzený obeh) je stále možné použiť, aj keď moderné vykurovacie systémy dnes väčšinou využívajú čerpadlá na cirkuláciu vody. Kotly so samotiažou fungujú na princípe rozdielu hustoty vody – horúca voda stúpa nahor a studená voda klesá späť do kotla. https://en.tradebearings.com/list_33....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tobey:

Áno, kotol na samotiaž (prirodzený obeh) je stále…
@tobey Otazka znela,či sa taký kotol ešte dá kúpiť,nie ako funguje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?