Zdravím mám takýto problém mame už spravene kurenie elekrinu zatiaľ naťahu ale nie zapojení spravený poter už asi dva mesiace a chceme ísť pokladať vinyl ale predajca tvrdí že sa musí podlaha vykurovať aspoň 21 dni 🤷♀️Pritom boli veľmi teple dni merali na podlahe vlhkosť že vraj je už dobrá ale dcéra do mna hučí že musí kúriť má niekto skúsenosť poraďte prosím dakujem
@bebekeksy veď áno to mi povedal aj pán čo nám stavia dom ale jej povedali od písacieho stola odborník kúriť 21 dni 🙈 zdá sa mi to na hlavu padnuté keď ty čo to merali povedali že môžu pokladať 🤷♀️
@endusko Treba podlahu zmerať vlhkomerom. Ak je vlhkosť pod 2% u cementového poteru a pod 0,5% u ahnydridového, tak je možné pokladať vinylovú podlahu. Dcéra nech neverí každému, kto sa za odborníka vydáva.
Ak máte podlahové kúrenie, tak max. vlhkosť pred pokládkou by nemala byť viac ako 1,5 % u cementového poteru a 0,3% u anhydridového.
Cementová podlaha by mala vyzrieť 28 dní, aby dosiahla potrebnú pevnosť. Skôr požadovanú vlhkosť aj tak nedosiahne. Navyše vy aj tak máte poter urobený už 2 mesiace, ako si uviedol, takže už dostatočne vytvrdol.
Ak sú ale dobré podmienky - teplé počasie, netreba kúriť. Kúri sa len preto, aby podlaha v nepriaznivých podmienkach rýchlejšie vyschla.
myslim si, ze to dany clovek hovori preto, ze si mysli, ze sa ma kurenim dostat vlhkost z celeho prierezu poteru prec. ci je to rozumne neviem. zda sa mi ze my sme prvykrat pustali kurenie asi 4-6 mesiacov od zhotovenia betonoveho poteru a bolo chvilku citit jemnu vlhkost. mozno sa mi to len zdalo alebo to bolo nieco ine.
teda mozno je ina vlhkost "vnutri" ako na povrchu.
@norcima OK, ja som nechcel nikoho zavádzať, nemal som to potvrdene.
@endusko nie ešte ani teraz nebývame. Bol to nezakryty betón v tom čase. Ale zas tej vlhkosti bolo malo.