Kedy pokladať vinyl

Zdravím mám takýto problém mame už spravene kurenie elekrinu zatiaľ naťahu ale nie zapojení spravený poter už asi dva mesiace a chceme ísť pokladať vinyl ale predajca tvrdí že sa musí podlaha vykurovať aspoň 21 dni 🤷‍♀️Pritom boli veľmi teple dni merali na podlahe vlhkosť že vraj je už dobrá ale dcéra do mna hučí že musí kúriť má niekto skúsenosť poraďte prosím dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ked po namerani mate spravne hodnoty, mozte pokladat. Kurenie sa spusta pre rychlejsie schnutie :-)
Odpovedať
@bebekeksy veď áno to mi povedal aj pán čo nám stavia dom ale jej povedali od písacieho stola odborník kúriť 21 dni 🙈 zdá sa mi to na hlavu padnuté keď ty čo to merali povedali že môžu pokladať 🤷‍♀️
Odpovedať
@endusko Treba podlahu zmerať vlhkomerom. Ak je vlhkosť pod 2% u cementového poteru a pod 0,5% u ahnydridového, tak je možné pokladať vinylovú podlahu. Dcéra nech neverí každému, kto sa za odborníka vydáva. Ak máte podlahové kúrenie, tak max. vlhkosť pred pokládkou by nemala byť viac ako 1,5 % u cementového poteru a 0,3% u anhydridového. Cementová podlaha by mala vyzrieť 28 dní, aby dosiahla potrebnú pevnosť. Skôr požadovanú vlhkosť aj tak nedosiahne. Navyše vy aj tak máte poter urobený už 2 mesiace, ako si uviedol, takže už dostatočne vytvrdol. Ak sú ale dobré podmienky - teplé počasie, netreba kúriť. Kúri sa len preto, aby podlaha v nepriaznivých podmienkach rýchlejšie vyschla.
Odpovedať
myslim si, ze to dany clovek hovori preto, ze si mysli, ze sa ma kurenim dostat vlhkost z celeho prierezu poteru prec. ci je to rozumne neviem. zda sa mi ze my sme prvykrat pustali kurenie asi 4-6 mesiacov od zhotovenia betonoveho poteru a bolo chvilku citit jemnu vlhkost. mozno sa mi to len zdalo alebo to bolo nieco ine. teda mozno je ina vlhkost "vnutri" ako na povrchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 nie mozbo, ale urcite :-)
Odpovedať
@igor256 keď ste spustili kurenie už ste tam bývali ďakujem
Odpovedať
@norcima OK, ja som nechcel nikoho zavádzať, nemal som to potvrdene. @endusko nie ešte ani teraz nebývame. Bol to nezakryty betón v tom čase. Ale zas tej vlhkosti bolo malo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?