Kachľová piecka a prívod vzduchu

Ahojte, staviame a budeme mať v dome komín s otvorom na krb/kachle, avšak neplánujeme krb. Momentálne neplánujeme ani kachle, avšak v horizonte 5 rokov plánujeme nejakú kachlovú malú piecku. Zakúriť si tam len občas, napr. počas sviatkov, prípadne na začiatku a konci vykurovacej sezóny, alebo len tak na atmosféru. Budeme mať tepelko. Rozmýšľame, či sa nám oplatí riešiť externý prívod vzduchu, ak by šlo o občasné vykurovanie drevom. Ak áno resp. ak to niekto riešil, tak ako ste riešili prívod vzduchu ku kachliam? neviem si to totiž predstaviť, keďže tam bude položená podlaha. a ako vravím, nebude to vo vložke krbovej, ale chceme len kachle ktoré sa len položia na nehorľavú podložku. Je mi to zbytočne riešiť? Ďakujem,
Odpovedať
Ak ide naozaj o občasné kúrenie pre atmosféru, externý prívod vzduchu je podľa mňa zbytočný. Ja ho mám a doteraz som nedostal k tomu, aby som ho zapojil. Treba si ale sledovať meračom CO2 a keď výraznejšie stúpne, tak vyvetrať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ahojte, staviame a budeme mať v dome komín s otvo…
@fero1821 zbytočne... Ked zakúriš v kachliach, necháš v jednej izbe otvorenú ventiláciu na okne. Kdekoľvek, na wécku, v kúpelni, alebo kuchyni. Toľko vzduchu si krbové kachle potiahnu aj cez okno.
Odpovedať

@fero1821 osobne bych se na to bud uplne vykaslal a nebo udelal poradne. CPV muzete udelat i spolu s kominem (vramci kominoveho telesa), kdyz nechcete v desce. Je dobre mit napameti ze na 1kg dreva je potreba okolo 8m3 vzduchu a pokud mate rekuperaci tak bude problem. Pokud nebudete mit cpv tak to chces hlavne merak CO nez CO2... protoze muze dochazet k nedokonalemu spalovani.
Odpovedať
podla mna sa oplati aspon premysliet externy privod vzduchu, aj ked len na obcasne kurenie. inac ked zakuris, tak dom skoro vzdy potrebuje nejaky prisun vzduchu.
Odpovedať

@fero1821 ja pouzivam krbovu vlozku len obcasne, ale ked som staval, ani ma nenapadlo vykaslat sa na ext privod vzduchu. ved to stoji par eurokorun.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@fero1821 ja pouzivam krbovu vlozku len obcasne, …
@rapidek Ja sa nechcem vykašlať na to. Ja sa skôr pýtam ako to spraviť , pretože tam bude klasicky podlaha, vinyl.
Odpovedať

@rapidek Ja sa nechcem vykašlať na to. Ja sa skôr…
@fero1821 tak to sprav zapustene do steny/podlahy nieco na sposob floorboxu. na chalupe mam v mieste kachiel a ochranneho pasma parkety o 1cm nizsie a na nich 1cm hrube nekalene sklo ktore je zarovno so zvyskom podlahy v miestnosti. funguje to tak uz 13-14rokov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?