Odpoveď na príspevok od dedo758:
Treba použiť adaptéry na meď/uhlíkovú oceľ/nerez … @dedo758 takze mozem pouzit hocijaky ventil urceny na pexalpex s vhodnym adapterom? mozes pridat aj konkrétny adapter ktory by bol vhodny? snazil som sa nieco najst a najlepsie by som si tam vedel predstaviť taketo nieco, trubku by som ukoncil fitingom s vnútorným zavitomOdpoveď na príspevok od dedo758:
Ventil má 3/4" EK závity, tzv. Eurokonus. Na spoj… @dedo758 ďakujem, takže trubky nie su nerezove ale špeciálna uhlikova oceľ, to ma zmiatlo, bol som v tom že je to čistá nerez. Dnes som to bol na stavbe pozerať a vyskočil na mňa ďalší problém, vodari mi to nainstalovali nakrivo. Podľa mňa je to problém ale radšej sa spýtam. Bude možné tam nainštalovať nejakým spôsobom ten ventil aj s radiatorom tak aby bol pekne vo vodovahe? alebo len vysekat a nanovo osadit rury do vodovahy? ta prava je cca 3mm nižšie..Odpoveď na príspevok od dedo758:
Pokiaľ sa s tým dá v stene málinko pohnúť (mali b… @dedo758 neda sa snimi hybat su tam napevno zasadrovane + zatiahnute v omietke az po holu trubku, ziadna izolacia okolo nich nebolaOdpoveď na príspevok od fugas20:
3mm by nemal byť problém. Tlaková skúška prebehl… @fugas20 nie ta vetva sa vobec nenapustala, cely rozdelovac je otvoreny a system napusteny vodou.. nie som si vedomi toho ze by to vodari nejako skusali, pretoze tie rurky su na konci otvorene.. ale k tej rovinnosti, kde sa to potom strati ten vyskovy rozdiel, aby vo vysledku nemusel byt radiator sikmo? je tam taka tolerancia na tych srobeniach?