Jednobodovy ventil

caute strechaci, vodar mi takto nachystal nerezove trubky na pripojenie jednobodoveho ventilu, problem je ze všetky tieto ventily ktoré sa mi zatial podarilo najst su urcene na pripojenie na pexalpex alebo cu trubky a na nerez som ziaden nenasiel. Instaloval niekto uz takto jednobodovy ventil na nerezove potrubie? fotka je ilustracna
Odpovedať
Treba použiť adaptéry na meď/uhlíkovú oceľ/nerez a ide to bez problémov. Tam je podstatný priemer rúrky (asi 15), nie materiál...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Treba použiť adaptéry na meď/uhlíkovú oceľ/nerez …
@dedo758 takze mozem pouzit hocijaky ventil urceny na pexalpex s vhodnym adapterom? mozes pridat aj konkrétny adapter ktory by bol vhodny? snazil som sa nieco najst a najlepsie by som si tam vedel predstaviť taketo nieco, trubku by som ukoncil fitingom s vnútorným zavitom
Odpovedať
Ventil má 3/4" EK závity, tzv. Eurokonus. Na spojenie rúrok a ventila treba dva takéto adaptéry https://eshop.empiria.sk/produkty/Zve... Nerezové rúrky pozom treba skrátiť rezakom na meď/inox, nie flexou...
Odpovedať

Ventil má 3/4" EK závity, tzv. Eurokonus. Na spoj…
@dedo758 ďakujem, takže trubky nie su nerezove ale špeciálna uhlikova oceľ, to ma zmiatlo, bol som v tom že je to čistá nerez. Dnes som to bol na stavbe pozerať a vyskočil na mňa ďalší problém, vodari mi to nainstalovali nakrivo. Podľa mňa je to problém ale radšej sa spýtam. Bude možné tam nainštalovať nejakým spôsobom ten ventil aj s radiatorom tak aby bol pekne vo vodovahe? alebo len vysekat a nanovo osadit rury do vodovahy? ta prava je cca 3mm nižšie..
Odpovedať
Pokiaľ sa s tým dá v stene málinko pohnúť (mali by byť v izolácii) tak by to nemal byť problém...
Odpovedať

Pokiaľ sa s tým dá v stene málinko pohnúť (mali b…
@dedo758 neda sa snimi hybat su tam napevno zasadrovane + zatiahnute v omietke az po holu trubku, ziadna izolacia okolo nich nebola
Odpovedať
3mm by nemal byť problém. Tlaková skúška prebehla?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fugas20:

3mm by nemal byť problém. Tlaková skúška prebehl…
@fugas20 nie ta vetva sa vobec nenapustala, cely rozdelovac je otvoreny a system napusteny vodou.. nie som si vedomi toho ze by to vodari nejako skusali, pretoze tie rurky su na konci otvorene.. ale k tej rovinnosti, kde sa to potom strati ten vyskovy rozdiel, aby vo vysledku nemusel byt radiator sikmo? je tam taka tolerancia na tych srobeniach?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?