Odpoveď na príspevok od gabikamar:
Ahojte, mám otázku, prerábame kuchyňu v staršo… @gabikamar presne ako píše @wyrky - ak ide o hlavné kúrenie tak by som to riešil inak (dať tam podlahovku s vodou a napojiť na primárne kúrenie - ak je možnosť), ak to má byť len doplnkové, že si zmyslíš že chceš mať za 5 minút teplú podlahu kým budeš variť / piecť v kuchyni, tak to zlý nápad nie je. V zásade - odporový drôt sa zalieva do poteru, jeho nábeh je dlhší ako pri infra fólii založenej pod podlahu.Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:
@gabikamar presne ako píše @wyrky - ak ide o hlav… @dominik_galaba j som ešte infra pod podlahou nevidel,lebo to nie je možné, folie ano ale to je nie infra,len činná elektrina, infra môže byť na stene ,plafone , funguje presne ako infražiarenie zo slnka, najskôr ohrieva predmety až následne vzduch, cez akúkoľvek prekážku neprechádza, takže pod stolom bude chladnejšieOdpoveď na príspevok od duzu:
@dominik_galaba j som ešte infra pod podlahou nev… @duzu neslovíčkar prosím ťa ...Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:
@duzu neslovíčkar prosím ťa ... @dominik_galaba ty si nevymýšľajOdpoveď na príspevok od gabikamar:
Dobrý deň bolo by to doplnkové kúrenie. Postupne … @gabikamar Ja mám v celom dome fólie zaliaté pod 6 cm poterom a je to najlepšie čo som mohol urobiť.Odpoveď na príspevok od wyrky:
Ide sa robiť kompletná rekonštrkcia domu? Je to d… @wyrky Tak si počkaj na nové ceny plynu a potom som zvedavý čo bude dtahé.Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:
@gabikamar presne ako píše @wyrky - ak ide o hlav… @dominik_galaba A ako si prišiel na to, že fólia sa nezalieva???Odpoveď na príspevok od rurer:
@dominik_galaba A ako si prišiel na to, že fólia … @rurer kde píšem o tom, že sa infra fólia nezalieva ? ja len píšem, že ak to má byť instantné kúrenie na krátke obdobie bez toho aby sa čakalo na akumuláciu, tak je vhodnejšie dať infra fólie pod podlahu ako do poteru. Samozrejme sa rovnako fólie zalievajú ako odporový drôt, no neviem si predstaviť založený odporový drôt pod podlahou (nezaliaty do poteru) a chôdzu po takejto podlahe. @duzu neplačkaj prosím ťaOdpoveď na príspevok od rurer:
@wyrky Tak si počkaj na nové ceny plynu a potom s… @rurer mam vodnu podlahovku a nemam plyn. Ani autorovi prispevku som plyn nedoporucoval.Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:
@rurer kde píšem o tom, že sa infra fólia nezalie… @dominik_galaba nemáš si kde kopnúť chudáčik, čo ťa tak zaliaťOdpoveď na príspevok od rurer:
@wyrky Tak si počkaj na nové ceny plynu a potom s… @rurer dolezite je spravit vodnu podlahovku,potom moze kurit trebars aj modularnym jadrovym reaktorom. Pri foliach ostane navzdy vazalom elektriny.Odpoveď na príspevok od kkristian:
@rurer dolezite je spravit vodnu podlahovku,potom… @kkristian akurát bez elektriny ti pôjde len samospád a to veľmi do podlahovky nejdeOdpoveď na príspevok od duzu:
@dominik_galaba nemáš si kde kopnúť chudáčik, čo … @duzu chudáčik ti utiera zadok :-DOdpoveď na príspevok od dominik_galaba:
@duzu chudáčik ti utiera zadok :-D @dominik_galaba nedrží poter? nuž ťa ešte polejemOdpoveď na príspevok od duzu:
@dominik_galaba nedrží poter? nuž ťa ešte polejem @duzu ty labužníkOdpoveď na príspevok od rurer:
@gabikamar Ja mám v celom dome fólie zaliaté pod … @rurer ako so prišiel na to ze je to najlepšie čo si urobil? Však ak mám raz vodnú podlahovku v poteri, tak nemôže tomu konkurovať nejaká rohož v podlahe. Vodu v podlahe ohrejem čím chcem podla cien a teda mam viac možností do budúcna pri prerábke kúrenia.Odpoveď na príspevok od st89:
@rurer ako so prišiel na to ze je to najlepšie čo… @st89 ale ak chceš kúriť vždy musíš mať elektrinuOdpoveď na príspevok od dominik_galaba:
@duzu ty labužník @dominik_galaba noo konečne niečo dobréOdpoveď na príspevok od kkristian:
@rurer dolezite je spravit vodnu podlahovku,potom… @kkristian A ktorý kotol ti pôjde bez elektriky?Odpoveď na príspevok od rurer:
@kkristian A ktorý kotol ti pôjde bez elektriky? @rurer Predpokladam,ze tu ide o celkovu spotrebu kurenia,pohon cerpadla tu vela vody nenamuti.Odpoveď na príspevok od kkristian:
@rurer Predpokladam,ze tu ide o celkovu spotrebu … @kkristian akurát bez neho podlahové kúrenie nepôjde, radiátory áno akurát nie sú veľmi vhodné pre nizkoteplotné zdrojeOdpoveď na príspevok od st89:
@rurer ako so prišiel na to ze je to najlepšie čo… @st89 Ako často prerábaš kúrenie?Odpoveď na príspevok od kkristian:
@rurer dolezite je spravit vodnu podlahovku,potom… @kkristian Elektrina je domáci produkt. Plyn je závislosť na dovoze. Elektrinu na kúrenie si vyrobím sám, plyn si nevyťažím.Odpoveď na príspevok od rurer:
@kkristian Elektrina je domáci produkt. Plyn je z… @rurer a preto pouzivam tepelne cerpadlo,za ktore som vsak 12r dozadu odmietol dat 10+ tisic,tak som mal vodnu podlahovku+elektrokotol,tiez ma lamali na folie. Vlani som kupil TC za ktore som dal 1600 euro.Odpoveď na príspevok od kkristian:
@rurer a preto pouzivam tepelne cerpadlo,za ktore… @kkristian Ja som mal pred 10 rokmi ponuky na TČ všetko nad 11 tis. Dal som fólie a pred troma rokmi 9,9 kWp na strechu a každý rok mi vracajú za elektriku a znižujú zálohové platby. Včera som mal vyúčtovanie a znova 155€ preplatok a zálohová platba znížená na 94 € mesačne. A pritom celé leto ohrievam 40 m3 vody v bazéne. tak že som sa dobre rozhodol. Pritom fólie minimálna životnosť 30 rokov. Koľko čerpadla za tu dobu opotrebuješ?Odpoveď na príspevok od rurer:
@kkristian Ja som mal pred 10 rokmi ponuky na TČ … @rurer fve mam tiez a preto viem,ze mi vo vykurovani moc nepomoze. A za par rokov bude ta investicia splatena.