Odpoveď na príspevok od duzu:
@dominik_galaba noo konečne niečo dobré @duzu medveď na štyri je macoOdpoveď na príspevok od kkristian:
@rurer fve mam tiez a preto viem,ze mi vo vykuro… @kkristian A ešte by ma zaujímalo. Čo to máš za šmejd za 1600€ ?Odpoveď na príspevok od kkristian:
@rurer fve mam tiez a preto viem,ze mi vo vykuro… @kkristian ,,preto viem,ze mi vo vykurovani moc nepomoze." Tak mne to pomáha poriadne.Odpoveď na príspevok od rurer:
@st89 Ako často prerábaš kúrenie? @rurer väčšinou raz za život určiteOdpoveď na príspevok od rurer:
@kkristian Ja som mal pred 10 rokmi ponuky na TČ … @rurer 30 rokov by malo zvladnut jedno cerpadlo, normalka. Rovnako ako tie folie.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@rurer 30 rokov by malo zvladnut jedno cerpadlo, … @sousedekovci89 ak zvládne čerpadlo 30r, tak potom je to najlepší zdroj kúrenia. Lebo za kotol drevoplyn dá dnes človek pomaly to co za čerpadlo, lenže plechová pec nevydrží viac ako 15rokov. Nechce sa mi veriť ze vrtula co je položená vonku na daždi vydrží 30r...Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 ak zvládne čerpadlo 30r, tak poto… @st89 no v zahranici som bezne videl klimy ktore ak nemali 30 rokov tak im do 30 chybalo rokov ze by si ich spocital na prstoch jednej ruky. Boli sice predpotopne a hucali, ale fungovali. Tepelko je to iste, len ma ine medium. Preto by som sa toho az tak neobaval. Navyse pri dnesnych cenach (6kw TČ sa da kupit od cca 3500 eur) to uz nie je investicia co by ta zruinovala.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 no v zahranici som bezne videl klimy ktore … @sousedekovci89 napíšem ti tak ze chcel by som vidieť spoľahlivé tepelko za takú cenu.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 napíšem ti tak ze chcel by som vi… @st89 najzatazovanejsia suciastka je kompresor. A drviva vacsina znaciek ich ma od Midei co neni ziadny "Zhonguag". Uplne napohodu. Na konci dna aj ten kompresor nie je ziadny prevratny vynalez. V chladnicke je velmi podobny a ten ti dnes tiez bezne vydrzi 20+ rokov. (Nasi aktualne maju tohto roku uz 20 rocnu whirlpoolku, bez jedinej zavady doteraz)Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 najzatazovanejsia suciastka je kompresor. A… @sousedekovci89 no neviem, chladnička nieje vonku 365 dní v roku. Je dnu, pri relatívne stálej teplote, neprší na ňu ani nepraží slnko. Ale hej aj ja som videl 20ročné stále funkčné klímy.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 najzatazovanejsia suciastka je kompresor. A… @sousedekovci89 mne jeden predajca tepelných čerpadiel povedal keď som sa ho pýtal na životnosť. "ze viete ako to je, je to novinka, každý co pozná ma TC max 5 rokov, čo bude ďalej nevie nikto." Nehnevaj sa ale je mi tomu ťažko veriť ze vrtula na elektriku vonku na daždi vydrží 30 rokov. Myslím si ze 15 rokov by bolo reálnejšie. To nie je ako staré poctivé liatinové pece co boli naozaj overené rokmi a vydržali 30 rokov.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 mne jeden predajca tepelných čerp… @st89 vidis a presne preto slovenski predajcovia rubu marze ake rubu. Nova technologia? Ani zdaleka je to technologia stara 30+ len v tejto postsovietskej gubernii sme objavili teplu vodu 🤣